sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Jouluinen karpalo-mutakakku

Mutakakku on herkkua! Se on äärettömän helppo ja nopea valmistaa. Siksi sitä tuleekin usein valmistettua ns. hätävarana koska aineet löytyvät aina kaapista ja kakku on alle puolessa tuntia valmis. Sopii hyvin niihin hetkiin kun pitäisi saada nopeasti jotain tarjolle. Tämä myös pakastuu hyvin ja meillä onkin usein pakkasessa yksi mutakakku valmiina mahdollisia hätätilanteita varten. Mutakakku on myös edullinen valmistaa. Hieman makuja tuunaamalla saa kakkua varioitua monella eri tavalla.

Tällä kertaa halusin kokeilla jouluista mutakakkua johon karpalot antavat raikkautta. Toimi! Maistui vieraillekin hyvin ja sehän se tärkeintä :) Mutakakkua valmistaessa tulee muistaa, että kakkua ei missään tapauksessa saa paistaa läpikypsäksi vaan sisuksen tulee olla vielä "höllyvää" uunista otettaessa. Silloin koostumus on täydellisen "mutainen" :)



Jouluinen karpalo-mutakakku

2 kananmunaa
2 dl sokeria
4 rkl leivontakaakojauhetta (esim. Van Houten)
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
150g margariinia
1 dl jääkylmiä karpaloita


  • Vaahdota munat ja sokeri 
  • Sulata margariini ja anna sen jäähtyä
  • Lisää muna-sokerivaahtoon leivinjauhe, vehnäjauho ja kaako siivilän läpi. Sekoita varoen.
  • Lisää jäähtynyt margariini ja piparkakkumauste ja sekoita.
  • Kaada taikina n. 24cm piirakkavuokaan. 
  • Ripottele pinnalle karpalot ja paina ne lusikalla alas.
  • Paista mutakakkua 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä
  • Tarjoile mutakkaku sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.




4 kommenttia:

  1. Tekis mieli kokeilla ,mutta voisikohan karpalot korvata puolukoilla kun niitä on

    VastaaPoista