tiistai 26. marraskuuta 2013

Rouheinen vuokaleipä

Meillä on viime aikoina tehty pataleipää niin paljon, että jotain muutakin oli kiva kokeilla väliin. Minulla on leipävuoka jota en ollut kokeillut vielä. Halusin tehdä jotain hieman terveellisempää leipää jossa olisi kuitua reilusti. Kehitin ohjeen kaapin sisällön mukaan eli mukaan meni sämpyläjauhoja ja kaurahiutaleita tavallisen vehnäjauhon kanssa. Kun leipää leivotan, puolet jauhoista tulisi olla vehnäjauhoja tai muuten hiiva ei aktivoidu kunnolla.

Tästä leivästi tuli ihanan kuohkea ja mureneva sisältä. Tosi hyvänmakuinen erityisesti paahdettuna!



Rouheinen vuokaleipä

3 dl vettä (n. 42 asteista)
1 dl kaurahiutaleita
2 dl sämpyläjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 rkl öljyä



  • Sekoita jauhot, hiutaleet ja suola sekaisin.
  • Toisessa kulhossa sekoita lämmin vesi, sokeri ja kuivahiiva sekaisin. Lisää hieman kuivia aineita vesiseokseen ja sekoita hyvin. Lisää loput kuivat aineet ja sekoita.
  • Lisää lopussä öljy ja sekoita taas.
  • Voitele leipävuoka öljyllä ja kaada taikina vuokaan.
  • Kohota lämpimässä n. 30 min.



  • Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.


Tämä leipä oli tosi ihanaa, paahtoleipämäinen koostumus, mutta tiiviimpi. Tosi ihana maku ja mikä parasta, leipä on täynnä hyviä kuituja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti