maanantai 14. heinäkuuta 2014

Vadelma-mustaherukka smoothie

Smoothiet ovat ihanan raikas aloitus päivään. Meillä tehdään usein smoothieita ja ne valmistuvat helposti blenderissä. Olen nähnyt smoothiekoneitakin erikseen myytävän, mutta sellaiseen ei kannata tuhlata rahoja jos omistat blenderin. Smoothieen saa helposti upotettua ihania vitamiini- ja kuitupitoisia marjoja ja hedelmiä juotavaan muotoon. Nyt kun olen sairastanut yli kaksi viikkoa putkeen on vastustuskykyni varmasti aika heikko. Vaikka popsinkin pillereitä enemmän kuin ikinä koko elämässäni yhteensä en pääse liikkumaan ja suolistonikin heitti kuperkeikkaa muutaman kerran joten kaikki vitamiinit ovat tarpeen. Meillä on pakkasessa aina tuoreita marjoja kiitos sukulaisten jotka ovat ahkeria marjastajia. Ja kaupastahan niitä saa lisää sitten kun loppuvat.



Aamulla kroppani huusi jotain tuoretta ja raikasta ja oli mentävä tutkimana mitä pakkasessa olisi vielä. Löysin ihania villivadelmia ja mustiaviinimarjoja. Niistä syntyi aivan taivaallisen ihana smoothie joka antoi virtaa ja voimaa jatkaa pakaralihaksen kuntouttamista taas tänäänkin! Kun laittaa marjat jäisiinä on juoma ihanan kylmää ja raikasta.



Vadelma-mustaherukka smoothie (kahdelle)

3 dl rasvatonta maustamatonta jugurttia tölkistä
2 dl vadelmia pakkasesta
3 dl mustaherukoita pakkasesta
1 dl vettä
2 rkl sokeria


  • Laita kaikki aineet blenderiin ja aja tasaiseksi juomaksi.
  • Kaada kahteen lasiin ja nauti


En ole suuri mustaherukoiden ystävä, mutta tässä ne todella toimivat ja olivat aivan ihania vadelmien kanssa. Mustatviinimarjathan ovat täynnä c-vitamiinia joten niistä sain taas hyvää virtaa!






4 kommenttia:

  1. Smoothiet on tosi ihania aamu- sekä välipalana.:) Parempi ja terveellisempi konsti tyhjentää pakastinta marjoista kuin jonain marjapiirakkana. Vaikka pitäähän sitä tietty piirakoitakin joskus leipoa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tulee tehtyä smoothieita ihan päivittäin ja sitten saattaa mennä useampi kuukausi, että unohtaa smoothiet kokonaan. Sinne on helppo upottaa tosiaan niitä marjoja ja sitten pellavansiemeniä jos on sellainen päivä, että on tarvetta ja hyviä rasvoja pähkinöistä ym.

      Poista
  2. Mmm, ihanan väristä! Smoothiet ovat kyllä niin kesäruokaa. Harvemmin talvella tulee niitä niin himottua, mutta kesällä maistuvat ja usein! Omani syön yleensä kulhosta lusikalla, paitsi vihersmoothiet kulautan hyvin nestemäisinä isosta pullosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihersmoothiet mulla onkin vielä korkkaamatta. Jotenkin pelottaa se... vihreys ja maku :) pitäisi löytää hyvä takuuvarma aloittelijalle ilman minua allergisoivia aineita.

      Poista