Tällä kertaa halusin kokeilla jouluista mutakakkua johon karpalot antavat raikkautta. Toimi! Maistui vieraillekin hyvin ja sehän se tärkeintä :) Mutakakkua valmistaessa tulee muistaa, että kakkua ei missään tapauksessa saa paistaa läpikypsäksi vaan sisuksen tulee olla vielä "höllyvää" uunista otettaessa. Silloin koostumus on täydellisen "mutainen" :)
Jouluinen karpalo-mutakakku
2 kananmunaa
2 dl sokeria
4 rkl leivontakaakojauhetta (esim. Van Houten)
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
150g margariinia
1 dl jääkylmiä karpaloita
- Vaahdota munat ja sokeri
- Sulata margariini ja anna sen jäähtyä
- Lisää muna-sokerivaahtoon leivinjauhe, vehnäjauho ja kaako siivilän läpi. Sekoita varoen.
- Lisää jäähtynyt margariini ja piparkakkumauste ja sekoita.
- Kaada taikina n. 24cm piirakkavuokaan.
- Ripottele pinnalle karpalot ja paina ne lusikalla alas.
- Paista mutakakkua 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä
- Tarjoile mutakkaku sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Tekis mieli kokeilla ,mutta voisikohan karpalot korvata puolukoilla kun niitä on
VastaaPoistaVoit hyvin korvata puolukoilla :)
PoistaKiitos! herkullista Joulun Odotusta !
PoistaKiitos kovasti ja samoin sinulle 💕
Poista