perjantai 22. toukokuuta 2015

Kookos-fariinikorvapuusit

Kaikki tykkää pullasta. Vai tykkääkö? Itse en ole pullan suurkuluttaja, valitsen kahvipöydästä usein jotain muuta kuin pullaa. Suomalaiset kuitenkin rakastavat pullaa ja korvapuustit ovat varmasti kaikkien kahviloiden ostetuin tuote. Mieheni tykkää pullasta. Söisi sitä varmaan joka päivä jos mahdollista. Meillä on kotona aina leivottu pullaa, mutta siitähään huolimatta en ole päässyt pullan makuun. Se on mielestäni ollut aina vähän tylsää. Tuota tylsyyttä päätinkin lähteä rikkomaan ja kokeilemaan jotain ihan uutta. Rakastan fariinisokeria ja olen kehitellyt muutamia ohjeita fariinista yhtenä suosituimpana fariini-cookiesit. Kookos on myös ihanaa ja sopii hyvin leivonnaisiin. Päätin yhdistää nämä kaksi ja kokeilla tulisiko hyviä pullia. Tulihan niistä :) Jopa sellaisia joista minä pidän! Tehtiin kerralla isompi satsi, kuten pullaa leipoessa kannattaakin. Pakastimme suurimman osan ja sieltä saa hetkessä tuoretta pullaa kun siltä tuntuu.

Jokaisella teistä on varmasti oma luottopullaohjeenne. Voitte hyvin käyttää sitä tähän, mutta laitan nyt ohjeen jolla itse tein. Ohje oli Kotikokista napattu ja siitä tulee n. 35 puustia.




Kookos-fariinikorvapuusit

5 dl maitoa
2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
2 pussia kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150g voita

100 g voita
fariinisokeria
kookoshuitaleita



  • Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta) ja sulata voi siihen.
  • Lisää sekaan sokeri, kardemumma, suola, kuivahiiva ja osat jauhoista.
  • Sekoita hyvin.
  • Lisää pikkuhiljaa jauhoja ja vaivaa taikina kimmoisaksi ja tasaiseksi.
  • Anna taikinan kohota liinan alla n. 30 minuuttia.





  • Jaa taikina kahteen osaan.
  • Kaulitse toinen taikinapala suorakulmionmuotoiseksi n. 30 x 60 cm 
  • Levitä levyn päälle puolet voista.
  • Ripottele pinnalle reilusti fariinisokeria ja reilusti kookoshuitaleita. Kookosta saa oikeasti olla paljon, muuten se ei maistu pullassa

  • Rullaa taikina pitkittäiseltä sivulta ja leikkaa n. 17 palaa.
  • Paina peukakolla keskeltä pohjaan asti.
  • Siirrä pullat leivinpaperille ja peitä liinalla. Anna kohota vielä n. 30 minuuttia.
  • Paista 225 asteisen uunin kestitasossa n. 10-15 minuuttia.
  • Toista sama toisen levyn kohdalla.


Nämä pullat maistuivat ihanasti kinuskisen fariinille ja kookokselle. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos haluat vaihtelua perinteisen pullan sijaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti