lauantai 7. joulukuuta 2013

Aura-punajuurilaatikko

Minusta on ihanaa, kun Jouluisin tulee uusia juttuja perinteiseen pöytään koko ajan. Perinteiset laatikot siellä toki ovat hamaan tulevaisuuteen, mutta on hienoa, että uusia juttuja kehitellään koko ajan ja nykyisin jouluruokia on modernimpaankin makuun. Halusin tehdä Aura-juustosta ja punajuuresta laatikkoa. Auran ja punajuuren liittohan on solmittu taivaassa. Punajuuri rakastaa voimakkaita juustoja. Maut sopivat loistavasti joulupöytään ja Joulun ulkopuolellekin. Helppoa tehdä!

Googlettelin aikani erilaisia ohjeita ja lopulta päädyin kopioimaan täysin Energaa kokkaamalla blogin ohjeen koska se vaikutti kertakakkisin hyvältä. Yksinkertaisia hyviä makuja.

Lisää Joulun laatikoita:
lanttulaatikko
porkkanalaatikko
Aura-punajuurilaatikko

Löydät Ruokasurffauksen myös Facebookista Tulehan mukaan mukavana porukkaan juttelemaan ruoasta ja saamaan kaikki uudet reseptit suoraan uutisvirtaasi!

Aurajuusto-punajuurilaatikko (1,5 l laatikko)

1 kg punajuura
1 prk (150g) creme fraichea
150g Aura-juustoa
1 dl ruokakermaa
mustaapippuria



  • Kuori punajuuret ja lohko ne pienemmäksi




  • Keitä punajuuria n. tunnin verran kunnes ovat pehmenneet.
  • Jäähdytä punajuuret keittämisen jälkeen. Itse vein ulos terasslle jäähtymään :)
  • Raasta punajuuret joko monitoimikoneella tai käsiraastimella kuten minä



  • Murenna Aura-juusto valmiiksi tai osta murua
  • Sekoita creme fraiche, ruokakerma ja Aura-juusto punajuuriraasteen sekaan




  • Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa n. 1h




Jos olet punajuuren ystävä ja pidät myös Aura-juustosta tee ihmeessä tätä! Oikein loistava kombo joka maistuu punajuuresta ja Aurasta pitäville :)

8 kommenttia:

  1. Hei!
    Olen tehnyt jo vuosia punajuurilaatikkoa lähes samalla ohjeella. Minusta punajuuret kannattaa keittää kuorineen, jottei väriä ja makua suotta liukene veteen. Itse lisään laatikkoon kapriksia ja raastan usein myös yhden suolakurkun mukaan. Laatikkoa kannattaa sekoitella pari kertaa paiston aikana, jotta juusto sekoittuu ja sulaa tasaisesti. Yrteistä timjami sopii makuihin hyvin. t. Maarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maarit!
      Olipa tosi hyviä ideoita sinulta tuohon laatikkoon, iso kiitos niistä. Ensi kerralla teen ehdottomasti niin :)

      Poista
  2. Minä laitan punajuurien osuudesta puolet etikkapunajuuria. Antaa pirteän maun. Jos tykkäät vähemmän "pirtsakasta" mausta niin laita etikkapunajuurta yksi kolmasosa. Raasteena siis sekin.

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvää meni kuin kuumille kiville.Teen toistekin. Helena

    VastaaPoista
  4. Oikein hyvää. Minä laitan yhden omenan. Jokainen makujensa mukaan. Punajuuri on hyvä.

    VastaaPoista
  5. Olen tehnyt vuosia, mutta raastan punajuuret raakana
    ja raastan myös yhden sipulin sekaan

    VastaaPoista
  6. Minä raastan punajuuret raakana ja freesaan niitä pannulla ,sitten muut mausteet ja kermat ja uuniin !!!

    VastaaPoista