sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Helppo ja nopea thaimaalainen panang-curry

Moni keventää tammikuussa. Meillä ei erityisemmin kevennetä, mutta haluamme jatkossa syödä kasvis(painotteista)ruokaa ainakin kerran viikossa. Syömme muutenkin paljon lihaa ja ehkä ihminen ei tarvitse ihan niin paljon sitä lihaa kuin me kulutamme. Olemme liikkuvaisia molemmat ja proteiinit ovat tarpeen, mutta niin ovat kasvikset, hyvät rasvat ja kuidutkin hiilareita unohtamatta. Me emme ole hiilarikammoisia vaan syömme niitä. Kun liikkuu tarvitsee kaikkea. Terveys ja siitä huolehtiminen on nyt etusijalla ja kasviksista ei ole ikinä haittaa kenellekään :)

Tein ison kattilallisen thaimaalaista cyrryä jossa kasvikset ovat pääosassa. Kanaa on mukana vähän tuomassa proteiinia. Pähkinöitä myös mukana tuomassa hyviä rasvoja. Pelkkä kasvisruoka ei täytä ketään ja silloin tarvitsee hakea hyviä rasvoja, hiilareita ym mukaan. Tämä oli todella herkullista! Valmistin tällä kertaa nopeasta ja maukkaasta Spice Up:n panang-currytahnasta joka toimi erittäin hyvin. Chili, valkosipuli ja inkivääri potkaisee aineenvaihdunnan ihanasti käyntiin!

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!




Helppo ja nopea thaimaalainen panang-curry

300g broileria/tofua/katkarapuja/kalaa
1 iso vihreä paprika
1 iso punainen paprika
4 pientä perunaa
1 parsakaali
1-2 dl cashewpähkinöitä

2 yksikyntistä valkosipulia
1 sipuli
1 punainen chili
1 rkl Spice Up inkivääritahnaa
3-4 rkl Spice Up Panang-currytahnaa

400ml kookosmaitoa
400 ml vettä
2 rkl kalakastiketta
2 rkl fariinisokeria
3 rkl sitruunan/limenmehua
1 puntti korianteria


  • Hienonna valkosipuli, sipuli ja chili. Kuullota öljyssä kunnes pehmenneet. Lisää inkivääritahna ja sekoita hyvin.
  • Kaada kookosmaito ja currytahna sipuleiden päälle ja kuumenna. Lisää fariinisokeri, kalakastike ja sitruunanmehu.
  • Leikkaa peruna pieniksi  1cm x 1 cm kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen kypsymään. Leikkaa paprikat suikaleiksi ja lisää kastikkeeseen.
  • Lisää vettä pikkuhiljaa kunnes kastikkeessa on sopiva koostumus. Perunoiden tärkkelys tulee saostamaan kastiketta.
  • Keittele kastiketta 10-15 minuuttia ja lisää sen jälkeen pieneksi hienonnettu broileri ja parsakaalin kukinnot. Lisää hienonnetut korianterin varret. Säästä lehdet, Kypsennä n. 10 minuuttia. 
  • Lisää lopussa cashewpähkinät ja hienonnetut korianterin lehdet kastikkeeseen.
  • Tarjoile basmatiriisin tai nuudeleiden kera. Herkkua!



16 kommenttia:

  1. Thaimaasta palanneena saa tämä ruoka mukavasti veden kielelle
    ...noin se sielläkin varmaan tehdään...aidosti!

    VastaaPoista
  2. Miksi inkivääritahnaa eikä tuoretta inkivääriä raastettuna? Ehkä vastaus löytyy otsikon sanoista "helppo ja nopea", vai oliko joku muu syy miksi käytit tahnaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys! :) tällä kertaa kotona ei ollut tuoretta inkivääriä, mutta tahnaa oli. Tuore käy erittäin hyvin myös ja on parempaakin.

      Poista
  3. Menee ke valmistukseen, korianteria varmaan ripotellaan päälle lopuksi, oli ainesosaluettelossa, mutta ei ohjeessa?

    -Timo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta :) Kirjoitin tuon melkoisen kiireessä ja näköjään unohtunut epähuomiossa. Korjasin ohjeen nyt jossa selvitys mitä ja missä vaiheessa korianterille tehdään :)

      Poista
  4. Onko kana kypsää kun se lisätään? Voiko kalakastikkeen korvata japanilaisella soijalla, kun sitä olisi jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kypsää, raakana lisätään. Kana kypsyy nopeasti kuumassa liemessä. Thaimaalaiseen keittiöön kuuluu oleellisesti kalakastike joks antaa ruoalle ominaisen maun. Soijaa käyttämällä jää osa puuttumaan mielestäni. Toki jos et halua kalakastiketta ostaa käytä suolaa tai soijaa :)

      Poista
  5. Tänään tuli testattu tätä reseptiä eka kerran, lopputulos oli minun makuuni makeahko vaikka laiton hivenen suoraakin, ehkä jätän seuraavalla kerralla puolet sokerista pois, vai pitäisikö oll 2 teelusikkaa?

    Terv.
    - Timo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin kyllä 2 rkl itse ja omaan suuhun oli sopiva. Voi olla, että laitoin kalakastiketta hieman enemmän kuin ohjeessa koska pidän suolaisesta :) Ohjeeseen laitan aina hieman vähemmän suolaa. Thaimaalaisessa keittiössä tärkeintä on olla suola, makea ja happamuus tasapainossa. Ilmeisesti se nyt ei ihan sinun makuusi ollut, harmi! Mutta vähennä toki sokerin määrää ensi kerralla.

      Poista
  6. Hyvä idea tuunata tähteitä kalakastikkeella, vanha vitsi on toki että mitallinen kiinteää ainetta esim. fariinisokeria tulee helposti kukkurallinen kun taas nestettä tulee helposti vähän vajaa mitallinen. Kiitokset että jaksat ylläpitää blogiasi.

    Terv.
    - timo

    Ps. Saatko nuo yllä olevat tyhjät viestini poistettua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi :) mukava saada palautetta niin osaan jatkossa kehittyä ja tehdä vieläkin parempia ohjeita.
      Poistin viestit :)

      Poista
  7. Lisäsin tähteisiin 1rkl kalakastiketta ja nyt suola/makeus/tulisuus oli hyvin tasapainossa. Fiilis syödessä oli maun puolesta mainio ja visuaalisesti sopivan värikäs yhdistettynä tunteeseen, että ruoka on huipputerveellistä kasvisruokaa + hivenen eläinproteiinia.

    Terv.
    - Timo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Myös sinun suusi on tottunut suolaisempaan siis ja kaipasi lisää kalakastiketta :) hyvä homma, että lopputulos oli toimiva!

      Poista
  8. Tämä on jo toinen reseptisi mitä on nyt testattu ja tuli kyllä todella hyvää! :) Maistui meille molemmille, jotka olemme vielä aika ummikkoja aasialaisten ruokien syömisessä ja laittamisessa. Peukku!

    Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina! Tosi mahtavaa, että tykkäsitte tästä. Siitä se aasialaisen reseptien kokeilu lähtee :) ihania makuja!

      Poista