Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!
Lisää joulunlaatikoita:
Aura-punajuurilaatikko
bataattilaatikko
lanttulaatikko
Porkkanalaatikko (1,5 l)
1 kg porkkanoita
1 ½ dl puuroriisiä
2 dl kermaa
1 ½ rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl sokeria
Halutessasi voit lisätä pienen määrän muskottipähkinää ja valkopippuria, mutta meidän mummun ohjeeseen eivät ne kuulu. Itse olisin halunnut lisätä, mummu ei antanut :)
päälle voita ja korppujauhoja
- Keitä puuroriisi kypsäksi. Anna valua lävikössä kunnolla ettei riisi ole kosteata.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Laita kiehumaan veteen
- Keitä porkkanat oikein kypsiksi. Valuta vesi pois.
- Survo porkkanat perunansurvimella karkeaksi
- Lisää porkkanamössöön keitetyt riisit, kerma, vehnäjauhot, suola ja sokeri.
- Sekoita tasaiseksi.
- Kaada massa vuokaan ja ripottele päälle ohuelti korppujauhoja. Kuvioi lusikalla.
- Laita voinokareita päälle.
- Paista 180 asteessa n. 1½ tuntia
...ja on hyvää
VastaaPoistaKyllä :)
PoistaIhan varmasti on superhyvää! Ihana että on tuollaisia suvun perinnereseptjä jotka jatkavat kulkuaan :) Mä sain sunnuntaina 60vuotta vanhan kahvikakun ohjeen naapurin mummulta, sitä en aio hukata. :)
VastaaPoistaOn hienoa saada vanhoja reseptejä koska muuten ne eivät menisi eteenpäin ja perinteet kuolisivat. Olen modernin kannattaja monessakin asiassa, mutta perinteitä pitää vaalia ja kunnioittaa :)
PoistaMummulle terveisiä, että parasta porkkanalaatikkoa ikinä! :) Tein tällä ohjeella ystäväperheelle vegaanisen version porkkanalaatikosta.
VastaaPoistaKiitos, kerrotaan mummulle terveiset :) ehkä hän jo sen tiesikin kyllä, että on maailman parasta porkkanalaatikkoa :)
VastaaPoistaUskon, että on hyvää. Ja aionkin tehdä mummusi ohjeella tänä jouluna.
VastaaPoistaKiva kuulla, että aiot tehdä. Mummu ilahtuu taas kun resepti menee eteenpäin muillekin käyttöön :)
PoistaVoikohan vehnäjauhot korvata suoraan gluteenittomalla jauhoseoksella? Haluaisin tehdä tällaisella perinteisellä reseptillä elämäni ensimmäiset joululaatikot, mutta tytär on keliaakikko.. Vaikuttaakohan makuun kun määrä ei ole kuitenkaan kovin iso.. Gluteenittomat jauhot sisältää yleensä paljon perunajauhoja..
VastaaPoistaVarmasti voit tehdä myös gluteenittomana. Gluteeniton jauhoseos on ok, ehkä riisijauho tai mantelijauho, kikhernejauho voisi olla kuitenkin parempi. Tai sitten jätät jauhot kokonaan pois. Onnistuu varmasti ilman jauhojakin :)
PoistaKoska äitini reseptiin (s. v.1930)kuuluu mantelimurut, uskoisin mantelijauhon maunkin sopivan. Tai riisijauhot ynnä manelimuruset. Monelle olen vinkannut noista muruista, ja on jäänyt repertuaariin.
PoistaSaarioinen laatikko oli tarjouksessa Prismassa, Prisma halpuuttaa, ei sieltä kohta mitään voi ostaa, ihan kamalaa 🤮
PoistaTein tällä ohjeella, korvasin vaan sokerin siirapilla. Mieheni, joka on nirso ruokien suhteen ,maisteltuaan tätä totesi,että on paljon parempaa kuin Saarioisten. (ollaan laatikot ostettu valmiina aiemmin). Ja todella aivan huippuhyvää porkkanalaatikkoa .
VastaaPoistaKuinka paljon laitoit siirappia? :)
PoistaKeitetäänkö riisit siis vaan vedessä? Paljonko silloin vettä? 1 litra?
VastaaPoistaIhan paras
VastaaPoistaEi välttämättä tarvitse jauhoja.Itse en ole koskaan laittanut vaikka tuolla perinteisellä ohjeella useinkin tehnyt.Makeuttamiseen käyttänyt siirappia.
VastaaPoistaHei, löysin tämän ohjeen Facebookissa ja tein jouluna. Kaikkien syöjien mielestä parasta porkkanalaatikkoa ikinä 🥰. Suurkiitos ohjeesta 🥰
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Monena vuonna jo tehnyt tällä reseptillä ja on ihan parasta porkkanalaatikkoa, mitä koskaan olen syönyt.
VastaaPoistaHei,tarkoitus tehdä jouluksi 😉 onko kukaan tehnyt kaksinkertaisen annoksen tästä ohjeesta?
VastaaPoistaMeillä kaksinkertainen annos tulilla just 💪
Poista