keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Fariini-cookiesit, uskomattoman hyvät ja helpot, rapeat ja pehmeät

Rakastan fariinisokeria. Se on niin hyvää, että voisin syödä sitä suoraan pussista :) Sama tumman siirapin kanssa. Fariinisokeri on mielestäni todella maukasta ja sitä pitäisi käyttää leivonnassa ehdottomasti enemmän. Siinä on oma makunsa, syvä tumma pehmeä kinuskimainen makeus jota ei voi ikinä saavuttaa tavallisella valkoisella sokerilla. Fariinisokeri on itselleni ehdottomasti se paras sokeri!

Olinkin todella innoissani saadessani Dan Sukkerilta erilaisia sokereita kokeiluun. Mukana oli rakkaani, fariinisokeri myös :) Monilla saattaa jäädä fariinisokeria pyörimään kaappiin ja on saattanut kovettua. Älä heitä kivikovaa sokeria kuitenkaan roskiin vaan voit pelastaa sen. Laita 0,5-1 tl vettä pussiin ja sokeri pehmenee parissa päivässä. Siman teosta saattaa jäädä puolikas pussi pyörimään kaappiin. Tähän ohjeeseen saat hyvin upotettua sen toisen puolikkaan ja voin vannoa, että tulet tekemään näitä uudestaankin. Ihan parhaita keksejä ikinä! Ja vielä helppojakin. Parhautta! Ohjeen löysin Sallys Baking Addiction-blogista lontoonkielellä




Fariinisokeri keksit (n. 30 kpl)

250g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1,5 tl maissitärkkelystä (Maizena, perunajauhokin lienee ok)
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
250g fariinisokeria
170g voita
1 kananmuna
1 vaniljatangon siemenet


  • Yhdistä jauhot, sooda, maissitärkkelys, suola ja kaneli ja vanilja
  • Sulata voi.
  • Lisää voisulan sekaan fariinisokeri ja kananmuna. Sekoita hyvin.
  • Lisää jauhot kosteisiin aineisiin ja sekoita hyvin sekaisin.
  • Taikina on melko löysää tässä vaiheessa. Laita jääkaappiin 2-3 tunnikksi.




  • Kun taikina on ollut jääkaapissa jähmettymässä ota siitä 1 rkl taikinaa. 

  • Laita syvlle lautaselle hienoasokeria
  • Pyörittele taikina palloksi ja pyörittele taikinapallo sokerissa.

  • Laita leivinpaperille. Jätä tarpeeksi tilaa keksien välille,

  • Paista keksejä 160 asteessa 8-9 minuuttia.
  • Ota pois uunista.
  • Paina keksejä haarukalla hieman keskeltä ja laita sen jälkeen takaisin uuniin 1-2 minuutiksi. Tuolla sadaan keksiin lisää rapeata tahmeata pintaa joka on niin herkullista!

  • Anna jäähtyä kunnolla ja purkita sen jälkeen.
  • Keksit säilyvät hyvinä huoneenlämmössä viikon. Voit myös pakastaa keksit.


Helppoa, hyvää ja hauskaa vaikka Vapuksi! Nämä olivat heittämällä parhaimmat keksit mitä olen ikinä maistanut! Yksi paha asia näissä myös on (kaloreiden lisäkis tietysti). Taikina on niin hullun hyvää, että sen söisi melkein pelkältään ! :D





                                                       Blogirinki

Yhteistyössä Suomen Sokeri


16 kommenttia:

  1. Tätä on ihan pakko kokeilla heti tänään! :D Mä oon samanlainen kun sä, voisin kanssa vaan lusikoida fariinisokeria taikka tummaa siirappia lusikka kaupalla suuhun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihana kuulla, että meitä tummansokerin ystäviä on muitakin :) Lapsena mun bravuurini on tarjoilla perheelle jäätelöä jossa oli tummaa siirappia ja rusinoita. Nam!!! :)

      Poista
  2. Pelkästään tuo taikina näyttää niin hyvältä, että mahtaisiko sitä uuniin laitettavaksi enää paljon jäädä...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplataikina, Katja tuplataikina :) Toinen suuhun ja toinen pellille ;)

      Poista
  3. Pitääkö taikinan oikeesti olla 3 tuntia jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkkaile taikinaa kuinka nopeasti se jähmettyy. On oikeasti aika pehmeää kun voisula lisätään sinne. 2h riittää varmasti, ainakin mulla riitti. Pakastin tietysti nopeuttaa.

      Poista
    2. Okei :) ajattelin kokeilla lähiaikoina. Voiko muuten vanilijatangon korvata vanilijasokerilla?

      Poista
    3. Voit tai jättää kokonaan poiskin. Ei tuonut minusta lisäarvoa reseptiin mainittavasti joten maku ei muutu liikaa vaikka jättäisit poiskin.

      Poista
  4. Muistuttivat minusta myös joulupipareita, ajattelin jouluna lisätä vielä pomeranssai, neilikkaa ja inkivääriä, saisi vähän erilaisia pipareita, kun tavallisiin olen jo kyllästynyt. 8D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että ompa hyvä idea! Varmasti tulee erinomaisia ja hieman erilaisia!

      Poista
  5. Voisikohan kananmunan jättää pois...? Pysyisivätkö kasassa ilman? Allergiaa kun on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt laitoit pahan :) en oikeasti osaa sanoa, pitänee kokeilla. Banaanihan sitoo myös joten ehkä sitä voisi kokeilla?

      Poista
    2. Tästä voisi olla apua. :)

      http://www.kamomillankonditoria.com/p/kananmunatta-keittiossa.html

      Poista
  6. Pienenä en saanu koskaan syödä fariinisokeria pussista. Äiti kielti. Isona toteutin mielihaluni vaikka vaimo varoitteli. Olis pitänyt taas uskoa. Tulee melko paha olo jos ei osaa lopettaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihan paras viesti ikinä! :) ymmärrän sua täysin ❤️

      Poista
  7. Laitanpa tämän tännekin, laitoin Facebookiin tämän saman tekstin aikaisemmin tänään.

    "Tänään tuli tämä uutisvirtaani, ja sain inspiraation. Piti siis tehdä näitä heti.

    Mutta kävikin niin, ettei ollut kananmunia, vain pari valkuaista eilisen bearnaisekastikkeen teon jäljiltä.

    Ja paljastui, ettei voitakaan ole. Ja pakkohan näitä oli siis saada. Eli ei kuin mietintämyssy päähän. Laitoin voin sijasta rypsiöljyä, valkuainen kävi kananmunasta, mutta valkuainenhan taitaa olla se enemmän sitova osa kananmunasta. Laitoin kyllä hiukan enemmän maissitärkkelystä.

    Eihän mulla ollut fariinisokeriakaan! Yleensä sitä on aina kaapissa, ja kuvittelin, että sitä on nytkin. No, löytyi tummaa siirappia. Laitoin sitä fariinisokerin sijasta.

    Niin, ja laitoin vielä Pirkan suklaajuomajauhetta muutaman ruokalusikallisen kaiken kukkuraksi.

    En laittanut jääkaappiin jähmettymään, koska se olisi tuskin jähmettynyt sen kummemmin, mutta annoin taikinan levätä tunnin verran huoneenlämmössä.

    Sitten pursotin ympyröitä leivinpellille.

    Ja uskokaa tai älkää, tuli tosi hyviä! Kiitos inspiraatiosta! .

    VastaaPoista