torstai 31. heinäkuuta 2014

Vuohenjuusto-kasvispizza

I love pizza. Oikeasti pizza on ihan törkeän hyvää kun se on hyvää. On olemassa tosi pahojakin pizzoja ja pahoja pizzan täytteitä. Mutta pizzaan käy sanonta "pizza is like sex, even when it's bad it's still good" :) Eikö ;) Jokaisella on omassa kotikaupungissaan varmasti lempi pizzeriansa. Meillä Tampereella se on ehdottomasti Napoli (tämä ei ole mainos) ja heidän 100 pizzan listansa. Mii laiki! Kotipizzasta saa ihan kelpohuttua kun tietää mitä tilaa ja samoin meillä on oma lempi "karvakäsi" pizzeria (anteeksi kielenkäyttöni). Mun mielestä pääsääntöisesti kun välttää pizzapaikkojen kinkkua ja purkkiherkkusieniä niin pääsee aika pitkälle :)

Meillä tehdään pizzaa melko usein, koska se nyt vaan on niin hyvää :) Meillä ei ikinä heitetä juustonkannikoita roskiin vaan ne kaikki pakastetaan. Säännöllisin väliajoin ne ajetaan raasteeksi ja niistä tehdään pizzaa. Hävikkiruoka kunniaan! Pizzapohja on toinen asia minkä on oltava kunnossa hyvälaatuisten täytteiden kanssa. Minulla on (mielestäni) ihan super hyvä ohje ohueen ja rapeaan pizzapohjaan jonka salaisuus on tulikuumalla pellillä paistaminen. Se toimii todella! Nyt halusin tehdä hieman paksumman pohjan joten tein pohjan kaksinkertaisena, mutta edelleen aivan samalla metodilla ja kuumalla pellillä kuumassa uunissa. Lopputulos oli täydellinen. Ah ja voih kuinka ihana kasvispizza! Suosittelen todellakin tätä jopa lihansyöjille, ette usko miten hyvää on ennen kuin maistatte. Ni.

Muistakaa käydä osallistumassa arvontaan blogissani. Voit voittaa suut makiaks :)
Arvontaan pääset TÄSTÄ





Vuohenjuusto-kasvispizza

pohja:
2 dl vettä (42 asteista)
1 pussi kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä

täyte:
1 punainen paprika
1 paketti vuohenjuustoa
1 iso sipuli
2 tomaattia
ananasta
400g juustoa (emmental/mozzarellasekoitus on aika toimiva)


  • Aloita pohjasta. Laita lämminvesi, hiiva, sokeri, suola ja 1 dl vehnäjauhoja kulhoon ja sekoita haarukalla aineet sekaisin. Anna aineiden olla kulhossa n. 10 minuuttia. Tämä vaihe on elintärkeä hiivan aktivoitumisen kannalta.
  • Kun 10 minuuttia on kulunut lisää loput jauhoista ja öljy. Sekoita hyvin.
  • Voit tehdä taikinan joko yleiskoneessa taikinavarrella antaen koneen käydä isolla teholla n. 10 minuuttia tai käsin alustamalla kuten leipää. Tärkeää on saada sitkoa muodostumaan joten vaivaa ja venytä taikinaa todella hyvin ja pitkään mikäli vaivaat käsin.
  • Laita tiskiallas täyteen kuumaa vettä ja uunin ritilä sen päälle. Peitä taikina kulho liinalla ja aseta ritilän päälle. Anna taikinan kohota siinä 30 minuuttia.
  • Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen tässä vaiheessa ja uunipelti kuumenemaan sinne heti myös.
  • Ota taikina pois kulhosta kohoamisen jälkeen ja vaivaa sitä käsin hieman jauhotetulla alustalla.

  • Kauli taikina pellin kokoiseksi ja siirrä taikina leivinpaperille. Kokoa pizza leivinpaperin päälle.

  • Voit rypyttää reunat jos haluat pizzasta.
  • Levitä pohjalle tomaattikastiketta reilusti. Itse käytän silikonista sutia kastikkeen levittämiseen.

  • Ripottele 3/4 juustoraasteesta tomaattikastikkeen päälle.
  • Leikkaa paprika suikaleiksi ja levitä pizzan päälle.
  • Leikka sipuli ohuiksi puolikuiksi ja levittele pizzan päälle.
  • Leikkaa vuohenjuusto ja tomaatti viipaleiksi ja aseta pizzan päälle ananaksen kanssa

  • Ripottele loput juustoraasteesta koko komeuden päälle.

  • Siirrä leivinpaperi tulikuumalle pellille ja paista pizzaa 250 asteisen uunin alimmalla ritilällä n. 20 minuuttia (kiertoilmauuni). Tavallinen uuni saattaa ottaa hieman kauemmin.



Tässä on kuulkaa pizza kohdillaan! On makua, on keveyttä, on juustoa ja on juustoa :) Salaatti ja viinilasi/olut kylkeen niin hyvä on :)





2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä toden totta herkullisen näköinen pizza, tämä maistuisi meikäläiselle satavarmasti!

    VastaaPoista