Tästä leivästi tuli ihanan kuohkea ja mureneva sisältä. Tosi hyvänmakuinen erityisesti paahdettuna!
Rouheinen vuokaleipä
3 dl vettä (n. 42 asteista)
1 dl kaurahiutaleita
2 dl sämpyläjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 rkl öljyä
- Sekoita jauhot, hiutaleet ja suola sekaisin.
- Toisessa kulhossa sekoita lämmin vesi, sokeri ja kuivahiiva sekaisin. Lisää hieman kuivia aineita vesiseokseen ja sekoita hyvin. Lisää loput kuivat aineet ja sekoita.
- Lisää lopussä öljy ja sekoita taas.
- Voitele leipävuoka öljyllä ja kaada taikina vuokaan.
- Kohota lämpimässä n. 30 min.
- Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Tämä leipä oli tosi ihanaa, paahtoleipämäinen koostumus, mutta tiiviimpi. Tosi ihana maku ja mikä parasta, leipä on täynnä hyviä kuituja :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti