Googlettelin aikani erilaisia ohjeita ja lopulta päädyin kopioimaan täysin Energaa kokkaamalla blogin ohjeen koska se vaikutti kertakakkisin hyvältä. Yksinkertaisia hyviä makuja.
Lisää Joulun laatikoita:
lanttulaatikko
porkkanalaatikko
Aura-punajuurilaatikko
Löydät Ruokasurffauksen myös Facebookista Tulehan mukaan mukavana porukkaan juttelemaan ruoasta ja saamaan kaikki uudet reseptit suoraan uutisvirtaasi!
Lisää Joulun laatikoita:
lanttulaatikko
porkkanalaatikko
Aura-punajuurilaatikko
Löydät Ruokasurffauksen myös Facebookista Tulehan mukaan mukavana porukkaan juttelemaan ruoasta ja saamaan kaikki uudet reseptit suoraan uutisvirtaasi!
Aurajuusto-punajuurilaatikko (1,5 l laatikko)
1 kg punajuura
1 prk (150g) creme fraichea
150g Aura-juustoa
1 dl ruokakermaa
mustaapippuria
- Keitä punajuuria n. tunnin verran kunnes ovat pehmenneet.
- Jäähdytä punajuuret keittämisen jälkeen. Itse vein ulos terasslle jäähtymään :)
- Raasta punajuuret joko monitoimikoneella tai käsiraastimella kuten minä
- Murenna Aura-juusto valmiiksi tai osta murua
- Sekoita creme fraiche, ruokakerma ja Aura-juusto punajuuriraasteen sekaan
Jos olet punajuuren ystävä ja pidät myös Aura-juustosta tee ihmeessä tätä! Oikein loistava kombo joka maistuu punajuuresta ja Aurasta pitäville :)
Hei!
VastaaPoistaOlen tehnyt jo vuosia punajuurilaatikkoa lähes samalla ohjeella. Minusta punajuuret kannattaa keittää kuorineen, jottei väriä ja makua suotta liukene veteen. Itse lisään laatikkoon kapriksia ja raastan usein myös yhden suolakurkun mukaan. Laatikkoa kannattaa sekoitella pari kertaa paiston aikana, jotta juusto sekoittuu ja sulaa tasaisesti. Yrteistä timjami sopii makuihin hyvin. t. Maarit
Hei Maarit!
PoistaOlipa tosi hyviä ideoita sinulta tuohon laatikkoon, iso kiitos niistä. Ensi kerralla teen ehdottomasti niin :)
Minä laitan punajuurien osuudesta puolet etikkapunajuuria. Antaa pirteän maun. Jos tykkäät vähemmän "pirtsakasta" mausta niin laita etikkapunajuurta yksi kolmasosa. Raasteena siis sekin.
VastaaPoistaKiitos hyvästä vinkistä! :)
PoistaTosi hyvää meni kuin kuumille kiville.Teen toistekin. Helena
VastaaPoistaOikein hyvää. Minä laitan yhden omenan. Jokainen makujensa mukaan. Punajuuri on hyvä.
VastaaPoistaOlen tehnyt vuosia, mutta raastan punajuuret raakana
VastaaPoistaja raastan myös yhden sipulin sekaan
Minä raastan punajuuret raakana ja freesaan niitä pannulla ,sitten muut mausteet ja kermat ja uuniin !!!
VastaaPoista