Tämä ruoka on pikaruokaa parhaimmillaan! Valmistui 30 minuutissa ja maku on mahtava! Tuoreet ihanat raaka-aineet, täynnä makua ja melko terveellistäkin vielä. Ideoin ruoan kaupassa ja nopeasti toteutin kotona. Napakymppi. Pääsee ehdottomasti meillä ns. "toistuvien ruokien listalle" :)
Kanaa ja chorizoa espanjalaisittain
600g broilerinfilettä
200g chorizoa (pötkössä, ei viipaleita)
1 iso keltainen paprika
1 iso sipuli
2 yksikyntistä valkosipulia
4 isoa tomaattia
kourallinen kalamataoliiveja
1 rkl savupaprikajauhetta
1 puntti lehtipersiljaa
mustaapippuria myllystä
chilihuiutaleita maun mukaan
suolaa
öljyä paistamiseen
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Leikaa broileri suupaloiksi. Kuutioi chorizo.
- Leikkaa sipuli ohuiksi puolikuiksi ja hienonna valkosipuli. Kuutioi paprika ja tomaatti.
- Kuumenna öljyä pannulla ja lisää broileri, sipulit ja valkosipuli paistumaan. Kypsennä pinnat kiinni ja mausta suolalla ja pippurilla. Broilerin ei tarvitse olla läpikypsää tässä vaiheessa.
- Lisää pannulle chorizo, paprika, tomaatti, oliivit, chili ja savupaprikajauhe. Sekoita hyvin ja kuumenna seos pannulla.
- Laita pannu kuumaan uuniin vartiksi, sekoita kerran välissä.
- Uunissa liha kypsyy, paprikat ja tomaatti pehmenevät, maut sekoittuvat ja ruokaan muodostuu ihana liemi tomaateista joka on täynnä makua!
- Lisää lopussa hienonnettu lehtipersilja ja tarjoile kuumana.
- Meillä tätä syötiin lohkoperunoiden kanssa, mutta aivan yhtä hyvin tämä menee niin riisin, pastan kuin maalaisleivänkin kyljessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti