tiistai 18. helmikuuta 2014

Eton mess - kermaa, marenkia ja mansikkaa

Eton Mess on yksi Brittilän tunnetuimmistä jälkiruoista. Kyseessä on todella yksinkertainen ja nopea jälkkäri, mutta maukas! Jälkkäri on kehitetty aikoinaan Englannissa Eton-nimisessä hienosto yksityispoikakoulussa jossa kaikki kuninkaalliset ja rikkaat ja kauniit ja rohkeat ovat opiskelleet. Yksinkertaiset hyvät raaka-aineet, nopea valmistaa ja maku kohdillaan. Eikös hyvä jälkkäri ole juuri sellainen? Saman maut kuin pavlovassa, mutta eri muodossa tarjoiltuna.



Eton Mess

5 dl kermaa (1 dl per ruokailija) ( kaikki käy, kuoja, soija, kookos ym
sokeria maun mukaan makeuttamaan
250g mansikoita (tuoreita tai pakaste)
2/3 pussia (60g pussi) marenkia


Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla oman maun mukaan.
Murenna sekaan marengit. Osa pienempänä, osa isompina paloina. Sekoita kermavaahtoon.
Leikkaa mansikat pienemmiksi paloiksi ja sekoita mukaan.


Annostele valmiiksi ja anna levähtää hetki jääkaapissa.


Tämä jälkiruoka maistuu kaikille! Nopea ja helppo valmistaa. Tämä on sellainen herkku, että näitä aineita on usein kaapissa valmiina ja valmistuu hätävarana yllätysvieraillekin nopeasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti