torstai 16. huhtikuuta 2015

Valkosuklaa pannacotta

Pannacotta on ehkä helpoin jälkkäri mitä tiedän. Silti sitä ei ollut tullut tehtyä. Otin itseäni niskasta kiinni ja valmistin meille perhelounaalle lasilliset ihanaa valkosuklaa panncottaa. Tämä oli niin helppo valmistaa, että lapsikin osaisi sen. Rohkeasti siis pannacottaa tekemään, osaatte aivan takuuvarmana sen. Tällä kertaa tein melko takuuvarmalla reseptillä eli valkosuklaalla maustettuna. Mielessäni kummittelee eksottisempiakin makuyhdistelmiä joita ehdottomasti haluan päästä kokeilemaan! Jos haluat takuuvarman jälkkärin josta kaikki tyykkää - se on tässä :)




Valkosuklaa pannacotta ( 6 annosta)

4 dl kuohukermaa
3 dl maitoa (kaikki käy, itse laitoin rasvatonta)
4 liivatelehteä
160g valkosuklaata
3 rkl ruokokidesokeria


  • Laita liivatekehdet kylmään veteen 10 minuutiksi
  • Kuumenna kerma-maitoseos kattilassa kiehuvaksi
  • Lisää paloiteltu suklaa ja sokeri kiehuvaan nesteeseen. Sekoita, että suklaa sulaa joukkoon.
  • Purista liivatteista suurimmat vedet pois ja lisää seokseen.
  • Sekoita hyvin.
  • Annostele kuuteen lasiin ja anna olla jääkaapissa hyytymässä vähintään 4h. Itse annoin olla seuraavaan päivään.
  • Tarjoiluhetkellä laita pannacotan päälle marjoja. Itse käytin pakastevadelmia ja punaisia viinimarjoja. Kesällä käytä tietysti tuoreita marjoja.


Kuten arvelinkin, tämä oli takuuvarma. Kaikki tykkäsivät ja kaikki söivät lasinsa tyhjäksi :) Niin helppoa ja niin hyvää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti