maanantai 16. syyskuuta 2013

Itsetehdyt kananugetit (gluteeniton) ja valkosipulimajoneesi

Kananugetit on sellainen asia, että mitä vähemmän niiden sisällöstä tietää sitä onnellisempi on. Koskee siis kaupan ja esim. Mäkkärin nugetteja. Silti ne maistuu ihan hyviltä :) Ristiriitaista. Olen todennut, että teen kylläkin nämä nugetit mielummin itse niin tiedän ainakin mitä suuhuni laitan. Itsetehdyt nugetit on niiiiin hyviä ja eivät lähellekään niin epäterveellisiä kuin esim. kultaisen M:n nugetit. Teen nugettini uunissa ja minimoin käytettävän rasvan ja silti maku säilyy hyvänä.

Löydät Ruokasurffauksen myös Facebookista Tulehan mukaan mukavaan porukkaan juttelemaan ruoasta ja saamaan kaikki uudet reseptit suoraan uutisvirtaasi!





n. 17 kananugettia (600g kanaa)

600g marinoimattomia broilerin rintafileitä / ohutleikkeitä
3dl murskattuja maissilastuja (corn flakes)
½ tl suolaa
reilusti mustaapippuria myllystä
2 kananmunaa
loraus öljyä

  • Murskaa corn flakesit esim huhmareessa, muovipussissa tai monitoimikoneessa. Lisää sekaan mausteet ja öljy ja laita seos syvälle lautaselle.
  • Leikkaa kana sopivan kokoisiksi paloiksi.
  • Riko kananmunat syvälle lautaselle.
  • Dippaa kananpala kananmunaan ja sen jälkeen maissihiutaleseokseen. Pyörittele hiutaleissa kauttaaltaan ja laita leivinpaperilla peitetylle pellille.
  • Toista kaikkien kanan palojen kanssa.




  • Paista 225 asteisessa uunissa n. 10-15min kunnes nugetit ovat kypsiä.


Tein lohkoperunoita seuraksi joiden ohjeen löydät aikaisemmasta päivityksestäni




Tein myös valkosipulimajoneesi itse. Olen tehnyt sitä aikaiseminkin, mutta nyt tein eri tavalla ja ohjeella kuin aikaisemmin. Tästä majoneesista tuli todella hyvää ja koostumuskin oli täydellinen. Suosittelenkin, tehkää majoneesia itse kotona ja jättäkää ne kaupan ällön makuiset majoneesit kauppaan!! Majoneesin tekeminen on niin helppoa ja lopputulos on ihan erilaista kuin kaupan kama.

Valkosipulimajoneesi aioli

½ yksikyntistä valkosipulia (n. 2-3 kynttä) raastettuna
2-2 ½ dl öljyä
½-1 tl suolaa
1 tl sitruunanmehua
2 kanamunan keltuaista

  • Tärkeää on, että kaikki ainesosat ovat saman lämpöisiä (kylmiä tai huoneenlämpöisiä). Jos lisättävät aineet ovat erilämpöisiä on juoksettumisen riski suurempi.
  • Erottele keltuaiset ja lisää sekaan suola, sitruunanmehu ja valkosipuli.
  • Ota sähkövatkain (tai käsivispilä) ja sekoita huolellisesti.
  • Lisää öljyä muutama tippa ensin koko ajan sekoittaen.
  • Jatka öljyn lisäämistä hitaasti ohuena nauhata edelleenkin sekoittaen.
  • Valmiin aiolin tulisi olla kiiltävää ja paksua.
  • Maista suola ja valkosipuli, lisää tarvittaessa.



Tarjoile nugetit aiolin kera tai tee esim. sweet chili - kastiketta jota tein aikaisemmin
Nämä nugetit ovat edullisia ja niin hyviä ilman turhaa uppopaistamista!




28 kommenttia:

  1. Testattu on, ja tosi hyviä tuli!! Jäi vain toi valkosipulimajoneesi tekemättä, kun ei ollutkaan öljyä tarpeeksi... mutta sweet chili -kastiketta tein ja tosi hyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että nugetit maistuivat. Ovat kyllä ihan super hyviä mielestäni myös. Jos jossain vaiheessa on mahdollista tehdä itse majoneesia suosittelen ehdottomasti! On niin hyvää.

      Poista
  2. Ihana ja herkullinen blogi, voisiko uudet postaukset saada tilattua sähköpostiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva, että pidät blogista! Uusien päivitysten tilaaminen sähköpostiin onnistu kyllä. Blogissa on tuossa vasemmalla puolella kohta, joss lukee "tilaa blogin päivitykset suoraan sähköpostiisi". Laita mailiosoite siihen ja homman pitäisi toimia. Jos ei toimi niin ilmoitathan siitä minulle :)

      Poista
  3. Tein tätä ohjetta mukaillen soijanugetteja, eli sivelin keitettyihin, puolitettuihin soijafileisiin pestoa ja pyörittelin vehnäjauhoissa, kananmunassa ja maissihiutaleissa. Hyviä tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Kiva kuulla, että toimii myös soijan kanssa tämä ohje :)

      Poista
  4. Huomenna pitäis nugetteja ja lohkopottuja tehdä ku kuulostaa niin hyvältä! Koitin muka tänään tehdä majoneesin jo valmiiksi mutta siitä tuli turhan notkeaa, melkein niinku vetistä. Onko sulla tietoa mitä minä tein väärin majoneesin kanssa?

    VastaaPoista
  5. Todennäköisesti et vatkannut majoneesia tarpeeksi kauan etkä lisännyt tarpeeksi öljyä siihen. Mitä enemmän öljyä lisää sitä paksummaksi ja kiiltävänmäksi majoneesi tulee. Majoneesi on saattanut myös juoksettua jolloin raaka-aineet eivät ole olleet saman lämpöisiä. Juoksettuneen majoneesin voi pelastaa lisäämällä yhden-kaksi keltuaista lisää. Tsemppiä! Kerro miten kävi, maku on vaivan arvoinen!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muutaku kauppaan sitten ja kokeilemaan uudestaan :) Josko se tällä kertaa sitten onnistuis. Mie muka ajattelin että mitä enemmän lisään öljyä niin sitä juoksevampaa siitä tulee. :) Minäpä kerron sitten että onnistuko se vaiko eikö.

      Poista
  6. Ei tullutkaan majoneesia testattua uudestaan mutta joskus tulevaisuudessa sitäkin on uudestaan kokeiltava. Nugetit ja lohkopotut maistu vieraallekki ja hyvää oli! Kiitoksia kovasti ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos ohjeesta, nämä menevät kyllä kokeiluun ehdottomasti :)

    VastaaPoista
  8. Suosittelen! Meillä tehdään ainakin kerran kuussa :)

    VastaaPoista
  9. Näitä pitää tehdä kyllä pian, nam!

    VastaaPoista
  10. Gluteenittomia kananugetteja ei saa yleensä mistään; ei pikaruokaloista, koulusta, ravintoloista... mutta nyt tällä ohjeella tehty kotona gluteenittomista corn flakeseista ja perheen uusi suosikki on löytynyt! Kiitos ohjeesta :)
    -Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompas hienoa, että nämä toimivat gluteenittominakin. Kiitos, että jaoit tämän tiedon! Ja hienoa, että tykkäsitte :)

      Poista
  11. Ihan huikeen hyviä nugetteja, on tehty kolme kertaa ja vaikea käsittää että noin yksinkertainen on niin hyvää :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa kiva kuulla, että ootte tykänneet. Yksinkertainen on usein parasta :)

      Poista
  12. Gluteeni. Ei gluteiini.

    VastaaPoista
  13. Huikean hyvää majoneesia, kiitos ohjeesta! Onnistuin ensi yrittämällä :-)

    VastaaPoista
  14. Huikean hyvää majoneesia, kiitos ohjeesta! Onnistuin ensi yrittämällä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Majoneesin teko voi olla vaikeaa. Ensiyrittämällä onnistuminen on hieno saavutus :)

      Poista
  15. Nugetit oli todella hyviä ja jopa isäntä tykkäsi, joka on tosi nirso. Mutta tuo majoneesi, ei onnistu ei.. Tein sitten kuitenkin omalla reseptillä aiolin ja namia oli! Myös lohkot oli hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, nirsojen suhteen kun saadaan erävoitto olen aina riemuissani! :) Majoneesin teko on kyllä joskus niin hermoja raastavaa hommaa kun ei onnistu millään. Hyvä, että käytit omaa ohjettasi jolla sait onnistumaan :)

      Poista
  16. Nugetit oli todella hyviä ja jopa isäntä tykkäsi, joka on tosi nirso. Mutta tuo majoneesi, ei onnistu ei.. Tein sitten kuitenkin omalla reseptillä aiolin ja namia oli! Myös lohkot oli hyviä!

    VastaaPoista
  17. Kiitos reseptistä! Nugetit on hyviä, ja kiva syöttää lapsillekin kun tietää mitä sisältää. Helppoja valmistaa myös, mistä plussaa!

    VastaaPoista
  18. Corn flakesit sisältää ohramallasta. Ei siis ole gluteeniton ��

    Innostuin jo, että löytyi kiva ohje, mutta eipä löytynytkään.

    VastaaPoista