Aikaisemmin vain ladoin kaikki aineet vuokaan, kerma päälle, uuniin ja hyvää matkaa. Kannattaa oikeasti nähdä hieman vaivaa valmisteluihin ja lopputulos on aivan uskomattoman hyvä! Perunat viipaloidaan ohuiksi, huuhdellaan lävikössä tärkkelystä pois, kuivataan perunat, paistetaan valkosipulin kera ennen kuin laitetaan vuokaan.
Käyhän liittymässä Ruokasurffauksen Facebook-ryhmään. Ryhmässä jutellaan ruoasta mukavassa porukassa ja jaan lisää kuvia siellä! Saat kaikki uusimmat reseptit kätevästi omaan uutisvirtaasi. Ryhmään pääset tästä
Valkosipuliperunat
1 kg perunoita (keltainen pussi yleisperunaa)
3-4 yksikyntistä valkosipulia
4 dl kermaa (minulla oli 2 dl kuohukermaa ja 2 dl 15% ruokakermaa. Olen tehnyt useasti pelkästä 15% ruokakermasta ja toimii aivan yhtä hyvin)
suolaa reilusti
pippuria
- Aloita kuorimalla perunat ja leikkaamalla ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Olen sekä leikannut veitsellä että viipaloinut mandolinilla. Nykyään annan monitoimikoneen hoitaa hommat viipaloida paperinohueksi. Suosittelen ehdottomasti käyttämään monitoimikonetta jos sinulta sellainen löytyy. Jos ei niin hyvä veitsi ja kärsivällisyys hoitaa homman myös :)
- Laita viipaleet heti leikattuasi kylmään veteen.
- Kun olet leikannut kaikki viipaleet, ota niitä pari kourallista kerrallaan lävikköön ja huuhtele hyvin kylmän vesihanan alla. Perunoista poistetaan tärkkelystä huuhtelemalla ja silloin niistä ei tule mössöä uunissa.
- Kun olet huuhdellut kaikki perunat kaada taas pari kourallista kerrallaan keittiöpyyhkeen päälle. Kuivaa perunat mahdollisimman huolellisesti jottei niistä tule vetisiä. Kuivaa kaikki perunat ja laita puhtaaseen kuivaan astiaan odottamaan.
- Raasta valkosipulit valmiiksi. Raastamalla valkosipulista tulee intensiivisemmän makuista ja on huomattavasti miellyttävämpää syödä pienennettyä valkosipulia kuin isoja könttejä
- Kuumenna kattilassa / kasarissa / wokissa pieni määrä öljyä. Laita öljyyn pieni määrä valkosipulia paistumaan. Lisää pari kourallista perunoita ja paistele niitä hetki yhdessä kunnes perunoista tulee hieman kuultavia. Mausta tässä vaiheessa suolalla ja mustallapippurilla perunat. Muista, että perunat vaativat melko paljon suolaa, että maistuvat miltään.
- Kaada valkosipuli-perunaseos vuokaan ja ripottele vielä hieman tuoretta valkosipulia tasaisesti päälle.
- Toista sama kaikkien perunoiden ja valkosipulien kohdalla; paista, mausta, kaada vuokaan ja lisää tuoretta valkosipulia.
- Kun kaikki perunat ovat käsitelty, kaada päälle 4 dl kermaa.
- Paista valkosipuliperunoita 200 asteisessa uunissa n. 1h. Ota perunoihin väri päälle ensin ja peitä sen jälkeen loppuajaksi leivinpaperilla tai foliolla.
- Anna tasaantua hetki ennen tarjoilua.
Maku on aivan uskomaton. Koostumus täydellinen. Perunat eivät menneet mössöksi vaan säilyttivät muotonsa. Valkosipulia oli sopiva määrä.
Ehdottomasti parhaat valkosipuliperunat ikinä :)
Suosittelen!
Meillä näitä perunoita syötiin Mustapekka-poropadan kanssa ja sopivat äärettömän hyvin yhteen!
Tässä muutama muu tapa tehdä valkosipuliperunoita:
Valkosipulinen perunakakku
Valkosipuliperunat ilman kermaa
Kevyemmät valkosipuliperunat muffinssipellillä
Pakko kokeillä tätäkin :) Mutta mistä löyän yks kyntisen valkosipulin?? O.o Ku oon aina nähny vaan niitä sellasia pieniä missä on "kuori" ja sitte sieltä napsitaan niitä pieniä palasia jokka joko leikataan tahi pannaan siihe murskaimeen.. :D
VastaaPoistaPirkalta löytyy yksikyntisiä eli vain K-kaupoista saa.
PoistaVoit hyvin käyttää niitä ns. perusvalkosipulin kynsiä, laita vain hieman vähemmän niitä koska niissä maku on voimakkaampi kuin näissä yksikyntisissä. Minä käytän yksikyntisiä ihan niien helppouden vuoksi. Paljon valkosipulia vähällä kuorimisella :) Ja vinkki: älä käytä valkosipulin purisitinta, maku muuttuu kitkeräksi puristaessa. Raasta valkosipuli mielummin.
VastaaPoistaIhan yhtä rikki se solurakenne menee raastaessa, tai vielä pahemminkin kuin puristimessa! Maalaisjärki kunniaan... Kitkerää tulee.
Poistamun tietääkseeni sipulia, eikä valkosipuliakaan saa myöskään raastaa. solurakenne menee rikki ja tulee kitkerää. veitsi paras.
VastaaPoistaVeitsi on ehdottomasti paras. Joskus on vain mukava saada nopeasti ja helposti pientä silppua ja silloin turvaudun raastimeen. Puristimeen en ikinä.
PoistaTämäkin menee testiin joku kaunis päivä
PoistaKyllä niitä ykskyntisiä saa muualtakin kuin K-Kaupasta. Tää on aika toimiva laite,saa pientä silppua nopeasti: http://www.mastermarkbrands.fi/chefn-keittiovalineet-tuotteet-pienvalineet-garlic_zoom_displayssa_varilajitelm
VastaaPoistaNämä ovat kyllä universumin parhaat valkkariperunat! :) Olen nyt 2 kertaa tehnyt, viimeksi tänään naudan sisäfileen kaveriksi. Vaikka valmisteluihin meneekin jonkin verran aikaa, niin on ehdottomasti sen arvoista. Kannattaa todellakin kokeilla tätä reseptiä! :)
VastaaPoistaKiitos ihanasta palautteesta :) nämä ovat todellakin universumin parhaat valkosipuliperunat minunkin mielestäni! :)
PoistaTein ensimmäistä kertaa valkosipuliperunoita tällä reseptillä ja tuli kyllä hyviä...
VastaaPoistaHyvä homma! Ei ne turhaan siis ole nimetty maailman parhaiksi valkosipuliperunoiksi :D
PoistaOlen tehnyt tällä reseptillä. Todella hyviä. näin teen jatkossakin valkosipuliperunoita. Todella hyviä ovat.
VastaaPoistaMukava kuulla, että olet tykännyt. Ovat hyviä :)
PoistaMinä olen aina tehnyt tällä samalla reseptillä paitsi en ole huuhdellut perunoita mitenkään. Suoraan vaan voihin/öljyyn pannulle paistumaan valkosipulien kanssa ja kyllähän ne tosiaan hieman muussaantuu jos on kauan uunissa, mutta minua se ei ole haitannut. Hyvä vinkki tuo huuhtelu jos haluaa niiden pysyvän kiinteämpänä :) Suolaa tosiaan tarvitsee paljon, aina huolettaa, että tuleekohan nyt jo liikaa suolaa, mutta ei kyllä ole koskaan tullut :D
VastaaPoistaKannattaa tosiaan huuhdella, ero on kuin yö ja päivä. Perunat imaisevat tosissaan paljon suolaa ja suolaton peruna on aika pahaa :)
PoistaTässä minulle tulikin "yötöitä". Lopultakin siinä vaiheessa, että vuoka on jo uunissa. Kun kello tulee yksi, niin lopputulos testataan. Huomenna pippuripihvin kanssa nautiskellaan. :)
VastaaPoistaOi nam! Toivottavasti maistui :)
Poistamoikka! tulee nyt nimettömänä kun ei mulla ole käyttäjää, mutta mulla on kohta näyttö koulussa ja tällä ohjeella teen valkosipuliperunat! osaatko yhtään sanoa monelle ihmiselle tästä ohjeesta tulee? :)
VastaaPoistaEnsinnäkin tsemppiä näyttöön! :) tosi hienoa, että teet mun ohjeella, olen otettu. Toooosi vaikea aina arvioida näitä määriä kun jotkut syövät enemmän kuin toiset. Jos pitäis jotain sanoa, sanoisin noin viidelle normisyöjälle. Mutta nää on oikeasti niin hyviä, että todellisuudessa tuskin riittää viidelle :D hehe
PoistaÄlkää ostako yksikyntisiä valkosipuleita, koska ne ovat kiinalaisia ja täynnä myrkkyä.
VastaaPoistaAika hauskaa (siis oikeesti) että aika iso osa sun ohjeista on mummolta, onkohan se vähän kuin einesteollisuuden "mummon lihapullat", kun se kuulostaa heti niin paljon paremmalta kuin muut ;) mut ei se haittaa! tässä tapauksessahan ruoka kuitenkin laitetaan itse.
Olen myös aika allerginen tuolle "maailman parhaat ne ja ne".. mistä sen voi tietää, kun ei ole kaikkea tässä maailmassa maistanut.
Nojoo, zemppiä silti ja paljon blogillesi, koska kaikki se, mikä innostaa ihmisiä kokkaamaan on aina hyväksi!
Omasta mielestäni valkosipuliperunat ovat nimenomaan silloin hyviä, kun on jauhoinen lajike, joka pehmenee uunissa ja vähän hajoaakin :) enkä viitsisi alkaa huuhteluiden kanssa puljaamaan, kun tosi hyvää tulee ilmankin.
Kiitos palautteesta :) "maailman paras" nimikkeeni on täynnä sarkasmia koska itseänikin huvittaa nuo vastaavat. Aina pitää vähän olla kieli poskessa meiningillä. En oikein tiedä mitä ajatella tuosta mummu kommentistasi. Mulle mun mummuni ja hänen ohjeensa ovat pyhiä joten sivuutan kommentin ja jätän sen omaan arvoonsa.
PoistaKiitos tsempeistä, ruoanlaitto on hauskaa puuhaa jota ei saa ottaa liian vakavasti :)
Mina kokkasin taman valkosipuliperuna reseptin eilen eka kertaa taalla atlantin toisella puolella. olivat oikein hyvia. Joten nyt voit sanoa etta The world's best garlic potates.
PoistaHöh edelliselle kommentoijalle. Tämä on siis tosi hyvä blogi josta olen löytänyt ties mitä hyviä ohjeita ja tarvittaessa voi aina soveltaa.
VastaaPoistaKiitos :) jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja siksi tuon julkaisinkin. Mutta se on totta, reseptit ovat vain ohjenuoria joista jokainen muokkaa omansa.
PoistaVoi äh! siis enhän mä missään nimessä tarkoittanut millään pahalla! vaan pilke silmäkulmassa ;) Ja mummojen ruuat/ohjeet ovat todellakin pyhiä! Hienoa, että sä jaat niitä muillekin ja laitat ilosanomaa kiertämään :)
VastaaPoistaErittäin hyvä blogi sulla on! jatka vaan samaan malliin.
Oikeastaan mun piti vaan kommentoida tuota perunahommelia, että kannattaa joskus kokeilla sellaista jauhoista lajiketta, kyllä on myös tosi hyvää ja varsinkin, jos käyttää osan liha- tai kasvislientä, jonka peruna mukavasti imaisee itseensä ja siis vain osittain kermaa tai ei ollenkaan. Niin, eikä se välttämättä tarvitse olla edes jauhoinen lajike, kun hauduttelee sopivasti. Mutta joo, ihan kaikella <3
Nyt ne ovat uunissa ja Voi, mikä tuoksu! Vähän mietityttää tuo paisto-osuus...etteivät vaan päässeet minulla valkosipulit kärventymään liiaksi? Hieno ohje kuitenkin, kiitos.
VastaaPoistaSe tuoksu on kyllä mahtava! Toivottavasti perunasi onnistuivat :)
PoistaTämä on kyllä kiistatta paras resepti valkosipuliperunoihin! Kiitos paljon tästä, tällä mennään jatkossa meidän keittiössä.
VastaaPoistaKiitos, kiva kuulla :) mukavia kokkailuhetkiä!
PoistaNo nyt löytyi se "the valkosipuliperunarespti". Kiitoksia! :)
VastaaPoistaMahtavaa! :)
PoistaEnsimmäistä kertaa tein valkosipuliperunoita ja tällä ohjeella tarkalleen ohjata seuraten :) Suosittelen kaikille, näistä tuli todella hyviä! ! Isäntäkin kehui makua ja perunoiden pehmeyttä moneen otteeseen ;) Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaHyvä ruoka, parempi mieli :)
PoistaEnsimmäistä kertaa tehtiin täälläkin valkosipuliperunoita ja tällä ohjeella, paitsi että 2dl kermaa & 2dl maitoa. Loistavaa ruokaa ja sattumalta vielä eilen tehtyä nyhtöpossua omalla bbq-seoksella lisukkeena. Molemmat täydentävät toisiaan!
PoistaKiitos peruna-reseptin antajalle, perunoiden koostumus todella hyvä eikä tietoakaan "mössöperunoista".
Kiitos! Hyvä kuulla, että toimii myös kerma-maidolla. Saa hieman kevennyttyä tuota sillä. Tarviipa itsekin kokeilla seuraavaksi :)
PoistaNyt jännittää... tunnin päästä selviää onnistuinko ;))) Ekaa kertaa pappia kyydissä. Kiitos Anna hienosta reseptistä.
VastaaPoistaToivottavasti onnistuu! :) tuuhan kommentoimaan miten kävi :)
PoistaTerveisiä Mummollesi! Meillä ei enää muita valkosipuliperunoita syödä ja piste. Kyllä kannattaa nähdä vähän vaivaa, lopputulos on ehdottomasti sen arvoinen. t. Susanna Korhonen, Janakkala
VastaaPoistaKerrotaan terveiset! Ilahduttaa kuulla, että maistui teillekin. Hyvää kannattA usein odottaa :)
Poistahuushollista ei löydy yksikyntistä valkosipulia, osaatko sanoa montako "tavallista" pikkukynttä tähän olis soveliasta laittaa? makuja on toki erilaisia, mutta jotakin osviittaa sopivasta määrästä..
VastaaPoistaKynsiäkin on eri kokoisia, mutta sellaisia ns. peruskokoisia vaikka 5-6.
PoistaMinäkin tein valkosipuliperunat tällä reseptillä - aivan mahtavia! Kiitos reseptistä. Parhaat potut koskaan.
VastaaPoistaMahtavaa, hienoa että tykkäsit! Vaivan vääärti :)
PoistaElämäni ensimmäiset valkosipulikermaperunat, hyvä ohje, maistui :) Juustoa lykkäsin vielä päälle, toimi.
VastaaPoistaKiva kuulla, että tykkäsit! Juusto varmasti toimii tosi hyvin päällä tuoden lisää makua. Nam :)
Poistamonella tapaa olen tehnyt muuta nämä olivat tähän mennessä parhaat
VastaaPoistaaivan sairaan hyviä
suuri kiitos julkaisijalle
Kiitos kivasta palautteesta. Ovat hyviä, sairaan hyviä! :)
PoistaJoo, minäkin tein nyt ekan kerran perunoita näin, ei ikinä enää kaupan pakastealtaasta perunoita! Maku oli siis uskomaton hyvää (paistoin tosin voissa ja siinä missä on voita, ei vaan voi olla huono) :)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta!
Voi on aina voita <3 kun näitä perunoita kerran maistaa ei ole tosiaan enää paluuta entiseen! :)
PoistaEi niin. Paluut entiseen ei oo enää. Kiitos mummmullesi herkkureseptistä. I just love it <3
PoistaEi niin. Paluut entiseen ei oo enää. Kiitos mummmullesi herkkureseptistä. I just love it <3
PoistaKiitos Mari! Mummu pilvenreunalla on iloinen ja onnellinen kun hänen hyvät oppinsa ja neuvonsa menevät eteenpäin <3
PoistaTulipa huikean onnistuneita valkosipuliperunoita, söimme viiden hengen voimin ja kaikkien yksimielinen tuomio oli: ihan mielettömän hyviä :)
VastaaPoistaMahtavaa! Tällainen palaute saa minut niin onnelliseksi <3
PoistaTää on kyl niin kertakaikkisen herkulline ohje. Ennenkin oon tehny ja nyt vartavasten googlasin taas et miten se ny menikään. Potut matkalla uuniin nyte. Kiitos. Nää on ihan taivaallisii valkkariperunoit!
VastaaPoistaTää on kyl niin kertakaikkisen herkulline ohje. Ennenkin oon tehny ja nyt vartavasten googlasin taas et miten se ny menikään. Potut matkalla uuniin nyte. Kiitos. Nää on ihan taivaallisii valkkariperunoit!
VastaaPoistaMahtavaa! Ompa kiva kuulla, että olet tehnyt useasti näitä. Vaivan väärti mielestäni. Herkullisia hetkiä perunoiden kanssa sinulle :)
PoistaEilen tein eka kerran ja koskaan ei ole meidän perheessä syöty näin hyviä valkkaripottuja, Ei kuulemma koskaan tartte kantaa kaupasta "valmis moskaa", totes teini. Muutenkin hyviä reseptejä blogissa. Kiitos, arjen ja juhlan pelastaja.
VastaaPoistaKiitos Pirre todella ihanasta kommentista ❤️ Teinien suusta tulee se totuus niin hyvässä kuin pahassa. Valmismoskat jäänee teilläkin tosiaan kauppaan jatkossa :) onhan näissä perunoissa toki oma vaivansa, mutta mielestäni ovat sen arvoisia.
PoistaLöysin vahingossa ohjeesi kun kaitoin hakusanaksi googleen valkosipuliperunat. Päätin sitten kokeilla tätä ja voi morjens! Ihan tajuttoman hyvät valkkariperunat tuli. Tosin mulla ei ollut oikein kermaa vaan ruokakermaa vaan. Laitoin pelkkää sitä ja silti toimii. Tämä jää meidän perheen listalle kyllä aivan varmasti. Jopa teini söi hyvällä halulla ja kehui maailman parhaiksi perunoiksi. Kiitos loistavasta ohjeesta!
VastaaPoistaKiitos kun kävit jättämässä palautetta. Tällaiset viestit ilahduttaa niin paljon. Ruoka saa hyvälle mielelle ja onnistumisen tunteet muille kokkauksessa. Ihan mahtavaa, että maistui kaikille :) ruokakermaa minäkin itseasiassa aina käytän. Nämä toimivat myös jopa kasvis/liha/kanaliemeen tehtyinä jos joskus haluaa kevennetyn version :)
PoistaKiitos ohjeesta! Mitä perunaa käytätte - jauhoista vai kiinteää?
VastaaPoistaHyvä kysymys ja laitoinkin lisäyksen reseptiin :) Käytän aina keltaista pussia eli yleisperunaa.
PoistaTehtiin jo toista kertaa. Nyt pääsiäistunnelmissa karitsan potkien kanssa. Todella parhaat valkosipuliperunat. Ekalla kerralla vakuutti että kaikki vaiheet tosiaan kannattaa ja nyt panostin tosi ohuisiin siivuihin, huuhteluihin ja kuivauksiin vielä enemmän. Suolaa laitoin mielestäni reippaasti ja vielä olisi voinut olla enemmän. Suolainen haudutettu liha tosin kompensoi. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaSamaa mieltä, kannattaa panostaa vaiheisiin koska sen maistaa kyllä maussa ja koostumuksessa. Peruna kaipaa reilusti suolaa. Hyvä, että suolainen liha kompensoi!
PoistaMinäkin kyllä kokeilen heti kun syöjiä tulee enemmän. En ole paljoa tehnyt perunaruokia, joten tuo suolan määrä huolestuttaa. Paljon laitan siihen suolaa? Edes jonkinlainen mitta. Kiitos
VastaaPoistaOli todellakin maailman parhaita valkosipuliperunoita!! Samaa mieltä meillä oli koko ruokakunta. Tällä ohjeella mennään jatkossakin.Sinikka
VastaaPoistaTosi hyvä resepti kun käyttää laadukasta öljyä ja kotimaisia valkosipuleja. Nam!
VastaaPoistaTodella hyvä ja perunoitten koostumus pysyy just hyvänä.Suolan käytössä ei tosiaan kannata säästellä.Koko perhe kehui että nyt on parhaat.Kiitos!
VastaaPoistaEpäilen aina näitä "maailman parhaat"-juttuja ja vähän työläätkinhän nämä oli, mutta nyt kyllä täytyy sanoa, että oli kaiken huuhtelun, kuivattelun paistamisen arvoista, tuli parhaat valkosipuliperunat ikinä! Mahtava resepti, kiitos!
VastaaPoistaVoi hyvä jumala!
VastaaPoistaEdelleenkin on erittäin hyvä resepti, toista kertaa nyt tein tällä ohjeella! Tekoon kun täytyy varata enemmän aikaa niin ei ihan arkipäivänä kehtaa alkaa tekemään, täydellinen vapaapäivän ruoka siis. Pian taas herkutellaan valkosipuliperunoilla, kylkeen kanaa ja salaattia <3
VastaaPoistaTein puikuloista, valkosipulia niin että 1 kynsi per pottu. Potuista ei kannata ottaa kuorta pois, pesee vain hyvin niin tulee makua reilusti. Toimi oikein hyvin hirven ulkofileen kera :)
VastaaPoistaTänään koitan tehdä vaimoon vaikutuksen näillä ohjeilla ja hunajapaahdetulla ankanrinnalla. Ihan jännittää. ☺
VastaaPoistaHei, anteeksi kun änkeen nyt tänne mutta... Eiköst sulla ollut myös FB sivut? En nyt vaan millään löydä sitä...
VastaaPoistaTerv: Ansku
Tuo esipaistaminen on se juttu, joka tekee tästä paljon parempaa, kuin jos laitois vaan kamat vuokaan ja sitten uuniin. Kannattaa nähdä se vaiva!
VastaaPoistaEkaa kertaa teen Aussi poppoolle, yli 10 vuotta sitten syonyt naita Suomessa itse. Herkullinen tuoksu on jo talossa..harmi etten lukenut kommentteja koska ma just sit puristin ne valkosipulit enka raastanut mut noh katotaan nyt sit kuinka kitkeria tulee. Piti myos soveltaa kun taalla ei ole desilitroja ja yksikyntisia mutta hyvaa varmasti tulee. Kiitos mummon ohjeen, oma mummu on valitettavasti jo pilven reunalla eika voi antaa ohjeita. Vanhemmat kylla ja hekin innoissaan etta teen mun Aussi-perheelle "Suomi-ruoki" nyt kun asun taalla. Kiitos ohjeesta. Ja Hyvāā Joulua!
VastaaPoistaOli niin hyvää että housut vähän tuhriintui sisäpuolelta
VastaaPoistaResepti vaikuttaa herkulliselta ja aion kokeilla pian. Osaisitko sanoa, että kun samaan uuniin tulee liha, joka haudutetaan 150 asteessa 90 min ja uuneja on vain yksi niin jos laitan potut samaan aikaan, joudun käyttämään kiertoilmaa ja silloin ilmeisesti 125 astetta riittää. Mutta kuinka kauan pottujen täytyy olla uunissa tuolla lämmöllä vai onnistuvatkohan ollenkaan? Terv. Liina
VastaaPoistaTosi ihanat tuli - puristin valkosipulin kynnet eika tullut kitkeraa. Mahtavat myoskin juustokuorrutuksen kanssa...
VastaaPoistaIhanaa 😍 ikinä ennen en oo perunasta tehnyt mitään, eikä enää tarviikkaan muuta kun näitä 😍 voisin vetää koko vuoallisen yksinään yhdeltä istumalta
VastaaPoistaKiiiiitos! Tein ja oli parhaat mitä olen koskaan syönyt. Sattui vielä alkuviikosta jäämään oliiviöljyä jossa olin hauduttanut 2 tutia uunissa valkosipulin kynsiä ja siinä paistoin perunat. Aaahh. Joskus olen saanut mekein yhtä hyviä kreikkalaisessa ravintolassa. Seuraavan kerran kun teen niin kokeilen lisätä kreikkalaistyylisesti hiukan sirtuunamehua - saapa nähdä paraneeko vielä - ehkä ei ole mahdollista ;-)
VastaaPoistaItse löysin tän reseptin ehkä 2015….sairaan hyvää, en oo muulla tavoin tehnytkään. Vähän modannu vs määrää ja lisännyt emmental-juustoa vähän kerrosten väliin.
VastaaPoistaMutta perunan kuullottaminen oli se juttu itselle, mitä en ollut tätä reseptiä aikaisemmin tehnyt omaan reseptiin, oli ns game changer.
Loistava resepti!!
Kiitos reseptistä.
VastaaPoistaOsaako kukaan sanoa paljonko on ”paljon suolaa”?
teelusikallinen, ruokalusikallinen tai ihan vaikka grammoissa jos joku on mitannut? Tulee vieraita illalla 😉
Sisältö ei ole käytettävissä tällä hetkellä !!! Tämä oli tulos kun Käväisin siellä ryhmässä —-> terveisin jorma tampereelta
VastaaPoistaAika kaukana on kuvan potut paperin ohuista, mutta tosi hybä resepti silti. About 15 kertaa oon tehnyt ja jos saa mandoliinilla oikeasti paperinohuiksi niin pannulla käyttämisen voi jättää välistä ilman että lopputulos juurikaan muuttuu.
VastaaPoistaItse paistan koneella tehdyt perunansiivut paistinpannulla öljyssä molemmin puolin (eivät liimaannu yhteen), laitan siivut vuokaan aina yksi paistoannos kerrallaan, päälle puristan valkosipulia ja sirottelelen suolaa. Sitten seuraava kerros jne., nesteeksi smetana-kermaseosta ja uuniin. Ei paha. Juju on minusta siivujen erillispaisto molemmilta puolilta.
PoistaNiin paljon on "maailman parhaita" ohjeita, mutta nämä Sinun valkosipuliperunasi ovat sitä oikeesti:) Rakastan niitä ja taas teen.
VastaaPoistaLöysin tän reseptin vuosia sitten. Teen ainoastaan tällä reseptillä ja olen jakanut reseptiä auliisti. Kiitos mummillesi 👌🏻😘
VastaaPoista