lauantai 16. elokuuta 2014

Vispipuuro punaisista viinimarjoista

Lapsuuteni kuului vispipuuro kuten varmasti monen muunkin. Vaaleanpunaista kuohkeaa herkkua joka ei maistunut puurolta ollenkaan (minä en syö puuroa). Kävin noukkimassa viinimarjoja tätini mökillä ja mietin mitä kaikkea ihanaa niistä tekisinkään. Hän ehdotti vispipuuroa. Tuumasta toimeen ja aineet kaupasta. En ollut aikaisemmin tehnyt vispipuuroa ikinä. Todella helppoa tehdä, ei voi epäonnistua ja takuuvarmana hyvää! Edullinen ja hyvä syysherkku. Vitamiinit talteen ja vispipuuroa keittelemään!



Vispipuuro

1,5 litraa vettä
7 dl punaisia viinimarjoja
1,5 dl sokeria
3 dl mannasuurimoita



  • Keitin jäisistä marjoista puuron, mutta onnistuu tuoreista aivan yhtä hyvin.
  • Kaada vesi, sokeri ja marjat kattilaan.
  • Anna seoksen kiehua n. 10 minuuttia.
  • Siivilöi seos ja kiehauta neste uudelleen kattilassa.
  • Lisää mannasuurimot nesteeseen ja sekoita hyvin pohjia myöten.
  • Anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia koko ajan sekoitellen.
  • Jäähdytä seos hyvin.
  • Vispaa sähkövatkaimella hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi ja kauniiksi.
  • Tarjoile maidon (ja sokerin) kera.


Matkustimme mieheni kanssa suoraan lapsuuten tällä. Minun vispipuurino maistui ihan samalta kuin hänen lapsuudessa ja minun lapsuudessa. Todella hyvää ja kevyttäkin vielä!



4 kommenttia:

  1. Vispipuuro on hyvää:) Täälläpäin teen sitä yleensä mustaherukoista,sillä niitä saa aika edullisesti pakasteeena.,Ennen sai puolukoitakin,mutten ole niitä nähnyt pariin vuoteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi varmasti olis hyvää mustaherukoistakin! Mietin, että omena-kaneli voisi toimia hyvin talvella :)

      Poista
  2. Meilläkin syödään muutamaan kertaan talven aikana vispipuuroa. :) Itse teen joko punaisesta viinimarjamehusta tai sitten jos äiti on tuonut puolukkamehua pakastimeen. :) Mä kun en tykkää niistä marjojen "kuorista" siellä puuron seassa, niin mehusta tekeminen on silloin hyvä vaihtoehto. :) Ja yhtä hyvänmakuista tulee silloinkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kuorethan voi tosiaan siivilöidä pois ennen suurimoiden lisäämistä kuten tässäkin ohjeessa tein. Sillkistä ja samettista ilman kuoria ;)

      Poista