torstai 28. marraskuuta 2013

Maailman parhaat valkosipuliperunat

Rakastan valkosipuliperunoita! Silloin kun ne on hyvin tehtyjä. Mummuni on 89-vuotias ja edelleenkin tekee ehkä parhaat valkosipuliperunat ikinä. Luulen, että näillä pääsen todella lähelle jo. Keskustelin mummun kanssa valmistustavasta ja molemmilla se on melko sama nyt.

Aikaisemmin vain ladoin kaikki aineet vuokaan, kerma päälle, uuniin ja hyvää matkaa. Kannattaa oikeasti nähdä hieman vaivaa valmisteluihin ja lopputulos on aivan uskomattoman hyvä! Perunat viipaloidaan ohuiksi, huuhdellaan lävikössä tärkkelystä pois, kuivataan perunat, paistetaan valkosipulin kera ennen kuin laitetaan vuokaan.

Käyhän liittymässä Ruokasurffauksen Facebook-ryhmään. Ryhmässä jutellaan ruoasta mukavassa porukassa ja jaan lisää kuvia siellä! Saat kaikki uusimmat reseptit kätevästi omaan uutisvirtaasi. Ryhmään pääset tästä




Valkosipuliperunat

1 kg perunoita (keltainen pussi yleisperunaa)
3-4 yksikyntistä valkosipulia
4 dl kermaa (minulla oli 2 dl kuohukermaa ja 2 dl 15% ruokakermaa. Olen tehnyt useasti pelkästä 15% ruokakermasta ja toimii aivan yhtä hyvin)
suolaa reilusti
pippuria




  • Aloita kuorimalla perunat ja leikkaamalla ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Olen sekä leikannut veitsellä että viipaloinut mandolinilla. Nykyään annan monitoimikoneen hoitaa hommat viipaloida paperinohueksi. Suosittelen ehdottomasti käyttämään monitoimikonetta jos sinulta sellainen löytyy. Jos ei niin hyvä veitsi ja kärsivällisyys hoitaa homman  myös :)
  • Laita viipaleet heti leikattuasi kylmään veteen.
  • Kun olet leikannut kaikki viipaleet, ota niitä pari kourallista kerrallaan lävikköön ja huuhtele hyvin kylmän vesihanan alla. Perunoista poistetaan tärkkelystä huuhtelemalla ja silloin niistä ei tule mössöä uunissa.
  • Kun olet huuhdellut kaikki perunat kaada taas pari kourallista kerrallaan keittiöpyyhkeen päälle. Kuivaa perunat mahdollisimman huolellisesti jottei niistä tule vetisiä. Kuivaa kaikki perunat ja laita puhtaaseen kuivaan astiaan odottamaan.
  • Raasta valkosipulit valmiiksi. Raastamalla valkosipulista tulee intensiivisemmän makuista ja on huomattavasti miellyttävämpää syödä pienennettyä valkosipulia kuin isoja könttejä
  • Kuumenna kattilassa / kasarissa / wokissa pieni määrä öljyä. Laita öljyyn pieni määrä valkosipulia paistumaan. Lisää pari kourallista perunoita ja paistele niitä hetki yhdessä kunnes perunoista tulee hieman kuultavia. Mausta tässä vaiheessa suolalla ja mustallapippurilla perunat. Muista, että perunat vaativat melko paljon suolaa, että maistuvat miltään.
  • Kaada valkosipuli-perunaseos vuokaan ja ripottele vielä hieman tuoretta valkosipulia tasaisesti päälle.
  • Toista sama kaikkien perunoiden ja valkosipulien kohdalla; paista, mausta, kaada vuokaan ja lisää tuoretta valkosipulia.



  • Kun kaikki perunat ovat käsitelty, kaada päälle 4 dl kermaa.

  • Paista valkosipuliperunoita 200 asteisessa uunissa n. 1h. Ota perunoihin väri päälle ensin ja peitä sen jälkeen loppuajaksi leivinpaperilla tai foliolla.
  • Anna tasaantua hetki ennen tarjoilua.

Maku on aivan uskomaton. Koostumus täydellinen. Perunat eivät menneet mössöksi vaan säilyttivät muotonsa. Valkosipulia oli sopiva määrä.
Ehdottomasti parhaat valkosipuliperunat ikinä :)
Suosittelen!
Meillä näitä perunoita syötiin Mustapekka-poropadan kanssa ja sopivat äärettömän hyvin yhteen!




Tässä muutama muu tapa tehdä valkosipuliperunoita:
Valkosipulinen perunakakku
Valkosipuliperunat ilman kermaa
Kevyemmät valkosipuliperunat muffinssipellillä

88 kommenttia:

  1. Pakko kokeillä tätäkin :) Mutta mistä löyän yks kyntisen valkosipulin?? O.o Ku oon aina nähny vaan niitä sellasia pieniä missä on "kuori" ja sitte sieltä napsitaan niitä pieniä palasia jokka joko leikataan tahi pannaan siihe murskaimeen.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkalta löytyy yksikyntisiä eli vain K-kaupoista saa.

      Poista
  2. Voit hyvin käyttää niitä ns. perusvalkosipulin kynsiä, laita vain hieman vähemmän niitä koska niissä maku on voimakkaampi kuin näissä yksikyntisissä. Minä käytän yksikyntisiä ihan niien helppouden vuoksi. Paljon valkosipulia vähällä kuorimisella :) Ja vinkki: älä käytä valkosipulin purisitinta, maku muuttuu kitkeräksi puristaessa. Raasta valkosipuli mielummin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan yhtä rikki se solurakenne menee raastaessa, tai vielä pahemminkin kuin puristimessa! Maalaisjärki kunniaan... Kitkerää tulee.

      Poista
  3. mun tietääkseeni sipulia, eikä valkosipuliakaan saa myöskään raastaa. solurakenne menee rikki ja tulee kitkerää. veitsi paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veitsi on ehdottomasti paras. Joskus on vain mukava saada nopeasti ja helposti pientä silppua ja silloin turvaudun raastimeen. Puristimeen en ikinä.

      Poista
    2. Tämäkin menee testiin joku kaunis päivä

      Poista
  4. Kyllä niitä ykskyntisiä saa muualtakin kuin K-Kaupasta. Tää on aika toimiva laite,saa pientä silppua nopeasti: http://www.mastermarkbrands.fi/chefn-keittiovalineet-tuotteet-pienvalineet-garlic_zoom_displayssa_varilajitelm

    VastaaPoista
  5. Nämä ovat kyllä universumin parhaat valkkariperunat! :) Olen nyt 2 kertaa tehnyt, viimeksi tänään naudan sisäfileen kaveriksi. Vaikka valmisteluihin meneekin jonkin verran aikaa, niin on ehdottomasti sen arvoista. Kannattaa todellakin kokeilla tätä reseptiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta palautteesta :) nämä ovat todellakin universumin parhaat valkosipuliperunat minunkin mielestäni! :)

      Poista
  6. Tein ensimmäistä kertaa valkosipuliperunoita tällä reseptillä ja tuli kyllä hyviä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä homma! Ei ne turhaan siis ole nimetty maailman parhaiksi valkosipuliperunoiksi :D

      Poista
  7. Olen tehnyt tällä reseptillä. Todella hyviä. näin teen jatkossakin valkosipuliperunoita. Todella hyviä ovat.

    VastaaPoista
  8. Minä olen aina tehnyt tällä samalla reseptillä paitsi en ole huuhdellut perunoita mitenkään. Suoraan vaan voihin/öljyyn pannulle paistumaan valkosipulien kanssa ja kyllähän ne tosiaan hieman muussaantuu jos on kauan uunissa, mutta minua se ei ole haitannut. Hyvä vinkki tuo huuhtelu jos haluaa niiden pysyvän kiinteämpänä :) Suolaa tosiaan tarvitsee paljon, aina huolettaa, että tuleekohan nyt jo liikaa suolaa, mutta ei kyllä ole koskaan tullut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tosiaan huuhdella, ero on kuin yö ja päivä. Perunat imaisevat tosissaan paljon suolaa ja suolaton peruna on aika pahaa :)

      Poista
  9. Yökyöpeli Lahdsta7. helmikuuta 2015 klo 23.52

    Tässä minulle tulikin "yötöitä". Lopultakin siinä vaiheessa, että vuoka on jo uunissa. Kun kello tulee yksi, niin lopputulos testataan. Huomenna pippuripihvin kanssa nautiskellaan. :)

    VastaaPoista
  10. moikka! tulee nyt nimettömänä kun ei mulla ole käyttäjää, mutta mulla on kohta näyttö koulussa ja tällä ohjeella teen valkosipuliperunat! osaatko yhtään sanoa monelle ihmiselle tästä ohjeesta tulee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin tsemppiä näyttöön! :) tosi hienoa, että teet mun ohjeella, olen otettu. Toooosi vaikea aina arvioida näitä määriä kun jotkut syövät enemmän kuin toiset. Jos pitäis jotain sanoa, sanoisin noin viidelle normisyöjälle. Mutta nää on oikeasti niin hyviä, että todellisuudessa tuskin riittää viidelle :D hehe

      Poista
  11. Älkää ostako yksikyntisiä valkosipuleita, koska ne ovat kiinalaisia ja täynnä myrkkyä.
    Aika hauskaa (siis oikeesti) että aika iso osa sun ohjeista on mummolta, onkohan se vähän kuin einesteollisuuden "mummon lihapullat", kun se kuulostaa heti niin paljon paremmalta kuin muut ;) mut ei se haittaa! tässä tapauksessahan ruoka kuitenkin laitetaan itse.
    Olen myös aika allerginen tuolle "maailman parhaat ne ja ne".. mistä sen voi tietää, kun ei ole kaikkea tässä maailmassa maistanut.
    Nojoo, zemppiä silti ja paljon blogillesi, koska kaikki se, mikä innostaa ihmisiä kokkaamaan on aina hyväksi!
    Omasta mielestäni valkosipuliperunat ovat nimenomaan silloin hyviä, kun on jauhoinen lajike, joka pehmenee uunissa ja vähän hajoaakin :) enkä viitsisi alkaa huuhteluiden kanssa puljaamaan, kun tosi hyvää tulee ilmankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta :) "maailman paras" nimikkeeni on täynnä sarkasmia koska itseänikin huvittaa nuo vastaavat. Aina pitää vähän olla kieli poskessa meiningillä. En oikein tiedä mitä ajatella tuosta mummu kommentistasi. Mulle mun mummuni ja hänen ohjeensa ovat pyhiä joten sivuutan kommentin ja jätän sen omaan arvoonsa.
      Kiitos tsempeistä, ruoanlaitto on hauskaa puuhaa jota ei saa ottaa liian vakavasti :)

      Poista
    2. Mina kokkasin taman valkosipuliperuna reseptin eilen eka kertaa taalla atlantin toisella puolella. olivat oikein hyvia. Joten nyt voit sanoa etta The world's best garlic potates.

      Poista
  12. Höh edelliselle kommentoijalle. Tämä on siis tosi hyvä blogi josta olen löytänyt ties mitä hyviä ohjeita ja tarvittaessa voi aina soveltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja siksi tuon julkaisinkin. Mutta se on totta, reseptit ovat vain ohjenuoria joista jokainen muokkaa omansa.

      Poista
  13. Voi äh! siis enhän mä missään nimessä tarkoittanut millään pahalla! vaan pilke silmäkulmassa ;) Ja mummojen ruuat/ohjeet ovat todellakin pyhiä! Hienoa, että sä jaat niitä muillekin ja laitat ilosanomaa kiertämään :)
    Erittäin hyvä blogi sulla on! jatka vaan samaan malliin.
    Oikeastaan mun piti vaan kommentoida tuota perunahommelia, että kannattaa joskus kokeilla sellaista jauhoista lajiketta, kyllä on myös tosi hyvää ja varsinkin, jos käyttää osan liha- tai kasvislientä, jonka peruna mukavasti imaisee itseensä ja siis vain osittain kermaa tai ei ollenkaan. Niin, eikä se välttämättä tarvitse olla edes jauhoinen lajike, kun hauduttelee sopivasti. Mutta joo, ihan kaikella <3

    VastaaPoista
  14. Nyt ne ovat uunissa ja Voi, mikä tuoksu! Vähän mietityttää tuo paisto-osuus...etteivät vaan päässeet minulla valkosipulit kärventymään liiaksi? Hieno ohje kuitenkin, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuoksu on kyllä mahtava! Toivottavasti perunasi onnistuivat :)

      Poista
  15. Tämä on kyllä kiistatta paras resepti valkosipuliperunoihin! Kiitos paljon tästä, tällä mennään jatkossa meidän keittiössä.

    VastaaPoista
  16. No nyt löytyi se "the valkosipuliperunarespti". Kiitoksia! :)

    VastaaPoista
  17. Ensimmäistä kertaa tein valkosipuliperunoita ja tällä ohjeella tarkalleen ohjata seuraten :) Suosittelen kaikille, näistä tuli todella hyviä! ! Isäntäkin kehui makua ja perunoiden pehmeyttä moneen otteeseen ;) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäistä kertaa tehtiin täälläkin valkosipuliperunoita ja tällä ohjeella, paitsi että 2dl kermaa & 2dl maitoa. Loistavaa ruokaa ja sattumalta vielä eilen tehtyä nyhtöpossua omalla bbq-seoksella lisukkeena. Molemmat täydentävät toisiaan!

      Kiitos peruna-reseptin antajalle, perunoiden koostumus todella hyvä eikä tietoakaan "mössöperunoista".

      Poista
    2. Kiitos! Hyvä kuulla, että toimii myös kerma-maidolla. Saa hieman kevennyttyä tuota sillä. Tarviipa itsekin kokeilla seuraavaksi :)

      Poista
  18. Nyt jännittää... tunnin päästä selviää onnistuinko ;))) Ekaa kertaa pappia kyydissä. Kiitos Anna hienosta reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistuu! :) tuuhan kommentoimaan miten kävi :)

      Poista
  19. Terveisiä Mummollesi! Meillä ei enää muita valkosipuliperunoita syödä ja piste. Kyllä kannattaa nähdä vähän vaivaa, lopputulos on ehdottomasti sen arvoinen. t. Susanna Korhonen, Janakkala

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrotaan terveiset! Ilahduttaa kuulla, että maistui teillekin. Hyvää kannattA usein odottaa :)

      Poista
  20. huushollista ei löydy yksikyntistä valkosipulia, osaatko sanoa montako "tavallista" pikkukynttä tähän olis soveliasta laittaa? makuja on toki erilaisia, mutta jotakin osviittaa sopivasta määrästä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynsiäkin on eri kokoisia, mutta sellaisia ns. peruskokoisia vaikka 5-6.

      Poista
  21. Minäkin tein valkosipuliperunat tällä reseptillä - aivan mahtavia! Kiitos reseptistä. Parhaat potut koskaan.

    VastaaPoista
  22. Elämäni ensimmäiset valkosipulikermaperunat, hyvä ohje, maistui :) Juustoa lykkäsin vielä päälle, toimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Juusto varmasti toimii tosi hyvin päällä tuoden lisää makua. Nam :)

      Poista
  23. monella tapaa olen tehnyt muuta nämä olivat tähän mennessä parhaat
    aivan sairaan hyviä
    suuri kiitos julkaisijalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta palautteesta. Ovat hyviä, sairaan hyviä! :)

      Poista
  24. Joo, minäkin tein nyt ekan kerran perunoita näin, ei ikinä enää kaupan pakastealtaasta perunoita! Maku oli siis uskomaton hyvää (paistoin tosin voissa ja siinä missä on voita, ei vaan voi olla huono) :)
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi on aina voita <3 kun näitä perunoita kerran maistaa ei ole tosiaan enää paluuta entiseen! :)

      Poista
    2. Ei niin. Paluut entiseen ei oo enää. Kiitos mummmullesi herkkureseptistä. I just love it <3

      Poista
    3. Ei niin. Paluut entiseen ei oo enää. Kiitos mummmullesi herkkureseptistä. I just love it <3

      Poista
    4. Kiitos Mari! Mummu pilvenreunalla on iloinen ja onnellinen kun hänen hyvät oppinsa ja neuvonsa menevät eteenpäin <3

      Poista
  25. Tulipa huikean onnistuneita valkosipuliperunoita, söimme viiden hengen voimin ja kaikkien yksimielinen tuomio oli: ihan mielettömän hyviä :)

    VastaaPoista
  26. Tää on kyl niin kertakaikkisen herkulline ohje. Ennenkin oon tehny ja nyt vartavasten googlasin taas et miten se ny menikään. Potut matkalla uuniin nyte. Kiitos. Nää on ihan taivaallisii valkkariperunoit!

    VastaaPoista
  27. Tää on kyl niin kertakaikkisen herkulline ohje. Ennenkin oon tehny ja nyt vartavasten googlasin taas et miten se ny menikään. Potut matkalla uuniin nyte. Kiitos. Nää on ihan taivaallisii valkkariperunoit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Ompa kiva kuulla, että olet tehnyt useasti näitä. Vaivan väärti mielestäni. Herkullisia hetkiä perunoiden kanssa sinulle :)

      Poista
  28. Eilen tein eka kerran ja koskaan ei ole meidän perheessä syöty näin hyviä valkkaripottuja, Ei kuulemma koskaan tartte kantaa kaupasta "valmis moskaa", totes teini. Muutenkin hyviä reseptejä blogissa. Kiitos, arjen ja juhlan pelastaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirre todella ihanasta kommentista ❤️ Teinien suusta tulee se totuus niin hyvässä kuin pahassa. Valmismoskat jäänee teilläkin tosiaan kauppaan jatkossa :) onhan näissä perunoissa toki oma vaivansa, mutta mielestäni ovat sen arvoisia.

      Poista
  29. Löysin vahingossa ohjeesi kun kaitoin hakusanaksi googleen valkosipuliperunat. Päätin sitten kokeilla tätä ja voi morjens! Ihan tajuttoman hyvät valkkariperunat tuli. Tosin mulla ei ollut oikein kermaa vaan ruokakermaa vaan. Laitoin pelkkää sitä ja silti toimii. Tämä jää meidän perheen listalle kyllä aivan varmasti. Jopa teini söi hyvällä halulla ja kehui maailman parhaiksi perunoiksi. Kiitos loistavasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kävit jättämässä palautetta. Tällaiset viestit ilahduttaa niin paljon. Ruoka saa hyvälle mielelle ja onnistumisen tunteet muille kokkauksessa. Ihan mahtavaa, että maistui kaikille :) ruokakermaa minäkin itseasiassa aina käytän. Nämä toimivat myös jopa kasvis/liha/kanaliemeen tehtyinä jos joskus haluaa kevennetyn version :)

      Poista
  30. Kiitos ohjeesta! Mitä perunaa käytätte - jauhoista vai kiinteää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys ja laitoinkin lisäyksen reseptiin :) Käytän aina keltaista pussia eli yleisperunaa.

      Poista
  31. Tehtiin jo toista kertaa. Nyt pääsiäistunnelmissa karitsan potkien kanssa. Todella parhaat valkosipuliperunat. Ekalla kerralla vakuutti että kaikki vaiheet tosiaan kannattaa ja nyt panostin tosi ohuisiin siivuihin, huuhteluihin ja kuivauksiin vielä enemmän. Suolaa laitoin mielestäni reippaasti ja vielä olisi voinut olla enemmän. Suolainen haudutettu liha tosin kompensoi. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, kannattaa panostaa vaiheisiin koska sen maistaa kyllä maussa ja koostumuksessa. Peruna kaipaa reilusti suolaa. Hyvä, että suolainen liha kompensoi!

      Poista
  32. Minäkin kyllä kokeilen heti kun syöjiä tulee enemmän. En ole paljoa tehnyt perunaruokia, joten tuo suolan määrä huolestuttaa. Paljon laitan siihen suolaa? Edes jonkinlainen mitta. Kiitos

    VastaaPoista
  33. Oli todellakin maailman parhaita valkosipuliperunoita!! Samaa mieltä meillä oli koko ruokakunta. Tällä ohjeella mennään jatkossakin.Sinikka

    VastaaPoista
  34. Tosi hyvä resepti kun käyttää laadukasta öljyä ja kotimaisia valkosipuleja. Nam!

    VastaaPoista
  35. Todella hyvä ja perunoitten koostumus pysyy just hyvänä.Suolan käytössä ei tosiaan kannata säästellä.Koko perhe kehui että nyt on parhaat.Kiitos!

    VastaaPoista
  36. Epäilen aina näitä "maailman parhaat"-juttuja ja vähän työläätkinhän nämä oli, mutta nyt kyllä täytyy sanoa, että oli kaiken huuhtelun, kuivattelun paistamisen arvoista, tuli parhaat valkosipuliperunat ikinä! Mahtava resepti, kiitos!

    VastaaPoista
  37. Edelleenkin on erittäin hyvä resepti, toista kertaa nyt tein tällä ohjeella! Tekoon kun täytyy varata enemmän aikaa niin ei ihan arkipäivänä kehtaa alkaa tekemään, täydellinen vapaapäivän ruoka siis. Pian taas herkutellaan valkosipuliperunoilla, kylkeen kanaa ja salaattia <3

    VastaaPoista
  38. Tein puikuloista, valkosipulia niin että 1 kynsi per pottu. Potuista ei kannata ottaa kuorta pois, pesee vain hyvin niin tulee makua reilusti. Toimi oikein hyvin hirven ulkofileen kera :)

    VastaaPoista
  39. Tänään koitan tehdä vaimoon vaikutuksen näillä ohjeilla ja hunajapaahdetulla ankanrinnalla. Ihan jännittää. ☺

    VastaaPoista
  40. Hei, anteeksi kun änkeen nyt tänne mutta... Eiköst sulla ollut myös FB sivut? En nyt vaan millään löydä sitä...

    Terv: Ansku

    VastaaPoista
  41. Tuo esipaistaminen on se juttu, joka tekee tästä paljon parempaa, kuin jos laitois vaan kamat vuokaan ja sitten uuniin. Kannattaa nähdä se vaiva!

    VastaaPoista
  42. Ekaa kertaa teen Aussi poppoolle, yli 10 vuotta sitten syonyt naita Suomessa itse. Herkullinen tuoksu on jo talossa..harmi etten lukenut kommentteja koska ma just sit puristin ne valkosipulit enka raastanut mut noh katotaan nyt sit kuinka kitkeria tulee. Piti myos soveltaa kun taalla ei ole desilitroja ja yksikyntisia mutta hyvaa varmasti tulee. Kiitos mummon ohjeen, oma mummu on valitettavasti jo pilven reunalla eika voi antaa ohjeita. Vanhemmat kylla ja hekin innoissaan etta teen mun Aussi-perheelle "Suomi-ruoki" nyt kun asun taalla. Kiitos ohjeesta. Ja Hyvāā Joulua!

    VastaaPoista
  43. Oli niin hyvää että housut vähän tuhriintui sisäpuolelta

    VastaaPoista
  44. Resepti vaikuttaa herkulliselta ja aion kokeilla pian. Osaisitko sanoa, että kun samaan uuniin tulee liha, joka haudutetaan 150 asteessa 90 min ja uuneja on vain yksi niin jos laitan potut samaan aikaan, joudun käyttämään kiertoilmaa ja silloin ilmeisesti 125 astetta riittää. Mutta kuinka kauan pottujen täytyy olla uunissa tuolla lämmöllä vai onnistuvatkohan ollenkaan? Terv. Liina

    VastaaPoista
  45. Tosi ihanat tuli - puristin valkosipulin kynnet eika tullut kitkeraa. Mahtavat myoskin juustokuorrutuksen kanssa...

    VastaaPoista
  46. Ihanaa 😍 ikinä ennen en oo perunasta tehnyt mitään, eikä enää tarviikkaan muuta kun näitä 😍 voisin vetää koko vuoallisen yksinään yhdeltä istumalta

    VastaaPoista
  47. Kiiiiitos! Tein ja oli parhaat mitä olen koskaan syönyt. Sattui vielä alkuviikosta jäämään oliiviöljyä jossa olin hauduttanut 2 tutia uunissa valkosipulin kynsiä ja siinä paistoin perunat. Aaahh. Joskus olen saanut mekein yhtä hyviä kreikkalaisessa ravintolassa. Seuraavan kerran kun teen niin kokeilen lisätä kreikkalaistyylisesti hiukan sirtuunamehua - saapa nähdä paraneeko vielä - ehkä ei ole mahdollista ;-)

    VastaaPoista
  48. Itse löysin tän reseptin ehkä 2015….sairaan hyvää, en oo muulla tavoin tehnytkään. Vähän modannu vs määrää ja lisännyt emmental-juustoa vähän kerrosten väliin.

    Mutta perunan kuullottaminen oli se juttu itselle, mitä en ollut tätä reseptiä aikaisemmin tehnyt omaan reseptiin, oli ns game changer.

    Loistava resepti!!

    VastaaPoista
  49. Kiitos reseptistä.
    Osaako kukaan sanoa paljonko on ”paljon suolaa”?
    teelusikallinen, ruokalusikallinen tai ihan vaikka grammoissa jos joku on mitannut? Tulee vieraita illalla 😉

    VastaaPoista
  50. Sisältö ei ole käytettävissä tällä hetkellä !!! Tämä oli tulos kun Käväisin siellä ryhmässä —-> terveisin jorma tampereelta

    VastaaPoista
  51. Aika kaukana on kuvan potut paperin ohuista, mutta tosi hybä resepti silti. About 15 kertaa oon tehnyt ja jos saa mandoliinilla oikeasti paperinohuiksi niin pannulla käyttämisen voi jättää välistä ilman että lopputulos juurikaan muuttuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse paistan koneella tehdyt perunansiivut paistinpannulla öljyssä molemmin puolin (eivät liimaannu yhteen), laitan siivut vuokaan aina yksi paistoannos kerrallaan, päälle puristan valkosipulia ja sirottelelen suolaa. Sitten seuraava kerros jne., nesteeksi smetana-kermaseosta ja uuniin. Ei paha. Juju on minusta siivujen erillispaisto molemmilta puolilta.

      Poista