Venäläinen uunilohi
500g lohifilee
200g smetana / creme fraiche
2 dl ruokakermaa (itselläni meni 15%)
½ yksikyntinen valkosipuli raastettuna
10cm pala purjoa hienonnettuna
1 iso venäläinen valkosipulisuolakurkku
1 tl hunajaa
suolaa
mustaapippuria
- Ripottele suolaa ja mustaapippuria lohen pintaan, anna suolaantua huoneenlämmössä 15 minuuttia
- Leikkaa purjo ja suolakurkku pieneksi.
- Sekoita creme fraiche, kerma, raastettu valkosipuli, hunaja, purjo ja suolakurkku tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
- Laita lohi uunivuokaan ja kaada seos päälle.
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
- Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden kanssa.
Helppoa ja niin hyvää! Terveysruokaa tästä ei saa tekemälläkään, mutta aina ei tarvitsekaan. Joskus pitää herkutella ja nautiskella. Suolakurkku ja purjo sopivat tosi hyvin tämän tuomaan lisää makua ja hunaja tasoitti makua mielestäni hyvin. Meillä tätä syötiin keittettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti