sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kinkku-Aurapiirakka

Taas on tehty suolaistapiirakkaa. Tällaista en aikaisemmin ole tehnytkään koska tosi moni tuttavistani ei pidä Aurasta. Nyt kuitenkin kesän aikana moni maisteli sitä uudestaan ja kertoi tykänneensä. Makuaisti on selkeästi muuttunut ja kehittynyt. Kannattaakin aina välillä kokeilla ruokia joista ei ole ennen pitänyt. Nyt kun monet taas syövät Auraa uskalsin tehdä suolaista piirakkaa jossa on reilusti Auraa. Minä pidän vahvoista mauista. Jos laitetaan jotain niin laitetaan kunnolla, että maistuu. Jos Aura ahdistaa, mutta haluat kokeilla laita ehkä hieman vähemmän Auraa ensi kerralla. Jos olet Aura-faniclubin jäsen kutten allekirjoittanut anna mennä kuten ohjeessakin. Toimii :)

Kannattaa tehdä myös se pohja itse. Maistat eron :)Suolainen piirakkapohja (24cm)


150g voita (oikeaa voita, ei margariinia)
3,5 dl vehnäjauhoja (tai 1 dl täysjyvävehnäjauhoja ja 2,5 dl vehnäjauhoja)
0,5 tl suolaa
3 rkl vettä
  • Laita kulhoon voi, suola  ja vehnäjauhot. Nypi ne kaksin käsin sormia käyttäen murumaiseksi seokseksi. tarkoitus on siis yhdistää jauhot ja voi nyppimällä. Tai laita voi ja jauhot yleiskoneeseen ja anna koneen terän hoitaa tehtävä.  • Lisää lopuksi vesi ja ota taikina pois kulhosta. Vaivaa sitä alustaa vasten muutaman kerran, jotta koostumuksesta tulee hyvä.
  • Levitä taikina sormin piirakkapohjalle. Muista myös reunat.Tämän jälkeen, laita piirakkavuoka jossa pohja on pakkaseen siksi aikaa kun lämmität uunin 200 asteeseen. Tämä siksi, että kylmän taikinan paistaminen estää reunojen laskemisen esipaiston aikana. Toimii!

Kun uuni on kuuma, ota piirakkavuoka pakkasesta ja esipaista sitä uuniin alaritilällä 10 minuuttia.Kinkku-Auratäyte

250g palvirouhetta
125g Auraa
150g vahvaa juustoraastetta (esim. Emmental)
3 munaa
2 dl kermaa
0,5 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl suolaa
mustaapippuria


  • Riko munat kulhoon ja vatkaa ne rikki. Lisää kerma ja sekoita
  • Lisää savupaprikajauhe, suola ja mustapippuri, sekoita.
  • Murusta Aura sekaan ja lisää kinkku ja juustoraaste. Sekoita hyvin.
  • Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.

  • Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alaritilällä n. 20 minuuttia.
  • Piirakka on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.


Tämäkin piirakka oli taas herkkua, kuten kaikki suolaisetpiirakat jos minulta kysytään :) Meidän uuni paistaa ihanan epätasaisesti ja sen huomaa pinnasta. Tästä tulikin tällainen ying-yang piirakka :)


2 kommenttia: