tiistai 19. toukokuuta 2015

Suklaa-salmiakkijuustokakku

Salmiakkisuklaa on herkkua! Ihan se perus Fazerin salmiakkisuklaa toimii ja myös kun laittaa suklaata ja salmiakkia samaan aikaan suuhun. Myös laku toimii :) Tästä makumaailmasta lähdin ponnistmaan kun kehitin juustokakkua jossa maistuu sekä suklaa, salmiakki että lakritsi. Olen tehnyt juustokakkuja paljon joten sävelsin tämäm reseptin itse ja täytyy myöntää, että tuli oikein onnistunut lopputulos! Jos siis maistuu sekä suklaa että salmiakki niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. On jotain uutta ja erilaista :)

Käyhän myös tykkäämässä Ruokasurffauksesta Facebookissa saat kaikki uudet reseptit helposti uutisvirtaasi. Ryhmässä mukana paljon kivoja kokkaajia. Jaan enemmän kuvia ja vinkkejä facebookin puolella. Tulehan mukaan!




Suklaa-salmiakkijuustokakku (18 cm irtopohjavuoka)

150g Digestive-keksejä tai Domino-keksejä
75g margariinia

200g tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 dl lakritsakastiketta
150g maitosuklaata
50g tummaasuklaata
1 dl Turkinpippuri-crush rouhetta
3 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
½ dl vettä

pinnalle Turkinpippuri crush-rouhetta


  • Murskaa keksit joko yleiskoneessa tai pakastepussissa.
  • Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon.
  • Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.



  • Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan täytteen teon ajaksi.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla.
  • Sulata suklaat esim. mikrossa (varo ettei pala!) ja lisää hieman jäähtynyt suklaa seokseen. Sekoita hyvin sekaisin,
  • Lisää lakritsakastike ja Turkinpippuri crush-rouhe ja sekoita hyvin.
  • Kuumenna ½ dl vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita kuumaan veteen. Sekoita hyvin.
  • Kaada liivateneste seokseen ja sekoita todella hyvin vatkaten.
  • Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle Turkinpippuri crush-rouhetta.
  • Laita jääkaappiin hyytymään vähintään vuorokaudeksi. Usein juustokakut ovat parhaimmillaan n. 2 päivän kuluttua teosta joten voit hyvin tehdä tämän ajoissa valmiiksi.

Tämä oli oikeasti todella hyvää :) Yksi ehkä onnistuneimmista omista kehittelyistä. Maistuu täysin Fazerin salmiakkisuklaalle. Aivan ihanan makuista ja varmasti erilaista!






8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää!! Salmiakki ja suklaa sopii loistavasti yhteen :)

      Poista
  2. Nam, kuulostaa taivaalliselta :) Pakko kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulehan kertomaan miten kävi jos päädyt kokeilemaan :)

      Poista
  3. Tämä on kokeiltava :) Hienoa, että kehittelet ohjeita ja jaat ne meille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä luovankeittiön yksi onnistuneimmista kokeiluista. Toimii :)

      Poista
  4. Moikka! Vihdoinkin löytyy joku joka ymmärtää mun salmiakkisuklaa-yhdistelmähimoa!! Saan aina kommentteja mun suklaajäätelöstä, johon laitan lakritsikastiketta ja Turkinpippurirouhetta, jotain tyyliin: "Onks toi muka hyvää?!"

    Mutta anyway, kokeilin tätä niin että vaihdoin tuorejuuston vaniljarahkaan ja suklaana käytin Fazerin punaista maitosuklaata (pelkästään) ja veden sijasta lämmitin maitoa johon tipautin pari tippaa vanilja-aromia. Ainakin ennen hyytymistä maistui taivaalliselle, saa nähdä miten käy huomenna kun on hyytynyt 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salmiakkisuklaa <3 toimii :) kuullostaa oikein hyvältä ja toimivalta kombolta tuo sun yhdistelmä. Varmasti tulee herkkua :)

      Poista