perjantai 22. tammikuuta 2016

Gluteeniton kurpitsansiemen-vuokaleipä

Olen siirtynyt gluteenittomaan ruokavalioon vuoden alusta. Minulla ei ole keliakiaa eikä tarvetta juosta trendien perässä. Terveydellisistä syistä vaihdan ruokavalioni gluteenittomaksi ja pääsääntöisesti sokerittomaksikin. Gluteenittomat tuotteet, erityisesti leipä on melkoisen hintavaa eikä niin kovin hyvääkään :) Päätin tehdä itse leipäni ja pakastaa viipaleina. Näin saan varmasti hyvää leipää ja edullisempaa. Heti ensimmäinen kokeilu oli todella onnistunut! Olen aikaisemmin tehnyt rouheista vuokaleipää jonka ohjetta sovelsin gluteenittomaksi ja sokerittomaksi. Tämä ole todella todella hyvää! En voi tarpeeksi hehkuttaa onnistumistani ja leivän ihanaa makua! Suosittelut :)

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!




Gluteeniton kurpitsansiemen-vuokaleipä

6dl vettä (42 asteista)
1,5 pussia kuivahiivaa
10 dl Semper grov mix kuitupitoinen jauhoseosta
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kurpitsansiemeniä
3 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
3 rkl öljyä

  • Laita reilusti kädenlämpöinen vesi isoon kulhoon. Kaada kuivahiivat, hunaja ja 1 dl jauhoja sekaan ja sekoita hyvin. Anna turvota n. 5 minuuttia.
  • Lisää kaikki loput aineet ja sekoita hyvin.
  • Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja anna turvota n. 30 minuuttia.
  • Paista leipää 200 asteisen uunin keskiosassa n. 30 minuuttia
Tämä leipä on äärettömän helppo tehdä, et voi epäonnistua! Leipä on todella hyvänmakuista ja varmasti parempaa kuin kaupan gluteenittomat leivät. Tätä on helppo pakastaa vaikka viipaleina ja ja laittaa jäisenä suoraan paahtimeen aamulla. Ihanaa!





15 kommenttia:

  1. HyvänNäköistä ja varmaan Maukasta:) Resepti talteen......

    VastaaPoista
  2. Kiitos, on todella hyvää! Olen tehnyt itselleni tätä pari kertaa jo pakkaseen valmiiksi. On niin paljon parempaa kuin kaupan kalliit leivät :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä. Täälläkin tallennetaan resepti muistiin!

    VastaaPoista
  4. Oih, menee kokeiluun! Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  5. Haluaisin tehdä ystävälleni mutta hän ei voi käyttää siemeniä, niin jätänkö vain pois vai pitääköhän lisätä jauhoja? Kiva jos osaat vinkata ��

    VastaaPoista
  6. Moi! Tuleeko tästä 1 vai 2 vuokaleipää? Mietin nuitten ainesten ja hiivan määrää, että tuleeko yli yhdestä vuosta vai minkäkokonen sun leipävuoka on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tulee 1 leipä. Vuoka on 2 litrainen. Taikina turpoaa vuoassa ja tulee melko täyteen, mutta ei kohoa uunissa enää :) hyvin mahtuu tämä taikina 2-litraiseen siis.

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksesta :) 2l on minunki vuoka, joten eiku leipomaan! :D

      Poista
  7. Näyttääpä kyllä kuohkealta ja mehevältä. Kiitos tästä, gluteenittomia leipäohjeita ei ole koskaan liikaa. :)

    VastaaPoista
  8. Ihan huikea ohje!
    Tein myös korvaten pellava tattarilla ja kurpitsansiemenet auringonkukansiemenillä.
    Rakenne on jotain ihan parasta! Kiitos, kiitos, kiitos! !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ompa kiva, että tykkäsit! Itse teen myös tällä ohjeella aina välillä varioiden. Mukaan menee auringonkukansiemeniä, rusinoita, cashewpähkinöitä, sesamsiemeniä yms.

      Poista
  9. Leivänlämpöinen kiitos! Hätäpäissäni illan vieraille etsiskelin gluteenitonta leipäohjetta. Jauhoja kaapista löytyi vain Sunnuntai gluteeniton jauhoseosta. Varoen sitä lisäilin ja hyvin riitti vähempi määrä. Toki laiton hiukan Psylliumia. Hyvää tuli!

    VastaaPoista