maanantai 30. maaliskuuta 2015

Suolainen pannukakku kinkusta ja paistetusta sipulista

Suolaiset pannukakut ovat kuulkaa loistavia. Oletteko kokeilleet? Jos ette niin suosittelen ehdottomasti. Aivan erinomainen iltapala joka taipuu helposti lounaaksi salaatin kanssa. Meillä tehdään paljon suolaisia pannukakkuja koska ne ovat edullinen ja helppo iltapala. Kurkkaa myös ohjeeni jauhelihapannariin ja pizzapannariin

Suolaiseen pannukakkuun on helppo upottaa kaikki mitä kaapissa on ja vaatii käyttämistä. En pidä, että ruokaa heitetään roskiin. Tehkää niistä huonoksi menevistä leikkeleistä tai ylimääräisestä maidosta mielummin suolaista pannaria. Mieheni urheilee paljon joten kuluttaakin paljon. Aina ei jaksa syödä tuhatta palaa leipää päivässä ja silloin on hyvä olla proteiinipitoista ravitsevaa välipalaa olemassa. Näihin tarkoituksiin tämä on loistava.

Käykäähän liittymässä Ruokasurffakseen Facebook-ryhmään, saatte kaikki uusimmat reseptit uutisvirtaanne. Ryhmässä lisäksi paljon muuta keskustelua kivassa porukassa :)



Suolainen pannukakku kinkusta ja paistetusta sipulista

7 dl maitoa
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl savupaprikajauhetta
mustaapippuria myllystä
½ dl hienonnettua ruohosipulia
300g kinkkua
2 isoa sipulia
öljyä paistamalla


  • Tee pannaritaikina turpoamaan. Yhdistä maito, munat, jauhot, ruohosipuli ja mausteet ja jätä se turpoamaan 20 minuutiksi.
  • Leikkaa sipuli ohuiksi puolikkaiksi renkaiksi.
  • Kuumenna öljy ja paistele sipulia keskilämmöllä kunnes se on saanut kauniin värin ja karamellisoitunut.
  • Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille turpoamisen jälkeen.
  • Ripottele pinnalle paistettu sipuli ja kinkku.

  • Paista pannukakkua 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) keskiosassa n. 15-20 minuuttia riippuen uunistasi.


Tämä herkku maistuu niin kylmänä kuin lämpimänä.



7 kommenttia:

  1. En voi valmistaa tätä koska minulla ei ole mustaapippuria myllyssä. Harmi.
    Ihan oikeasti sillä ei ole mitään merkitystä reseptin kannalta tuleeko mustapippuri myllystä vai maustepurkista tai morttelista. Miksi siis mainita koko myllyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi siis avautua asiasta pahainen trolli.

      Poista
    2. No itseasiassa on, vastajauhettu mustapippuri on jotenkin aromikkaampaa, makuasia mutta eikös kaikki ruuanlaitossa:D

      Poista
  2. Kiitos palautteista :) reseptejä voi soveltaa aina kuten itse haluat :)

    VastaaPoista
  3. Lisättiin omaan kokeiluun oliiveja kun niitä sattui jääkaapissa olemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliivit varmasti sopivatkon hyvin tähän. Kuullostaa herkulliselta :)

      Poista