lauantai 12. maaliskuuta 2016

Gluteeniton munakasrulla pulled porkista ja fetasta

Munakasrullat ovat loistavia. Niihin on helppo upottaa melkein mitä tahansa jääkaapista ja loihtia ihana terveellinen ateria. Otamme miehen kanssa useimmiten eväät töihin ja munakasrulla on mielestäni hyvä lounas esim. salaatin kanssa. Sopivasti täyttävä ja ei liian raskas. Iltapalana munakasrulla toimii myös hyvin. Tein munakasrullan gluteenittomana jotta minäkin voin sitä syödä. Ihan samalla tavalla valmistetaan kuin vehnäjauhoihin, mutta käytin gluteenitonta jauhoseosta.

Käytin taas rullan sisältöön suurinpiirtein sitä mitä kaapissa oli. Pakkasessa oli pulled porkia jota oli jäänyt joku kerta kun tein sitä taas isomman satsin. Sieltä oli helppo sulatella sitä ja käytää. Fetaa oli myös kaapissa ja tomaatteja. Lisäilin ne täytteeseen. Viime metreillä sinne päätyi vielä maissia ja jalapenojakin ja valkosipulituorejuustoa. Mausteita en lisäillyt koska pulled pork oli hyvin maustettua jo.

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!



Gluteeniton munakasrulla pulled porkista ja fetasta

munakas:
5 kananmunaa
5 dl maitoa
1,5 dl glutenitonta jauhoseosta
½ tl suolaa
mustaapippuria 

täyte:
300g mausteista itsetehtyä pulled porkia
200g fetaa
100g maustettua tuorejuustoa (mulla meni valkosipuli)
1 dl maissia
kourallinen pikkutomaatteja kuutoituna
jalapenoja maun mukaan

  • Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito, jauhot, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
  • Kaada munakasmassa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
  • Anna jäähtyä ennen täytteen levittämistä
  • Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa munakas pitkittäin. Jätä sauma alle.
  • Lämmitä munakasrulla uunissa n. 10  minuutin ajan ja tarjoile kuumana.

Erinomainen hävikkiruoka. Jääkaappista sain tyhjennettyä purkkien loppuja tähän, pakastimesta käytettyä lihaa ja meillä on parille päivälle herkullinen lounas töissä tiedoksi. Kaikki voittaa :)




4 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä! Mitenkä sulla on muuten gluteeniton sujunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvin sujunut! En koe, että jään mistään paitsi. Tulee syötyä terveellisemmin kun ei voikaan kaupasta napata jotain turhaa pasteijaa/kolmioleipää vaan matkaan. Kaikki mysteerimahakivut ovat kadonneet ja voin paremmin. Pitkällä tähtäimellä myös hyvä asia eliminoida tulehdusten ylläpitäjää (valkoisia jauhoja) elimistöstä. En ole lipsunut ollenkaan enkä kyllä haluakaan eikä ole tarve. Oluenkin juon gluteenittomana jopa baarissa :) en uskalla ottaa riskiä vatsakivuista, menee hommat ihan pilalle. Eli gluteeniton elämä on mulle ihan loistava juttu kyllä ja pysyvä ehdottomasti! Mites sulla, vieläkö oot jatkanut gluteenittomana?

      Poista
  2. Kylmänä nautituksi tarkoitettu käärö saa juusto hunnun, kun kumoaa kuuman munakkaan juustraasteiselle leivinpaperille:)

    VastaaPoista
  3. Juusto on aina iloinen ja onnellinen asia <3 tällä kertaa pitäydyttiin kevyemmässä mallissa, mutta ehdottomasti mahtava idea!

    VastaaPoista