Tämän ohjeen löysin uusimmasta Maku-lehdestä.
Aprikoosi-chutney (n. 7dl)
1 pss (n. 250g) kuvattuja aprikooseja
1 sipuli
1 punanen chili
2 omenaa
3 rkl öljyä
1 rkl hienonnettua inkivääriä
1 tl jeeraa / juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
½ tl kanelia
1 dl keltaisia rusinoita
½ dl valkoviinietikkaa
1 sitruunan mehu
1½ dl fariinisokeria
1 tl suolaa
n. 2 dl vettä
- Leikkaa aprikoosit ja kuoritut omenat kuutioiksi.
- Hienonna sipuli ja chili. Voit ottaa siemenet pois jos haluat chilistä
- Kuori inkivääri ja raasta se.
- Kaada öljy kattilaan. Lisää sipult, chili, inkivääri, kurkuma, garam masala, jeera ja kaneli sekaan. Paistele seosta n. 5 min.
- Lisää sekaan aprikoosit, omenat, rusinat, viinietikka, sokeri, suola, sitruunanmehu ja vesi.
- Hauduttele chutneytä miedolla lämmöllä n. 40 minuuttia. Sekoittele välillä ja lisää vettä tarvittaessa. Minulla taisi mennä n. 1 dl vettä lisää.
- Purkita chutney kuumana pieniin puhtaisin purkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti