Nämä ovat todella helppoja tehdä ja maistuvat varmasti. Ihana joululahja ystävälle ja varmasti tulee syötyä. Katsotaan mitä muuta pukinkonttiin tänä vuonna päätyy, mutta ainakin näitä. Nämä on hyvä tehdä ajoissa valmiiksi niin kynnet ehtivät maustumaan kauttaaltaan. 2-3 viikkoa ennen syömistä olisi hyvä valmistaa etukäteen. Ohjeen nappasin Kotona Tehtyä-blogista jota hieman muokkasin vielä. Tästä tulee aika iso satsi joten voit puolittaa ohjeen jos haluat tehdä vähemmän kerrallaan.
Chilimarinoidut valkosipulinkynnet
13-15 valkosipulia
Liemi:
4 dl öljyä
1 dl vettä
2 dl omenaviinietikkaa
4 rkl hunajaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl kokonaisia viherpippureita
1 rkl timjamia
4 punaista chilipalkoa (tai oman maun mukaan)
- Kuori valkosipulit. Vie aikaa, mutta onnistuu helposti telkkaria katsellessa :)
- Keitä valkosipulit suolavedessä 5-10 minuuttia riippuen kynsien koosta. Minulla oli aika isoja, joten keittelin lähemmäs 10 minuuttia
- Keitä liemi kiehuvaksi.
- Leikkaa chilit viipaleiksi purkkeihin
- Aseta haluamasi määrä valkosipulinkynsiä purkkiin ja lisää lientä päälle
- Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita sen jälkeen jääkaappiin tekeytymään
- Anna tekeytyä 2-3 viikkoa jotta kynnet maustuvat kokonaan läpi
Heippa! Monta tuollaista purkillista satsista tuli?
VastaaPoista9 tuollaista pientä purkkia tuli. Ovat oikeasti ehkä jopa turhan pieniä, mutta ei auta näillä on mentävä :) ehkä 2-2,5dl purkkeja ovat.
PoistaOk, Kiitos :)
VastaaPoistaValkosipulin kuorintaan toimiva vinkki: käytä valkosipulinkynnet mikrossa, määrästä riippuen aikaa vaan muutamista sekunneista alkaen, niin että kynnet lämpenee, kuoret lähtee srn jälkeen sormin pyöräyttämällä:-)
VastaaPoistaHyvä vinkki, kiitokset! :)
PoistaKotitekoiset säilykkeet on just parhaita! Näitä olisi kiva antaa lahjaksi tai viedä tuliaisiksi valkosipulin ystäville :)
VastaaPoistaToivon, että ihmiset vielä arvostavat itsetehtyjä lahjoja nykyäänkin :)
PoistaKynnet kannattaa ensin keittää. Sen jälkeen kuori irtoaa helpommin. Kiitos hyvästä reseptistä!
VastaaPoista