tiistai 6. lokakuuta 2015

Helpot, nopeat ja ihanan makuiset kinuskikeksit

Tiedättekö kun on olemassa herkkuja jotka tuovat hymyn kasvoille ensi puraisusta ja onnellisuuden ja mielihyvän tunne valtaa kehon. Nämä ovat niitä keksejä! Sanat eivät riitä selittämään keksien hyvää makua, ihanaa kinuskisuutta, voin tuomaa täyteläisyyttä ja kertakaikkista herkullisuutta. Jos voisin valita yhden keksin koko maailmasta olisi se tämä keksi.

Riittääkö jo suitsutus keksien erinomaisuudesta? Kokeile ite ja tuu kertoon jos et tykännyt :) Makeita ovat joten "liian makeita makuuni" ei mene läpi. Niin keksien kuuluukin olla.

Keksit ovat alun perin Leila Leipoo ohjelmasta sen ihanan kauniin tumman Leilan käsialaa. Näitä ovat leiponeet useat bloggaajat jo pitkään joten olen myöhäisherännäinen näiden(kin) suhteen. Better late than never! Ohjeen nappasin Liian Hyvää-blogista ja jätin inkiväärin pois taikinasta. Nämä keksit ovat todella helpot tehdä!

Löydät Ruokasurffauksen myös Facebookista Tulehan mukaan mukavaan porukkaan keskustelemaan ruoasta ja saamaan kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi :)



Kinuskikeksit (n. 25 kpl)

100g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria tai vaniljaa myllystä

  • Vatkaa pehmennyt voi, sokeri ja siirappi hyvin sekaisin esim. sähkävatkaimella
  • Lisää sekaan jauhot ja sooda. Sekoita lusikalla hyvin sekaisin.
  • Jaa taikina kahtia
  • Tee toisesta puolesta pitkulainen tanko uunipellille. Tanko saa olla pellin pituinen
  • Litistä käsillä tankoa hieman ja muotoine tasapaksuksi.
  • Tee toiselle tangolle sama, jätä tilaa väliin koska taikina leviää uunissa
  • Voit tehdä taikinaan haarukalla kuvioita pintaan

  • Paista taikinaa 175 asteisen uunin keskiosassa n. 12-15 minuuttia tai kunnes kauniin kullan värinen. Meidän uunissa paistoin 165 asteisessa kiertoilmassa n. 14 minuuttia
  • Anna jäähtyä hetken ja leikkaa vinottain veitsellä kekseiksi. Älä anna jäähtyä liian kauaa, muutoin leikkaaminen ei enää onnistu.

Näitä keksejä meillä tullaan tekemään useasti. Aineet ovat siitä helpot, ett niitä löytyy melkein aina kaapista. Keksit ovat helppo tehdä ja valmistuvat nopeasti. Ja se maku. Täydellinen <3



14 kommenttia:

  1. Vaikuttais namilta :) Voiko käyttää tummaa siirappia, kun vaaleaa ei satu olemaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti voit käyttää, mutta saattaa vaikuttaa makuun. Luulen, että vaalealla siirapilla tulee kinuskisemman makuisia, mutta ei tummalla tehdyt varmasti pahoja ole :D

      Poista
    2. Mie tein tummalla siirapilla, kun sitä nyt sattui olemaan ja vallan hyviä tulikin silläkin, tosin vertailupohjaa ei ole :)

      Poista
    3. Loistavaa! :) hyvä tietää, että toimii tummallakin

      Poista
  2. Toimii myös gluteenittomilla jauhoilla! Nam hyviä tuli :)

    VastaaPoista
  3. Tässä on kiva resepti apukokeillekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti. Helppo resepti lapsille toteuttaa yksinkin :)

      Poista
  4. Nämä oli tosi hyviä :)

    VastaaPoista
  5. Osaatko sanoa kärsiikö näiden maku jos pakastaa? Lasten synttärit tulossa kuukauden päästä ja haluaisin tehdä jo jotain etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni ei ole kokemusta, mutta pikainen googletus kertoi näiden kestävän hyvin pakastusta. Takuuseen en valitettavasti voi mennä, koska en ole itse kokeillut.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta. Taidanpa siis kokeilla pakastamista.

      Poista