keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Butter Chicken - intialaisen keittiön klassikko

Rakastan intialaista ruokaa. Jokainen joka seuraa tätä blogia tietää sen. Aasialaiset mausteiset maut ovat lähinnä sydäntäni ja intialainen ehkä kaikista korkeimmalla. Löysin intialaisen ruoan Englannissa asuessani 1999-2004. Silloin tuli käytyä paljon intialaisissa ravintoloissa ja tilattua kotiin noutoruokaa. Testailin eri ruokia ja opin tuntemaan maut hyvin ja erottamaan jalfrezin tikka masalasta ja kormasta. Vindaloo ja madras tulivat tutuiksi dupiazan kanssa ja monet monet muut ruokalajit.

Teen kotoa intialaista ruokaa paljon ja aina itse alusta asti. Olen kokeillut valmiita tahnoja ja currypasteja. Ne eivät vaan saa minua lämpiämään sen jälkeen kun on saanut hyvää intialaista. Kaikki kunnia valmistahnoille, mutta intialaisessa ne eivät ole minua varten. Itse saa tehtyä niin hyvää kunhan on maustekaappi kunnossa ja jos joku meillä on kunnossa se on maustekaappi! Olen mausteiden suurkuluttaja ja en usko less is more ajatteluun vaan intialaisessa more is more ehdottomasti :) Pliisuilemalla ei tehdä hyvää inkkaria. Ja voit unohtaa sen keltaisen curryjauheen kaappiin, sitä et tule tarvitsemaan ikinä missään. Et ainakaan intialaista ruokaa tehdessä :)

Tällä kertaa lähin tekemään Butter Chickeniä joka on yksi intialaisen keittiön klassikoita. Syystäkin. Erittäin hyvää on! Googlailin aikani ohjeita ja löysin erittäin kelpo-ohjeen Hiidenuhmaa-blogista joka oli löytänyt ohjeen vanhasta intialaisesta keittokirjasta. Vanhat perinteiset ohjeet ovat ehdottomasti parhaita tässä tapauksessa. Tämä ohje on helppo, vaatii aika paljon aineita mutta on kaiken sen arvoinen. Itse ruoka valmistuu nopeasti, mutta kanan marinointi ottaa vuorokauden joten kannattaa lähteä hyvissä ajoin liikkeelle. Jos tänään päätät tehdä on ruokasi vasta huomenna valmista :)




Butter Chicken

600g broilerin fileitä

marinadi:
4 dl turkkilaista jugurttia
3 solovalkosipulia
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl cayennepippuria
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 ½ tl garam masalaa
1 tl suolaa
2 rkl sitruunan mehua

kastike:
200g paseerattua tomaattia
50 g voita
1 tl chilijauhetta
1 ½ tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
½ tl jauhettua kardemummaa
0,5 dl kermaa
suolaa maun mukaan
3 rkl mantelijauhetta
3 dl marinadia
puntti korianteria


  • Aloita marinoimalla kana. Leikkaa broileri isohkoiksi paloiksi.
  • Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet sekaisin.
  • Ota marinadia erilliseen kulhoon 3 dl.
  • Sekoita broilerit loppuun marinadiin huolellisesi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin vuorikaudeksi.




  • Seuraavana päivänä paista broilerit nopeasti pannulla ja ota ne kulhoon hetkeksi pois pannulta.
  • Kuumenna pannulla voi. 
  • Lisää voihin mausteet ja sekoita hyvin.
  • Lisää seokseen säästämäsi 3 dl marinadia ja paseerattu tomaatti.
  • Lisää kanat sekaan.
  • Hauduttele kunnes kana on kypsää, ei pitäisi kestää kauaa,
  • Lisää lopussa maun mukaan suolaa ja puntti hienonnettua korianteria.


Tarjoile butter chicken basmatiriisin, naan-leivän ja mangochutneyn kanssa. NAM!
Jos innostuit intialaisesti ruoasta käyhän kurkkaamassa reseptini myös rogan joshiin





15 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Tähähän minä teen, pitää vain hakea pari ainesta vielä kaupasta. Kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Tein itse ensimmäistä kertaa butter chicken kaikilla lisukkeilla muutama viikko sitten ja ihastuin iki hyvin :) Kuviasi katsellessa tuli taas nälkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana ohje sinulla myös blogissa. Kyllä intialainen on vaan hyvvee :)

      Poista
  3. Tätä on nyt viime aikoina tehty monessa blogissa. Minullakin kokeilulistalla, koska kaikki mausteinen ruoka maistuu.:)

    VastaaPoista
  4. Huomasin vasta jälkikäteen, että on ollut tosiaan suosittu ruoka blogimaailmassa. Voin suositella Katja, on hyvää :)

    VastaaPoista
  5. Tämähän tuli kuin tilauksesta. Juuri mietimme kotona, että seuraavaksi opettelemme butter kanan teon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Great minds think a like ;) Tsemppiä butter chickenin valmistamiseen, tykkäätte varmasti! :)

      Poista
  6. Ihan mahtavaa oli! 😛 Kiitokset reseptistä :)

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Tätä on tullut tehtyä muutamille vieraille, ylistystä tullut. Nyt taas ainekset kauppalapussa. Tosi hyvä ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että on maistunut! :) itse syön rogan joshia juuri nyt ja ai että on hyvää <3

      Poista
  9. Keltainen curryjauhe toimii ainoastaan sinappisessa perunasalaatissa jota teen ja joka on koko perheen grillikesän kestohitti 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nam, kuullostaa hyvälle! Täytyypä kesällä väsäillä jotain tuollaista :)

      Poista