Ennen kuin pääsen nautiskelemaan Englannissa intialaisista herkuista päätin tehdä kotona intialaista ruokaa myös koska en sitä hetkeen ole tehnyt. Yksi lemppareistani on rogan josh niminen curry. Uppouduin Googlen englanninkieliseen maailmaan ja löysinkin todella loistavan reseptin sitar.com sivulta jonka päätin tehdä. Tämä on yksi ehdottomia hittejäni keittiössä. En ole aikaisemmin saanut intialaista ruokaa onnistumaan näin autenttiseksi! Tämä maistui aivan yhtä hyvältä kuin Englannissa ja Singaporessa syömäni intialaiset curryt.
Niin tulista tämä oli, että jouduin lennosta tekemään raitan kylkeen viilentämään polttoa :) Tein ison satsin kerralla tätä ja onkin hyvä, että tein koska niin hiton hyvää tämä oli! Minä tein kanasta tämän, mutta voit yhtä hyvin tehdä esim. lampaasta jolloin keittoajat ovat about samat tai kunnes lammas on kypsää ja mureaa.
Käyhän tykkäämässä Ruokasurffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!
Intialainen rogan josh kana-curry
1 rkl raastettua inkivääriä
3 rkl raastettua valkosipulia
tuoretta chiliä maun mukaan
4 sipulia
1 kg broilerin rintafileitä
2 ½ dl vettä
6 rkl paksua turkkilaista jugurttia
10 rkl ruokaöljyä
mausteet
2 laakerinlehteä
6 kokonaista neilikkaa
10 kokonaista mustaapippuria
1 kanelitanko
1 tl jauhettua korianteria tai 1 rkl kuivattuja korianterinlehtiä
2 tl jeeraa /juustokuminaa
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
2 tl suolaa
nippu tuoretta korianteria
Leikkaa broileri isoiksi paloiksi.
Kuumenna pannulla 10 rkl ruokaöljyä ja paista broileri nopeasti pienissä erissä pannulla. Ota lihat kulhoon talteen. Älä ruskista lihaa, käytä vain nopeasti pannulla.
Lisää samaan öljyyn laakerinlehdet, mustatpippurit, kanelitanko ja neilikat. Paista n. 2 min.
Lisää pannulle pieneksi leikatut sipulit ja paista n. 5 min kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä.
Lisää pannulle valkosipuli, chili ja inkivääri, paista n. 30 sekuntia.
Lisää pannulle jauhettu korianteri, jeera, jauhettu kardemumma, paprikajauhe, cayenne ja suola. Paista hetki.
Lisää seokseen lihat ja sekoita hyvin.
Lisää jugurtti ja sekoita tasaiseksi.
Kun seos on tasaista lisää vesi pannulle ja anna kiehua n. tunnin.
Curryn pinnalle kertyy punaista öljyä jonka voit kuoria pois lusikalla.
Lisää juuri ennen tarjoilua reilusti tuoretta korianteria pinnalle.
Viilentävä raita
2 dl jugurttia (mulla oli luonnonjugurttia tölkistä)
1 dl pieneksi leikattua kurkkua
1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
Sekoita kaikki keskenään ja tarjoile tulisen ruoan kanssa.
Tarjoa rogan josh ja raita kurkumalla maustetun basmati-riisin kera. Laita riisin keitinveteen 1 tl kurkumaa niin saat kaunista keltaista intialaista riisiä.
Tämä ateria hipoi täydellisyyttä. Mikäli rakastat kunnon intialaisia curryjä tulet rakastamaan tätäkin ruokaa! Ja mikäli et ole ennen tällaista maistanut, tee ihmeessä. You're in for a real treat ;)
Mainio resepti maukkaaseen ruokaan - Namaste!
VastaaPoistaNamaste! On maukasta tosian, intialainen ruoka on ihanaa!
VastaaPoistaTämä näyttää niin hyvältä, että kokeiluun menee! Curryt on vaan niiiiiiin hyviä! Sekä thaimaalaiset että intialaiset.
VastaaPoistaMinä oon kans kova curryfani! Intialainen ja thaimaalainen ruoka onkin lempparia. Suosittelen kyllä tätä ohjetta. Todella autenttisen makuista :)
PoistaTänään tein tätä, oli kyllä hyvää.. laitan blogiin tästä maininnan. :)
PoistaOletko Intiassa syönyt Intialaista? Hassua että autenttisin kokemus on Englannista :)
PoistaEn ole intiassa käynyt joten en ole siellä syö syönytkään.
PoistaTrimmasin reseptiä purkillisella kookosmaitoa ja se antoi makuun pehmeyttä, kokeilkaa. Hyvää tuli, tätä tehdään lisää.
VastaaPoistaTänään teen neljättä kertaa tätä, olen tehnyt kaksi kertaa myös luomulampaan takajalasta, toimii yhtä hyvin. Maut pyöristyy ja syvenee seuraavana päivänä, joten kantsii tehdä kerralla enemmän esim. 1,5 kertaisena niin 2+4 syö tästä masun täyteen. On kyllä huippuhyvä resepti ja jos saa apukokin tekemään valmistelut niin aikaa ei mene kokkaamisen kuin vartti ennen haudutusvaihetta.
VastaaPoistaKyytipojaksi reilusti kylmää lageria, jos tarvii ajaa autolla niin vaikka I-olutta Lidlistä.
Timo/Söderkulla
Kiitos palautteesta Timo. Hieno kuulla, että ruoka on maistunut teille. Inkkari on ykkönen! :)
PoistaItse ihastuin intialaiseen ruokaan Goassa ja silloin tällöin sitä tulee kotonakin tehtyä. Yksi suuri MUTTA meillä on; korianteri! Me emme (onneksi) kumpikaan siedä korianteria... Joskus olen korvannut sen ihan vaan persiljalla. Millä sen tuossa sinun ruoassasi korvaisi vai voiko sen vain jättää pois?
VastaaPoistaKorianteri on kyllä jännä juttu, se jakaa niin mielipiteet :) jos siitä ei tykkää niin ei tykkää ja silloin sen voi mielestäni korvata esim. lehtipersiljalla kuten olet tehnytkin :)
VastaaPoistaSun blogissa on kyllä hyviä sapuskoja. Tuli tätä testattua ja jälleen erittäin hyvä resepti. :)
VastaaPoistaKiitos! Pyrin tekemään vain hyvää ruokaa :) ne mokat eivät blogiin asti edes pääse :D
VastaaPoistaTänään tein tällä ohjeella ja tuli erittäin hyvää! Tulistakin! Kiitos mahtavasta ohjeesta!
VastaaPoistaKiitos viestistä ja kiva kuulla, että ruoka maistui. On yksi omista suosikeistanikin ja teen tätä tosi usein. Myös mieheni tykkää tästä paljon :)
PoistaNäyttää hyvältä! Käytitkö punasipulia tässä?
VastaaPoistaOlen tehnyt tätä lukuisia kertoja ja käytän yleensä sitä mitä kaapissa on. Joskus punasipulia joskus keltaista. Ei ole niin väliä mielestäni, että kumpaa käytät :)
PoistaMainio resepti. Ekan kerran jälkeen teen seuraavan kerran kertomalla kaikki maustemäärät kertoimella 1,5-
VastaaPoistaOooh some like it hot(ter)!!! :)
PoistaHei, kiitos reseptistä. Kokkaan intialaista ja sen sukulaista usein. Tämä resepti tuotti parasta koskaan. Vähän säädin, mutta kunnioitin alkuperäistä. Naan leipä riisin tilalle, mahtavaa oli. Kiitos.
VastaaPoistaTää on ihan paras, olen jo pari vuotta tehnyt tällä ohjeella 😃 Vaihtelua tuo itsekasvatetut chilit.
VastaaPoistaKiitos, kiitos reseptistä! Rakastamme vaimon kanssa intialaista/nepalilaista, emme vain ole koskaan kokanneet itse. Tämä oli mahtava lisä elämäämme, reseptillä sai aivan vastaavan kokemuksen kuin ravintolassa! Lisäksi vielä naan-leipää, ai ai!!
VastaaPoista