sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Suklaa-lime whoopies

Whoopiesit ovat pyörineet mielessäni jo pitkään, että tarvisi tehdä. Lueskelin mitä nämä trendikkäät whoopiesit oikein ovat ja mistä ne ovat tulleet. Whoopiesithan ovat olleet herkkuja Ameriikoissa jo yli sata vuotta ja siellä niitä on syöty siis jo pitkään. Kesti aika kauan, että nämä herkut rantautuivat Eurooppaankin. Jenkeissä whoopieseja tehdään yleensä yksi iso kakku, mutta näitä pieniä yksittäisiäkin näkyy. Ulkonäöltäänhän whoopiesit muistuttavat köyhän miehen macaronseja. Maultaan eivät. Wikipedia osaa kertoa tarkemmin whoopiesien historiasta.

Ajatus näiden tekoon lähti oikeastaan siitä, että minulla oli purkki limecurdia josta halusin tehdä jotain. Tulipa siis tehtyä whoopieseja. Reseptin nappasin Kinuskikissalta mutta täytteen temmoin omasta päästäni sen mukaan mitä teki mieli :) Lopputulos oli erittäin onnistunut! Makuraatiin kuului 3 aikuista ja 2 lasta ja kaikki tykkäsivät näistä paljon. Sopii hyvin siis lastensynttäreillekin nämä.

Muistakaahan käydä muuten osallistumssa blogin arvontaan! Voitte voittaa 10 tuotteen paketin jossa makumaailmana valittavissa joko Thaimaa, Kiina, Intia, Japani tai Lähi-Itä. Arvontaan pääset tästä




Suklaa-lime whoopies (n. 20 kpl)

60g voita
1 1/4 dl ruokokidesokeria (käytä ruokokidesokeria, älä korvaa valkoisella sokerilla)
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhoa (Van Houten esim)
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kevytkermaa

Täyte:

1 dl limecurdia
100g tuorejuustoa



  • Vaahdota voi ja sokeri keskenään sähkövatkaimella.
  • Lisää sekaan kananmuna ja vatkaa hyvin.
  • Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, kaako, leivinjauhe, suola, vaniljasokeri.
  • Kaada voi-sokeri-muna seokseen vuorotellen kuivia aineita ja kermaa. Vatkaa hyvin aina välissä.
  • Vatkaa taikina tasaiseksi seokseksi lopussa.



  • Laita taikina pursotinpussiin ja valitse pyöreäpäinen tylla.
  • Pursota leivinpaperille n. 2€ kokoisia nokareita taikinaa. Varaa tilaa levitä uunissa.
  • Paista whoopieseja 200 asteissa uunissa n. 10 minuuttia.
  • Anna leivospohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.



  • Valmista täyte sillä välin kun odotat jäähtymistä.
  • Yhdistä limecurd ja tuorejuusto ja sekoita hyvin tasaiseksi. 

  • Laita täyte pursotinpussiin ja valitse millainen tylla vain.
  • Pursota reilusti täytettä yhteen whoopie puoliskoon ja laita toinen päälle.


  • Toista kaikkien kohdalla.



Olivat kyllä todella raikkaan makuisia kiitos limecurdin. Eivät ollenkaan liian makeita vaan juuri sopivia. Maistui lapsivieraillekin loistavasti ja aikuisille myös. Todella helppoja ja nopeita tehdä ja jotain erilaista tarjottavaa!









6 kommenttia:

  1. Ihanan pieniä suupaloja sait tehtyä! Makuyhdistelmä on mmmmm... :)

    VastaaPoista
  2. Ojoj nuo vaikuttaa herkullisilta. NAM

    VastaaPoista
  3. Whoopiesit ovat kuuluneet kokeilulistalleni siitä saakka, kun tänne Suomenmaahankin rantautuivat. Mutta en vain ole vielä saanut aikaiseksi. Tässä jokunen aika sitten oli jo lähellä, mutta sitten teinkin lopulta jotain ihan muuta. Ehdottomasti pitää kuitenkin vielä kokeilla. Sinun whoopiesit on tosi hyvän näköisiä, ja ihana täyte.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, to do-listalla olivat ja pitkään kunnes vain päätin tempaista ja tehdä ne :) Kannatti kyllä!

      Poista