lauantai 19. joulukuuta 2015

Nopeat ja herkulliset lohkoperunat

Lohkoperunoita tulee tehtyä aika usein. Useimmiten ne ovat jopa nopeampia kuin keitetyt perunat ja ovat niin herkullisia. Lohkot sopivat mielestäni melkein minkä tahansa ruoan kanssa lisukkeeksi. Toimivat niin arjessa kuin juhlassakin. Perunoitahan voi maustaa miten haluaa, mutta mielestäni parhaat lohkoperunat syntyy ihan perus suolalla ja mustallapippurilla. Turhat kikkailut pois ja perunan oma ihana maku oikeuksiin.

Itse valmistan lohkot aina kuumassa uunissa. Kypsyy nopeasti ja tulee ihana pinta päälle. Peruna rakasta suolaa joten kannattaakin maustaa hyvin suolalla. Mauton peruna on pahaa :)

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!



Lohkoperunat

1kg keltaisia yleisperunoita
½ dl ruokaöljyä
suolaa
mustaapippuria



  • Leikkaa perunat lohkoiksi ja laita isoon kulhoon.
  • Kaada öljyä perunoiden päälle ja sekoita käsin.
  • Kaada perunat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja levitä tasaisesti
  • Ripottele pinnalle reilusti suolaa ja mustaapippuria
  • Kypsennä perunoita 250 asteisessa uunissa n. 15-20 min (kiertoilma jos mahdollista) ja mahdollisimman ylös pelli, ei ylimmälle kuitenkaan.

3 kommenttia:

  1. Lohkoperunoista tulee kivasti mieleen lapsuus, ne oli silloin sellaista juhlaruokaa ja niitä meni aina paljon enemmän kuin muuta perunalisuketta. Edelleenkin lohkoperunat on hyviä, ja niitä on kiva varioida myös erilaisilla mausteilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo lapsena ne oli ehdottomasti juhlaruokaa kun keitetty peruna oli jokapäiväistä :) onneksi omassa keittiössä saa varioida kuten haluaa :)

      Poista