lauantai 2. marraskuuta 2013

Amerikkalainen kurpitsapiirakka - pumpkin pie

Aikaisemmassa postauksessa kerroinkin, että kurpitsa tuli taloon ja se oli tuhottava. Osa kurpitsasta päätyi kurpitsa-feta-parmesan-muffinsseihin ja osa perinteiseen kurpitsapiirakkaan eli pumpkin pieen. Olen jo pitkään halunnut maistaa kurpitsapiirakkaa, mutta ei ole tullyt tehdyksi, enkä ole missään muuallakaan saanut sitä maistaa. Jenkeissähän tämä on perinteinen Thanks Giving - Kiitospäivän jälkiruoka ja ilmeisesti myös Jouluna. Näin sitä taas lähdettiin uuden kimppuun, tekemään jotain sellaista mistä ei edes tiedä mille sen pitäisi maistua :) Kuullostaa todella tutulta ;)

Katso myös suolaiset kurpitsa-feta-parmesan muffinssit



Ohje löytyi ArlaIngmannin sivuilta ja vaikutti oikein pätevältä sen jälkeen kun olin lueskellut useita ohjeita sekä suomeksi ja in english.

Kurpitsapiirakka

pohja:

3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
125g voita
1 kanamunan keltuainen

täyte:

400g kurpitsaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa



Valmista ensin pohja. Nypi käsin jauhot, sokeri ja voi murumaiseksi. 
Lisää sekaan keltuainen ja sekoita taikinaksi.
Painele n. 24cm piirakkavuoan pohjalle taikina ja laita jääkaappiin oleentumaan n. 30 minuutuksi



Leikkaa kurpitsa paloiksi ja keitä kevyesti suolatussa vedessä n. 8 minuutin ajan tai kunnes kypsää.
Soseuta kurpitsa esim. sauvasekoittimella. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita kurpitsan sekaan munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin.
Lisää loput ainekset ja sekoita.



Kaada hyvin kylmentyneen piirakkapohjanpäälle taikina ja paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 35-45 minuuttia.



Kannattaa pitää piirakkaa silmällä koska itse asetin Arlan ohjeen mukaan kellon 40 minuuttiin ja katsoin samalla Castlea ja piirakkahan ehti hieman kärähtää pinnasta. Joten huomatkaa aina, kaikki ohjeet ovat osviittaa antavia, oma uuninne on aina yksilö ja kannattaa pitää leivonnaisia silmällä eikä luottaa sokeasti ohjeen antamaan aikaan :)

Onnistuin pelastamaan piirakan kuorimalla päällisen pois. Kovin kaunis lopputulos ei valitettavasti ole, mutta maku korvasi senkin. Nyt tiedän miltä kurpitsapiirakka maistuu. Se maistuu täyteläiseltä joululta :) Joulun tutut maut yhdistyvät kurpitsan pehmeään täyteläisyyteen ja makukombinaatio on todella hurmaava. Suosittelen kokeilemaan jos ette ole ennen tehneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti