torstai 21. toukokuuta 2015

Donitsit uunissa Nutella-kuorrutteella ja kinuski-kuorrutteella

Donitsit ovat vaan niin *drrroooll* (tähän Homer Simpsonmainen kuolauskuva) Mutta ovatpa myös melko tuhtia tavaraa joka näkyy ainakin meikäläisen mega-lantioilla heti. Ei tarvitse kuin katsoakaan donitsiin päin niin taas on uusi ihana muhkura reisissä ja lantiolla. Luulen, että moni nainen voi samaistua kanssani tähän :) Pitää niitä donitsejakin joskus aina saada kuitenkin. Onneksi on olemassa donitsipeltejä joilla saa valmistettua kevyempiä maukkaita donitseja ilman turhaa uppopaistamista. Lisäksi minulle ainakin jää donitseista usein sellainen ällöttävä rasvainen talma kitalakeen. Näistä ei sitä jää. Terveelliseksi näitäkään donitseja ei todella voi sanoa, mutta ehkä näitä voi syödä hieman paremmalla omalla tuntoa kaksi tai kolme ;)

Donitsit ovat ihan huikean hyvä tarjottava niin valmistujaisissa kuin illanistujaisissakin. Donitsit saavat hymyn kaikkien huulille ja maistuu takuuvarmana kaikille. Donitseista saat helposti laktoosittoman vaihtamalla kaikki maitotuotteet laktoosittomiksi.






Ohjeen donitseihin nappasin Suklaapossulta. Ohje on äärettömän hyvä, suosittelen ehdottomasti! Teimme anoppini kanssa näitä yhdessä ja hän teki toisella ohjeella toisesta blogista. Hänen donitseista ei tullut kuohkeita ja ilmavia kuten tällä ohjeella tulee. Nyt kun olemme kokeilleet kahta ohjetta voin helposti sanoa tällä tulevan parhaat. Tällä ohjeella tehdään minidonitsipellille. Donitsipeltejä saa ihan marketeista (Prisma, Citari ym)





Donitsit uunissa (12 kpl minidonitsipellille)

0,5 dl öljyä
1,25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria


  • Yhdistä kuivat aineet eli jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooja ja vaniljasokeri yhteen.
  • Yhdistä toisessa kulhossa kosteat aineet eli öljy, piimä ja kananmuna. Vispaa muna rikki.
  • Yhdistä kuivat ja kosteat aineet yhteen ja sekoita hyvin.
  • Öljyä donitsipelti kevyesti.
  • Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa pää irti. On oikeasti helpompaa pursottaa taikinaa kuin lusikoida sitä joten suosittelen tätä.
  • Pursota puoliväliin asti vain.
  • Paista donitseja 200 asteisen uunin keskiosassa n. 6-7 minuuttia.
  • Anna donitsien jäähtyä hieman ennen kuin kumoat ne pöydälle.
  • Minun donitsini tulivat hieman yli ja reikä ei ollut enää keskellä. Omeankoranpoistajalla saat helposti reiän takaisin donitseihin.
  • Anna donitsen jäähtä täysin ennen kuorruttamista




Nutella-kuorrute

Nutellaa


  • Lämmitä Nutellaa kevyesti mikrossa jotta saat siitä helpommin levittyvämmän. 
  • Levitä Nutellaa donitsin päälle veitsellä.
  • Ripottele pintaan nonparelleja tai kookoshiutaleita






Kinuskikuorrute

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
ripaus suolaa


  • Yhdistä kerma ja sokeri ja suola kattilaan
  • Keittele seosta keskilämmöllä kunnes se alkaa saostumaan n. 5 minuutin kohdalla.
  • Ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä hieman.
  • Dippaa donitsi kinuskiin ja ripottele pinnalle nonparelleja tai kookoshiutaleita










4 kommenttia:

  1. Oih, donitseja ja nutellaa! Jatkoon. Pakko nyt siis hankkia tuollainen donitsipelti.

    VastaaPoista
  2. Kinuskiin kannattaa lisätä pikku nokare voita, tulee kiiltävämpää :)
    Kiitos ohjeesta, koitan uudestaan metsästää donitsipeltiä....

    VastaaPoista