tiistai 22. huhtikuuta 2014

Persikka-juustokakku

Olen viime aikoina innostunut tekemään hyydytettyjä juustokakkuja. Tuli tehtyä vadelma-vaniljajuustokakku joka oli todella ihanaa. Olen tehnyt myös paistetun taivaallisen amerikkalaisen juustokakun joka on ihan oma suosikkini kyllä. Hyydytetyt juustokakut ovat suomalaisten suosikkeja ja niitä näkee nykyään kahvipöydissä enemmän kuin perinteisiä kermakakkuja. Juustokakkujen kanssa on kiva kokeilla erilaisia makuja ja koostumuksia. Tuosta vadelma-vaniljajuustokakusta tuli enemmän moussemainen koostumukseltaan. Nyt kun lähdin tekemään persikasta juustokakkua halusin koostumuksen tiiviimmäksi, muttei silti liian tiivistä vaan sopivan keveää. Onnistuin siinä mielestäni loistavasti.

Vein kauniin keväisen juustokakun mukanani anoppilaan pääsiäiseksi jossa syöjiä kakulle oli 10. Ihan kaikki tykkäsivät kakusta todella paljon. Yleinen kommentti oli, että kakku oli parempaa mitä kauemmin se oli saanut makuuntua. Tein kakun torstaina ja maistelimme sitä perjantaina. Lauantaina kakku oli vieläkin parempaa kuin perjantaina. Joten suosittelenkin tekemään juustokakut aina hyvissä ajoin, ainakin pari päivää aikaisemmin jääkaappiin oleentumaan. Silloi  tarjoiluhetkellä maut ovat tiivistyneet ja intensiivisemmät.





Persikka-juustokakku (26cm irtopohjavuoka)

pohja:
300g Digestive-keksejä
100g voita tai margariinia sulatettuna

täyte:
300g maustematonta tuorejuusto
4 dl kuohukermaa
800g tölkki säilykepersikoita
6 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
½ dl säilykepersikoiden lientä

pinta:
800g tölkki säilykepersikoita
2 rkl sokeria
2 tl sitruunanmehua
6 liivatelehteä
½ dl säilykepersikoiden lientä



  • Murskaa Digestive-keksit hienoksi muruksi ja lisää sekaan sulatettu rasva. Sekoita hyvin.
  • Painele murumainen seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita jääkappiin jähmettymään.



  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
  • Sillä välin vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
  • Lisää sekaan tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
  • Soseuta 2/3 purkillista persikoita ja lisää kerma-tuorejuustoseokseen.
  • Pilko loput 1/3 persikoista pieniksi paloiksi ja lisää sekaan.
  • Kun liivatteet ovat lionneet 5-10 min purista niistä ylimääräinen vesi pois.
  • Kuumenna persikoidenliemi mikrossa kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet nesteen sekaan. Sekoita hyvin.
  • Kaada neste täytteen joukkoon ja sekoita todella hyvin sekaisin.
  • Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi.



  • Tee viimeiseksi pinta sen jälkeen kun täyte on hyytynyt jääkaapissa usean tunnin ajan.
  • Soseuta 800g purkki persikoita.
  • Lisää sekaan sokeri ja sitruunanmehu.
  • Laita liivatteet likoamaan 5-10 minuutiksi.
  • Likoamisen jälkeen purista ylimääräinen vesi niistä pois.
  • Kuumenna persikoidenliemi mikrossa kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet nesteen sekaan. Sekoita hyvin.
  • Kaada neste täytteen joukkoon ja sekoita todella hyvin sekaisin.
  • Kaada persikkasose täytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
  • Parhaan juustokakun saat kun annan juustokakun oleentua kelmulla peitettynä jääkaapissa irtopohjavuoassa ainakin 48h. Maut tasaantuvat ja tulevat voimakkaammiksi.


Persikka-juustokakku taisi mennä heittämällä omaksi suosikkijuustokakkumauksi! Ihanan raikas ja keväinen maku. Tämä ei ole ollenkaan liian makea vaan oikein sopiva. Persikanpalat täytteessä tuovat sopivaa purutuntumaa kakkuun ettei mene ihan mössöruoan puolelle ja siitä en oikein välitä. Isot suosittelut kaikilta kymmeneltä testihenkilöltä kakulle :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti