sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Intialainen jauhelihacurry

Tämä ruoka on sellainen joka vie minut hetkessä takaisin Englantiin. Lähdin aikoinaan kirjoitusten jälkeen heti Englantiin au pairiksi. Asuin koillis-Englannissa ihanassa perheessä aika lähellä Skotlannin rajaa merenrannalla. Hoidin perheen silloin 16-vuotiasta vammaista tyttöä. Perhe oli aivan ihana ja opin heiltä todella paljon englantilaisesta kulttuurista, ruoasta ym. He olivat ruokaa rakastava perhe ja ruoka olikin aina todella hyvää. Perheen isä Mike teki tätä ruokaa todella usein ja sieltä asti (yli 15v sitten) olen säännöllisesti tehnyt tätä ruokaa. He tekivät sen herneillä, minä teen maissilla koska pidän maissista enemmän. Se kulki nimellä mince and peas heillä ja oli jostain intialaisesta keittokirjasta.

Jotkut ruoat vievät hetkessä takaisin tiettyyn aikaan ja paikkaan- Tämä vie minut Englantiin au pair vuoteen. Asuin Englannissa 5 vuotta kaiken kaikkiaan, kävin siellä yliopiston kokonaan au pair vuoden jälkeen. Silloin intialainen keittiö tuli erittäin tutuksi koska englannissa valmistetaan ja syödään paljon intialaista ruokaa. Monet meistä arjessa taistelee sen ikuisuuskysymyksen kanssa, "mitä uutta jauhelista tänään". Tässä yksi vaihtoehto joka on todella ihana ja kevyt ruoka! Älä tingi mausteista, älä  vähennä niitä koska muuten maku jää liian miedoksi ja silloin ruoka ei maistu sille miltä sen pitää.



Intialainen jauhelihacurry

400g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
2 yksikyntistä valkosipulia
1 rkl hienonnettua inkivääriä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jeeraa
1 punainen chili tai 2 tl chilihiutaleita
½ tl kurkumaa
mustaapippuria myllystä
1 tl suolaa
3 dl maissia
1 dl sitruunanmehua
½-1 puntti korianteria (jos et pidä niin vaihda lehtipersiljaan)
öljyä paistamiseen
3-4 dl vettä


  • Hienonna sipuli ja kuullota se kevyesti öljyssä
  • Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
  • Lisää sekaan hienonnettu chili, raastattu valkosipuli ja inkivääri ja sekoita hyvin.
  • Kaada päälle vesi ja lisää jauhettu korianteri, jeera ja kurkuma, mustaapippuria ja suolaa
  • Anna curryn kypsyä miedolla lämmöllä kevyesti poreillen n. 20 minuuttia.
  • Lisää lopussa sitruunanmehu, maissit ja hienonnettu korianteri.
  • Maun kuuluu olla hieman hapan sitruunasta ja täynnä makua mausteista.
  • Tarjoa basmatiriisin kanssa.


Tämä on niin hyvää! Ihanan kevyt ruoka jonka mausta ei tingitä. Sitruunanmehu tuo mahtavan hapokkuuden



5 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä jälleen kerran. Minulle ja seurueelle tämä oli ohjetta orjallisesti noudattaen liian sitruunaista/hapokasta kuten vähän varoittelitkin. Aloittaisin seuraavalla kerralla puolella desillä sitruunamehua. 3dl maissijyviä on aika tarkkaan 200g pakastepussi, esim. Pirkka. Mustaapippuria laitoin 1tl. Huomenna tähteiden tuunausta.

    Terv.
    - Timo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa mukava kuulla, että ennätit jos testaamaan reseptiä. Hyvä myöskin, että tuunaat reseptiä enemmän omaan suuhun sopivammaksi. Ruoan kuuluu tosiaan olla melko hapan, mutta se voi olla liikaa ja silloin kannattaakin vähentää happoa.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta. Hyvää tuli! Ihana saada jotain erilaista tuosta jauhelihasta, joka tuntuu kävelevän ostoskärryyn aivan itsestään. Kurkumaa hurahti vahingossa aivan liikaa, mutta pidin silti. Teen ainakin kerran viikossa jotain ruokaa, johon löydän ohjeen blogistasi. Blogisi on tuonut ihana vaihtelua lapsiperheemme ruokaralliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jauheliha on meilläkin niin peruselintarvike joka tosiaan kävelee itsestään kärryyn halusi sitä tai ei :) Kiva kuulla, että tämä maistui teille! Lämmittää niin mieltäni, että olen voinut blogillani tuoda vaihtelua ruokiinne :) otan mielelläni ideoita ja ehdotuksia vastaan millaisia reseptejä kaipaisit enemmän :)

      Poista
  3. Menee tänään testiin mutta kasvisversiona, jauhelihan sijasta käytän soijarouhetta. Hyvä että luin kommentit niin osaan varautua tuohon hapokkuuteen. Pientä tuunausta mausteisiin ja lisään aavistuksen kanelia.

    VastaaPoista