lauantai 14. joulukuuta 2013

Aprikoosi-chutney

Rakastan chutneyjä. Ne ovat loistava lisäke melkein minkä tahansa aterian kanssa, erityisesti itämaisen ruoan kera. Toimii juustojen kanssa  hyvin, leivän päällä, suolaisissa lätyissä yms.... Mielikuvitus on rajana missä chutneytä käyttää :) Ovat myös erittäin helppo tehdä itse. Porisee kattilassa itsekseen ja sen jälkeen vain purkitetaan. Helppoa kuin heinänteko! Säilyvät myös hyvin jääkaapissa. Loistava lahjaidea Jouluksi ;)

Tämän ohjeen löysin uusimmasta Maku-lehdestä.



Aprikoosi-chutney (n. 7dl)

1 pss (n. 250g) kuvattuja aprikooseja
1 sipuli
1 punanen chili
2 omenaa
3 rkl öljyä
1 rkl hienonnettua inkivääriä
1 tl jeeraa / juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
½ tl kanelia
1 dl keltaisia rusinoita
½ dl valkoviinietikkaa
1 sitruunan mehu
1½ dl fariinisokeria
1 tl suolaa
n. 2 dl vettä



  • Leikkaa aprikoosit ja kuoritut omenat kuutioiksi.




  • Hienonna sipuli ja chili. Voit ottaa siemenet pois jos haluat chilistä
  • Kuori inkivääri ja raasta se.
  • Kaada öljy kattilaan. Lisää sipult, chili, inkivääri, kurkuma, garam masala, jeera ja kaneli sekaan. Paistele seosta n. 5 min.
  • Lisää sekaan aprikoosit, omenat, rusinat, viinietikka, sokeri, suola, sitruunanmehu ja vesi.





  • Hauduttele chutneytä miedolla lämmöllä n. 40 minuuttia. Sekoittele välillä ja lisää vettä tarvittaessa. Minulla taisi mennä n. 1 dl vettä lisää.
  • Purkita chutney kuumana pieniin puhtaisin purkkeihin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti