Mummun juhlissa suolaisina tarjottiin karjalanpiirakoita ja munavoita, feta-aurinkokuivattu tomaatti-basilika piirakkaa, savulohipiirakkaa ja halloumisalaattia. Makeina tarjottavina olivat nuo herrasväen pikkuleivät, persikka-juustokakku ja mehevä appelsiinikakku. Lisäksi tein tietysti täytekakun jossa täytteenä oli vadelmaa ja valkosuklaata. Kakku oli todella hyvää ja teen varmasti samalla täytteellä uudestaankin kakkuja! Paistoin kaksi pellillistä täytekakkupohjia Kinuskikissan ohjeella ja rakensin niistä kakun.
Blogissa on myös juhlan paikka. Ensimmäinen neljännesmiljoona (250 000) käyntiä on mennyt rikki! Blogi ei ole vielä vuottakaan ollut toiminnassa joten kiitos teille kaikille! :)
Blogissa on myös juhlan paikka. Ensimmäinen neljännesmiljoona (250 000) käyntiä on mennyt rikki! Blogi ei ole vielä vuottakaan ollut toiminnassa joten kiitos teille kaikille! :)
Valkosuklaa-vadelma täytekakku (n. 25 hlö)
2 pellillistä pohjaa:
8 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
täyte:
500g pakastevadelmia
230g vadelmamarmeladia
6 dl vispikermaa
300g valkosuklaata
koristelu:
8-10 dl vispikermaa
vaniljakreemijauhetta
marjoja (vadelma, mustikka, punaiset viinimarjat)
keltaista sokerimassaa
- Valmista pohjat ensin.
- Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa useampi minuutti.
- Toisessa kulhossa yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Lisää kuivia aineita vähän kerrallaan muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti, mutta huolellisesti nuolijalla sekaisin.
- Vuoraa kaksi pellilä leivinpaperilla.
- Jaa taikina kahdelle pellille ja levitä tasaisesti. Paista pohjia 200 asteessa 6-8 minuuttia keskitasossa.
- Anna pohjien jäähtyä hyvin.
- Leikkaa pohjat puoliksi, näin saat neljä kerrosta kakkuun.
- Kuumenna vadelmat pussin ohjeen mukaan.
- Paseeraa kuumat vadelmat lävikön läpi ja ota mehu talteen. Mehulla kostutin kakun.
- Kun vadelmat ovat jäähtyneet sekoita vadelma-marmeladi niiden sekaan.
- Vaahdota täytteeseen tulevat kermat.
- Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti. Kun suklaa ei ole enää kuumaa, yhdistä se kermavaahtoon ja sekoita todella hyvin keskenään.
- Kostuta pohja hyvin ja levitä 1/3 osa vadelmatäytettä sen päälle.
- Levitä 1/3 valkosuklaavaahtoa vadelmien päälle.
- Aseta seuraava pohja vaahdon päälle ja aloita alusta. Toista 3 kerrosta ja jätä viimeinen pohja päälle tyhjäksi.
- Valkosuklaamousse saattaa tutua tuossa vaiheessa löysältä, mutta se kovettuu jääkaapissa kakun sisällä sopivaan koostumukseen.
- Vaahdota täytteeseen tuleva kerma ja laita n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta sekaan kovettamaan kermaa ja tuomaan makua ja makeutta. Kerman pursitus ja levittäminen on helpomoaa hieman jämäkämmällä kermalla joten siksi käytän vaniljakreemijauhetta. En ole rahkan ystävä joten siksi en halua täytekakkuihin rahkaa. Voit siis käyttää kerma-rahkaseosta jos niin haluat.
- Levitä kerma kauttaaltaan tasaisesti kakun päälle.
- Tee sen jälkeen haluamasi pursoitukset.
- Koristele kakun päällinen tuoreilla marjoilla.
- Lisäksi olin tehnyt keltaisesta sokerimassasta kukkia kakun päälle ja tummasta suklaasta pursottanut 9 ja 0.
Tämä kakku oli ehkä onnistunein kakkuni tähän asti. Täyte oli erittäin maukas, ei liian makea vaan juuri sopiva. Kakku oli visuaalisesti kaunis ja mummun näköinen. Modernit kakut eivät ole mummun juttu vaan perinteiset. Halusin kuitenkin tuoda jotain modernia mukaan kakkuun ja mielestäni se onnistui. Kaikki pitivät kakusta ja ihastelivat ulkonäköä.
Onnea 90-vuotiaalle mummulle!
Riittääkö tuo koristeluun laitettu kerman määrä sekä vuoraamiseen että pursotuksiin? :)
VastaaPoistaRiitti hyvin minulla. Riippuu toki kuinka paljon pursottelet :)
VastaaPoista