perjantai 4. maaliskuuta 2016

Venäläinen uunilohi

Uunilohi on herkkua. Se on tuttua ruokaa lapsuudesta ja sitä teen edelleenkin usein. Välillä tykkään tehdä ihan suola + pippuri lohta uunissa ja välillä upottaa koko komeuden smetanaan ja kermaan ja kaikkeen ihanan epäterveelliseen, mutta ah niin hyvään! Tällä maukkaalla, mutta epäterveellisellä ajatuksella lähdin valmistamaan arki-iltaamme venäläistä uunilohta. Kylläpä maistui ja perus tiistai-iltakin muuttui hetkessä hieman juhlavammaksi. Tämä toimii mielestäni hyvin sekä arki- että juhlaruokana.




Venäläinen uunilohi

500g lohifilee
200g smetana / creme fraiche
2 dl ruokakermaa (itselläni meni 15%)
½ yksikyntinen valkosipuli raastettuna
10cm pala purjoa hienonnettuna
1 iso venäläinen valkosipulisuolakurkku
1 tl hunajaa
suolaa
mustaapippuria

  • Ripottele suolaa ja mustaapippuria lohen pintaan, anna suolaantua huoneenlämmössä 15 minuuttia
  • Leikkaa purjo ja suolakurkku pieneksi.
  • Sekoita creme fraiche, kerma, raastettu valkosipuli, hunaja, purjo ja suolakurkku tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
  • Laita lohi uunivuokaan ja kaada seos päälle.

  • Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
  • Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden kanssa.

Helppoa ja niin hyvää! Terveysruokaa tästä ei saa tekemälläkään, mutta aina ei tarvitsekaan. Joskus pitää herkutella ja nautiskella. Suolakurkku ja purjo sopivat tosi hyvin tämän tuomaan lisää makua ja hunaja tasoitti makua mielestäni hyvin. Meillä tätä syötiin keittettyjen perunoiden kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti