perjantai 8. tammikuuta 2016

Paahdetut valkosipuliset ruusukaalit

Minä en ole erityisemmin kypsennetyn kaalin ystävä. Tai en oikeastaan ollenkaan, inhoan sitä :) En kuitenkaan suostu hyväksymään sitä etteikö kaali voisi olla hyvää. Olen todennut, että pidän oikeastaan kypsennetystä kaalista niin kauan kuin kaalia ei ole kypsennetty hengiltä ja mielellään ei keitetty. Pidän pikapaistetusta kaalista erittäin paljon.

Ruusukaalit ovat kiehtoneet minua jo pitkään ja aina välillä niitä olen maistellut muualla. Oikeastaan joka kerta ne ovat olleet aivan hirveän makuisia. Ennen joulua päätin taas kerran yrittää ruusukaalin kanssa ja unohtaa veden tai höyryttämisen kokonaan. Halusin paahtaa kaaleja pannulla valkosipulin kanssa. Lopputulos oli aivan taivaallinen. Vihdoinkin ruusukaalia josta myös minä pidän! Tämä resepti löytyy osana Atrialle suunnittelemaani joulumenua



Paahdetut valkosipuliset ruusukaalit

350g ruusukaalia
1 solovalkosipuli
25g voita
suolaa
mustaapippuria

  • Ota ruusukaaleista ulommat lehdet pois ja leikkaa ruusukaalit puoliksi tai neljään osaan
  • Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuumenna voi pannulla ja lisää ruusukaalit ja valkosipuli.
  • Kypsennä keskilämmöllä kunnes ruusukaalit ovat saaneet paahtunutta väriä pintaan ja ovat pehmenneet hieman.
  • Mausta suolalla ja mustallapippurilla

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan ihanalta, menee kyllä kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Olen itse kehittänyt ruusukaalia hieman. Valittanut ja paistanut pinnan pannulla jossa on chiliä ja valkosipulia. Suolaa ja pippuria mausteeksi. Nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa todella maukkaalta. Kyllä kaali kaipaa mausteita myös minun makuuni ollakseen hyvää :)

      Poista
  3. Itse tykkään ruusukaaleista, samoin kuin parsasta, raakana salaatissa. Kypsennettynä molemmat ovat mielestäni täysin mauttomia, mutta tätä reseptiä täytyy kyllä kokeilla, voisi olla hyväkin.

    VastaaPoista