tiistai 12. elokuuta 2014

Pähkinäiset halloumi-tomaattitartaletit

Sain kokeiluun aivan ihania Filos halloumi-juustoja. Rakastan halloumia ja muistan kuin eilisen kun ensi kerran sitä maistoin. Asuin Englannissa ja olin ensimmäistä vuotta yliopistossa opiskelemassa ja asuin kimppakämpässä. Yksi kämppiksistäni oli kreikkalainen Chryssa ja hänen poikaystävänsä tuli Kreikasta käymään ja toi tullessaan tuota taivaallista juustoa. Chryssa paistoi sitä pannulla ja saimme kaikki maistaa. Vuosi oli 2000. Se oli rakkautta ensipuraisulla! Suolaista ja ihanan narskuvaa hampaissa. Sen jälkeen halloumia olenkin syönyt ja paljon. Kesäisin meillä grillataan halloumia usein, talvisin sitä paistetaan pannulla. Halloumista saa ihania salaatteja, esim mansikka-halloumisalaattia.



Filos halloumit ovat mielestäni parhaita ja laadukkaimpia. Olen löytänyt niitä jokaisesta kaupasta ja hinta on ehdottomasti kohdallaan. Halusin kokeilla halloumia leivontaan ja kehittelinkin ihanan suolaisen tartaletin jossa halloumi on tähtenä ja pääsee edukseen. Onnistuivat todella hyvin joten näitä teen uudestaankin. Jotain uutta suolaista tarjottavaa kahvipöytään ja ihanaa iltapalaa.




Halloumi-tartaletit (10 kpl)

1 paketti voitaikinalevyjä 500g
2 tomaattia
1 paketti Filos halloumia
Arrabiata pestoa (muukin pesto käy)
pekaanipähkinöitä
kananmuna voiteluun



  • Anna voitaikinalevyjen sulaa.
  • Leikkaa ne sen jälkeen puoliksi ja aseta uuninpellille.
  • Leikkaa voitaikinaneliöön n. 1 cm ulkoreunasta pienempi neliö sisälle. Älä leikkaa kokonaan läpi taikinaa vaan piirrä veitsellä viillot pintaan. Tämä auttaa taikinaa nousemaan uunissa reunoilta.

  • Voitele reunat munalla.
  • Laita sisimpään neliöön pestoa keskelle ja levitä se.

  • Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja aseta viipale tomaattia peston päälle.

  • Leikkaa Filos halloumi viipaleiksi ja aseta viipale tomaatin päälle.
  • Rouhi pekaanipähkinöitä pinnalle.

  • Paista tartaletteja 225 asteisessa uunissa n. 10-15 min riippuen uunistasi. Tarkkaile tartaletteja ja ota pois uunista heti kun pinta on kauniin kullanruskea. Älä ota liian aikaisin koska silloin ne jäävät keskeltä raaoiksi ja raaka taikina ei ole hyvä juttu :)
  • Voit myös pakastaa tartaletit.


Olivat kyllä hyviä! Pähkinät toivat suutuntumaa ja rousketta, halloumi oli suolaisen ihanaa, tomaatti toi kosteutta ja pesto makua. Aika täydellinen vaikka itse sanonkin :D







6 kommenttia:

  1. Nam mitä herkkupaloja, näyttääpä kyllä tosi maukkailta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat tosi hyviä. Ehkä sarjassamme "liian hyviä" taas :D

      Poista
  2. Vinkki.... Panostaisit enemmän kuviin, visuaalisuuteen ja blogin ulkoasuun..

    VastaaPoista