maanantai 13. huhtikuuta 2015

Amerikkalainen suklaakakkupohja

On olemassa suklaakakkupohjia ja suklaakakkupohjia. Se on mahdollista valmistaa samalla tyylillä kuin vaalea peruskakkupohja tai sitten tehdä hieman täyteläisempi pohja, sellainen joita jenkeissä valmistetaan. Tämä on jenkkityylinen ja täyteläinen. Sellainen jota on helppo käsitellä ja on ihanan mehevä koska taikinassa on voita. Resepti on Suklaapossu-blogista.




Suklaakakkupohja (20 cm irtopohja)

200g voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
4,5 rkl leivontakaakaojauheta (esim. Van Houten)
3,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl vettä


  • Vaahdota voi ja sokeri 
  • Lisää kananmunat yksitellen joukkoon edelleen vatkaten.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää niitä vuorotellen vaahtoon veden kanssa.
  • Voit tehdä koko taikinan yleiskoneessa vatkaten tai käsikäyttöisellä sähkövatkaimella.


  • Tästä määrästä tulee 20cm irtopohjavuokaan.
  • Voitele pohja voilla ja korppujauhota se.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteisessa (kiertoilma) uunissa keskiosassa n. 45 minuuttia tai kunnes kakkupohja on täysin kypsä. Kokeile kypsyyttä puutikulla keskeltä. Pohja kun kypsä kun puutikkuun ei jää taikinaa.
  • Anna pohjan jäähtyä seuraavaan päivään. 


Tämä pohja kannattaa valmistaa edellisnä päivänä valmiiksi jotta se ehtii jäähtymään hyvin ja ei murene leikatessa. Maku ja tuoksu on ihanan suklainen ja täyteläinen. Tämä pohja taipuu moneksi. Kokeile erilaisia täytteitä ja ihastu :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti