maanantai 2. syyskuuta 2013

Jauhelihapannari

Taas ikuisuuskysymys - Mitä jauhelilihasta? Sitä on pakkasessa niin paljon, että tarvitsee käyttää pois. Eräässä facebookin kokkailuryhmässä kyselin vinkkejä mitä voisin tehdä jauhelihasta kun tuntuu, että about kaikki on kohta koettu. Eräs henkilö ehdotti jauhelihapannaria. Olen tehnyt munakasrullaa uunissa aikaisemmin jauhelihasta, mutta en pannaria. Kevyen Googlettelun jälkeen löytyi ohjeita joista sävelsin sopivan omaan makuun ja siltä pohjalta mitä jääkaapissa oli. Loistava jämäruoka siis!

Katso myös kinkku/kalkkunapannukakku

Pellillinen jauhelihapannaria

500g naudan paistijauhelihaa
1 dl tuoreita yrttejä (minulla meni ruohosipulia, oreganoa ja timjamia)
1 dl tomaattimurskaa (optional)
4 munaa
7 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
fetajuustoa
mausteita : suola, mustapippuri, tulinen paprikajauhe, sambal oelek, jauhelihamauste

Paista jauheliha ja mausta se 2 tl sambal oelekia, suolaa ja pippuria maun mukaan, jauhelihamaustetta ja pieneksi hakattuja tuoreita yrttejä. Lisää sekaan tomaattimurska jos sitä käytät. Itse heitin jääkaapissa olleen tölkin loput massaan, mutta tuo ei ole pakollista.




Tee pannariseoks jauhoista, munista ja maidosta. Mausta hyvin haluamillasi mausteilla ja anna turvota n. 15 min.



Kaada pannariseos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele jauheliha ja fetakuutiot päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min.





Syö sellaisenaan välipalana tai ateriana hyvän salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti