lauantai 14. toukokuuta 2016

Valkosipuliset grillitomaatit

Viime kesänä tuli grillailtua näitä tomaatteja tosi paljon. Tänäkin vuonna muutamaan otteeseen jo. Tomaatin ja valkosipulin liitto vain toimii. Kaikki ihanat tomaattisen valkosipuliset pastakastikkeet ja nyt nämä grillitomaatit. Nämä ovat ihanan mehukkaita ja täynnä makua ja toimivatkin hyvin kastikkeen korvikkeena esim. grillilihalle. Suosittelen tekemään näitä huomattavasti enemmän mitä ajattelet kulutuksen olevan koska nämä ovat vaan niin hyviä ja jokainen syö huomaamattaan useamman kuin ajatteli :) Onneksi ovat kevyemmästä päästä grillattavia joten näitä voikin syödä hyvällä omalla tunnolla useamman!

Käyhän tykkäämässä Ruokasurffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uusimmat reseptit uutisvirtaasi ja mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!




Valkosipuliset grillitomaatit

6 tomaattia (tai haluamasi määrä)
2 yksikyntistä valkosipulia raastettuna
2-3 rkl öljyä
ripaus suolaa
mustaapippuria myllystä

  • Halkaise tomaatit. Voit käyttää ihan mitä tahansa tomaatteja tähän, ei tarvitse olla ns. grillitomaatteja vaan ihan halpiksetkin käy.
  • Raasta valkosipuli, sekoita öljy, suola ja pippuri valkosipuliin ja muodosta tahna.
  • Grillaa tomaatteja leikkauspintalta muutama minuutti kunnes nesteet lähtevät hieman liikkeelle ja pinta saa väriä.
  • Käännä tomaatit grillissä leikkauspinta ylöspäin ja levitä n. ½ teelusikallista valkosipulitahnaa leikkauspinnalle. Anna tomaattien kypsyä pehmeiksi grillissä.


Grillatut valkosipuliset tomaatit ovat kyllä niin hyviä. Toimivat tosiaan hyvin kastikeen korvikkeena koska ovat mehukkaita ja tuovat makua lihalle. Ihana lisuke pöydässä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! 

6 kommenttia:

  1. Joo kiitos, .kunhan taas aurinko paistaa. Pitää kokeilla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman on pilvistä tosiaan nyt ja ei ehkä paras grillailusää :( Toki se grilli lämpiää ilman aurinkoakin, mutta ei se ole sama asia tosiaan kuin ihanalla lämpimällä säällä. Suositukset näihin, me ollaan ihan koukussa!

      Poista
  2. Joo kiitos, .kunhan taas aurinko paistaa. Pitää kokeilla!!

    VastaaPoista
  3. Kiva kun blogiin on tullut lisää myös kevyempiä juttuja! Tai ainakin tuntuu siltä, kun itse olen juuri painoa pudottamassa :), nämä kuulostaa tosi kivoilta ja ajattelin koittaa jo tänään näitä uunissa kun "grillaaja" ei ole maisemissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä voi tosiaan valmistaa uunissakin, ei vaadi grilliä vaikka siitä se oma makunsa tulee tietysti :) Blogissa on itseasiassa aika paljon kevyitäkin vaihtoehtoja olemsaasa esim tästä pääset kurkkaamaan http://ruokasurffausta.blogspot.fi/search/label/kevyet

      Poista
    2. Totta, pitääpä tutustua tuohon osastoon vielä paremmin. Ehkä olisinkin voinut sanoa niinpäin, että olen tähän asti poiminut täältä kokeiluun niitä ei niin kevyitä. Hyviä kaikki, myös juuri valmsituneet tomaatit!

      Poista