torstai 21. marraskuuta 2013

Stroganoff

Stroganoff kuuluu lapsuuteni ruokiin joista pidin jo silloin paljon. Aikuisiällä olen tehnyt tätä useasti ja edelleenkin rakastan stroganoffia todella paljon. Venäläisen keittiön ehdottomia helmiä!



Iso huomio suolakurkkuihin mitä käytätte tähän. Jättäkää ne hirveät makeat kurkut pois ja käyttäkää tähän tuoreelta ostettavia venäläisiä- tai valkosipulisia suolakurkkuja. Happamia kurkkuja kutenkin, ei makeita kurkkuja missään tapauksessa!
Minä olin syksyllä laittanut tulemaan 5 kg valkosipulisia venäläisiä suolakurkkuja jotka olivat vasta nyt valmiita. Aivan täydellisiä tähän ruokaan!


Käyhän tykkäämässä Ruokasurffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!



Stroganoff

500g naudanlihaa (minulla oli sisäpaistia)
1 sipuli
2 suolakurkkua
1 yksikyntinen valkosipuli
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl Dijon-sinappia
suolaa
mustaapippuria
2-3 rkl smetanaa


Leikkaa liha suikaleiksi lihassyiden vastaisesti.
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna öljy pannussa ja laita sipulit paistumaan. Lisää sekaan valkosipulit. Anna sipulien saada hieman väriä ja ota pois pannulta.
Laita lihasuikaleet pannulle kypsymään, ruskista hyvin. Mausta hyvin suolalla ja tuorella mustalla pippurilla. Lisää paiston lopussa paistetut sipulit ja valkosipulit lihan sekaan.
Kaada lihaseos kattilaan ja lisää vettä siten, että lihat peittyvät hyvin.
Laita tomaattipyre ja puolet sinapista kattilaan. Mausta mustallapippurilla ja suolalla.
Anna lihojen kiehua reilusti ainakin 30 minuuttia.
Lisää kuutioidut suolakurkut, loput sinapit ja maista suola.
Anna kiehua vielä hetki ja lisää lopussa smetana. Anna kiehahtaa.


Tarjoa stroganoff keitettyjen perunoiden kera. Ihanaa kotiruokaa parhaimmillaan pimeisiin ja kylmiin iltoihin!



1 kommentti:

  1. Stroganoff on kyllä NIIIIN hyvää! Täytyis kyllä tehdä taas pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista