perjantai 20. syyskuuta 2013

Täyteläinen mustatorvisieni-jauheliha-viipalelaatikko

Taas piti käyttää mielikuvitusta kun lähdin tekemään ruokaa jauhelihasta. Kaappeja penkomalla ja tonkimalla syntyi tällainen ruoka. Sain kesälä kuivattuja mustiatorvisieniä joita halusin kokeilla tässä ruoassa. Liotin niitä vedessä hetken vedessä ja sienistä tuli aivan tuoreiden oloisia! Luin jostain, että kuivaamalla sienien maku vielä korostuu. En ole ennen käyttänyt kuivattuja sieniä vaan olen yleensä pakastanut ne ja sieltä käytellyt suoraan.



Jauhelihaseos:
400g naudan jauhelihaa
2 rkl soijaa
mustaapippuria
3 kynttä valkosipulia
1 tl tulista savupaprikajauhetta
1 dl kuivattuja mustiatorvisieniä (tai muita sieniä)

Valkokastike:
5dl maitoa
200g valkosipulituorejuustoa
suolaa
mustaapippuria
2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen

1kg perunoita viipaloituna (viipaloi itse, älä osta pakastetta)

juustoraastetta päälle



Laita sienet likoamaan veteen. Paista jauheliha ja hienonnettu valkosipuli pannussa. Mausta soijalla, mustallapippurilla ja tulisella savupaprikajauheella. Lisää liotetut sienet ja vähän liotusnestettä myös. Maistele ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.



Kaada maito ja tuorejuusto kattilaan. Mausta suolalla ja mustallapippurilla. Kiehauta seos. Tee vehnäjauhosta ja vedestä suuruste, kaada kattilaan ja anna saostua. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.



Viipaloi perunat.


Lado vuoan pohjalle puolet jauhelihaseoksesta. Laita päälle 1/3 valkokastikkeesta. Laita reilu kerros viipaloitua perunaa päälle.
Laita taas jauhelihaa jonka päälle puolet jäljellä olevasta valkokastikkeesta ja kerros perunoita.
Päällimmäiseksi tulee vielä loppu valkokastike.



Laita uuniin 225 asteeseen noin 45min - tunti. Lisää loppuvaiheessa juustoraastetta päälle ja anna sulaa.
Anna laatikon oleentua pöydällä  n. 10-15min ennen tarjoamista.

Tämä oli oikeasti yllätyslaatikko-ruokaa :) Ei mitään käsitystä mikä lopputulos olisi kun tulee uunista. Tämä oli hyvää! Todella hyvää. Sienet maistuivat ihanasti ja korostivat kaikkia muita makuja. Laatikosta oli tullut sopivan kiinteää uunisssa, mutta silti sopivan kosteaa.
Suosittelen!





2 kommenttia:

  1. Hei Anna,
    Täälläpä on ihania ruokaohjeita sekä kivoja ideoita kekkereiden järjestelyihin mistä myös itse kovin pidän.
    Taidan siis käydä jatkossakin täällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja tervetuloa blogiin :) Toivottavasti löytyy kivoja ohjeita ja aina saa vinkata jos jotain haluaisi erityisesti :)

      Poista