Pahoittelut huonoista kuvista, en ehtinyt ottamaan kunnon kuvia kaiken tohinan ohessa :)
Appelsiini-suklaapalat
pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
200g voisulaa
3 tl leivinjauhetta
2 dl itse puristettua appelsiinimehua
2 appelsiinin kuori raastettuna
2 tl vaniljasokeria
5 rkl leivontakaakaojauhetta
kuorrute:
3/4-1 iso paketti tomusokeria
100g maito/tummaasuklaata
50g voisulaa
2 appelsiinin kuori raastettuna
4 rkl leivontakaakaojauhetta
1,5-2 dl itsepuristettua appelsiinimehua
- Yhdistä pohjassa kuivat aineet keskenään.
 - Toisessa kulhossa vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
 - Lisää vaahtoon appelsiinin kuori.
 - Lisää kuivia aineita vaahtoon siivilän läpi vuorotellen appelsiininmehun kanssa. Sekoita nuolijalla varovasti.
 - Lisää lopussa voisula ja sekoita hyvin sekaisin.
 - Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia
 - Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen lisäämistä.
 
- Kun pohja on jäähtynyt hyvin tee kuorrute.
 - Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhesekaisin.
 - Sulata suklaa mikrossa varovasti. Lisää sekaan voisula. Yhdistä appelsiinimehu ja appelsiinin kuoret seokseen.
 - Lisää nestemäistä seosta tomusokeri/kaakaoon vähitellen kunnes saat sopivan koostumuksen. Sopiva koostumus on tarpeeksi paksua, mutta sopivan löysää että sen voi kaataa pohjan päälle ja se pysyy paikoillaan.
 - Kaada kuorrute pohjan päälle. Sen pitäisi levittyä itsekseen jokaiseen kohtaan, mutta voit lusikalla/veitsellä varmistaa, että kuorrutetta on jokaisessa kulmassakin.
 - Ripottele nonparelleja appelsiini-suklaapalojen päälle vielä kun kuorrute on kosteaa.
 - Anna kuorrutteen kovettua tunnin verran. Sen jälkeen appelsiini-suklaapalat ovat herkuteltavissa :)
 
Koemaistajia oli  9 ja kaikilta tuli puoltava ääni. Maistuu niin lapsille ja aikuisillekin. Jotain hieman erilaista tarjottavaa :) 
Appelsiini ja suklaa todellakin toimii. Hyvää vaihtelua mokkapaloille.:)
VastaaPoista