torstai 28. toukokuuta 2015

Inkiväärijuoma

Sari Spåra on kuulkaa sellainen nainen, että ei toista ihan helposti löydä. Nainen on kolmen lapsen äiti joka asuu keskellä ei mitään Myrskylahdella meren rannalla. Sari kirjoittaa Sweet Food O'Mine-blogia jossa on huikea määrä tosi maukkaita reseptejä. Sari on kotiäiti joka hoitaa taloutta. Samaan aikaan kun Sari aloitti kirjoittamaan keittokirjaa aloittivat he miehensä kanssa laajentamaan taloansa. Olen tutustunut Sariin Facebookin välityksellä ja todennut, että naisella on uskomaton stamina. Toisella käsivarrella on pienin lapsi ja toinen käsi pitää kameraa jolla kuvataan juuri valmistuneet ruoan. Isommat pojat pyörivät taustalla ja silti äiti keskittyneesti kuvaa ruokansa joista osa päätyy blogiin ja osa kirjaan. Jos olisin lapsi haluaisin ehkä, että Sari olisi mun äitini :)Sari kirjoitti vuodessa kolme (!!!) keittokirjaa joista ensimmäinen on juuri julkaistu. Meren Maku -nimisessä kirjassa on paljon kauniita kuvia ja maukkaita reseptejä. Reseptit ovat mielestäni hyvin yksinkertaisia ja helppo valmistaa. Keittokirja sopiikin aivan kaikille juuri siksi. Helposti lähestyttäviä ohjeita jotka eivät vaadi liikaa raaka-aineita tai välineitä. Maukasta ruokaa ilman turhia kommervenkkejä. Sopii sekä miehille että naisille. Itselleni kirjasta jäi paaaaljon ihania reseptejä joita haluan testata. Rohkeasti vaan hankkimaan Sarin kirja :)Päädyin testaaman kirjasta Ginger Ale ohjetta koska rakastan sitä juomaa yli kaiken! Täytyy sanoa, että tämä juoma ei mielestäni maistunut Ginger Alelta vaan enemmänkin inkiväärisimalta - erittäin hyvältä siis :) Nimesin juoman inkiväärijuomaksi enkä Ginger Aleksi kuten kirjassa oli. Tämä on todella todella hyvää hiilihapollistta inkiväärijuomaa jota suosittelen kokeilemaan. Maukasta kesällä! Luulen, että tulen käyttämään tuota inkiväärisiirapinohjetta esim. kakkuihin jatkossakin. Se oli super hyvää :)

Inkiväärijuoma

inkiväärisiirappi (5dl):
120g inkivääriä hienoksia raastettuna
3,75dl sokeria
2,2 dl vettä

2/8 tl kuivahiivaa
vettä
2 x 1,5 litran muovipullo

 • Valmista ensin inkivääärisiirappi.
 • Raasta inkivääri. 
 • Lisää kattilaan sokeri, inkivääri ja vesi. 
 • Keitä kunnes sokeri on sulanut. Ota pois liedeltä ja laita kansi päälle. Anna tekeytyä huoneenlämmössö tunnin.
 • Siivilöi inkivääri pois.

 • Kaada puolet inkiväärisiirapista toiseen muovipulloon ja puolet toiseen.
 • Lisää pulloihin vettä, mutta jätä n. 7cm vajaaksi.
 • Ripottele 1/8 tl kuivahiivaa per pullo ja ravistele vähän jotta hiiva sekoittuu.
 • Anna seistä huoneenlämmössä 48 tuntia ja laita sen jälkeen jääkaappiin. Päästä kerran päivässä ylimääräiset paineet ulos pulloista.
 • Säilyy n. kaksi viikkoa

Tämä juoma on oikein maukasta inkiväärijuomaa. Kuumana kesäpäivänä iso kasa jäitä juomaan, pilli ja terassille ottamaan aurinkoa. Toimii :)
3 kommenttia:

 1. Kauniisti kirjoitettu ja olen täysin samaa mieltä että kirja oli ihan huikean hyvä!
  Resepteistä jokainen on sellainen jota haluaisin tehdä, ja kiva kun ei tarvitse ostaa kasaa raaka-aineita yhtä reseptiä varten. :)

  VastaaPoista
 2. Ei tässä osaa oikein muuta sanoa, kuin kiitos tästä kauniista kirjoituksestasi!

  VastaaPoista
 3. Sarin kirjaa olisi mukava katsella;varmaankin ihania ohjeita siellä:)

  VastaaPoista