tiistai 15. joulukuuta 2015

Jouluinen appelsiini-rusinakakku

Kuivakakut ovat vanhanaikaisia. Sitä nimitystäkään ei enää saisi käyttää vaan ne ovat nykyään kahvikakkuja. Tulee suoraan englannin kielestä koska siellä ne ovat coffee cakes oli siinä kahvia eli ei. No, mielestäni kuivakakut tai kahvikakut ovat ehkä vähän vanhanaikaisia, mutta välillä niitäkin pitää saada tehdä. Joulunaika on sellainen aika. Silloin on mukava tehdä perinteikkäitä herkkuja ja kokeilla hieman ehkä muokata niitä. Siitäpä lähti ajatus tämänkin kakun leipomiseen. En ollut hetkeen leiponut mitään ja sormet syyhysivät päästä mittailemaan, maistelemaan ja paistelemaan. Lopputuloksena tämä herkullinen kakku joka on ehkä vanhanaikainen, mutta ei maistu siltä vaan modernilta Joululta mielestäni. Tämä on kiva viedä tuliaisiksi joulunaikaan tai tarjota itse kahvipöydässä.



Jouluinen appelsiini-rusinakakku

200g voita tai margariinia
3 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
1 appelsiinin kuori
1 dl kermaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
3 dl rusinoita / kuivattuja karpaloita  (minulla meni sekoitus molempia)


  • Vaahdota voi ja sokeri
  • Lisää kananmunat ja vatkaa hyvin sekaisin
  • Lisää kerma ja appelsiininkuori ja sekoita hyvin.
  • Yhdistä kuivataineet ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen
  • Lisää lopussa rusinat ja sekoita hyvin
  • Voitele 3 litran kakkuvuoka margariinilla ja vehnäjauhoita se
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 180 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes puutikulla kokeillessa tikkuun ei jää yhtään taikinaa kiinni.
  • Tämä kakku säilyy hyvin ja maku vain paranee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti