lauantai 22. helmikuuta 2014

Kuukauden Vierailija helmikuu: Lapsiperheen terveellistä ruokaa koko perheelle linssikeittoa ja rahkalettuja

Helmikuun ruokavierailijana toimii serkkuni.  Kiireinen, aktiivinen ja työssäkäyvä yhden lapsen äiti Helsingistä. Kuvat, tekstit ja reseptit ovat hänen käsialaansa.
Haluatko kuukauden vierailijaksi? Ota yhteyttä ruokasurffausta@gmail.com


Terveisiä harmaasta ja sateisesta Helsingin Herttoniemestä. Vaikka ilma ei ole mahtavin niin päivää piristää mahdollisuus kirjoittaa serkkuni Annan Ruokasurffausta-blogiin helmikuun vierailijapostaus :)  Meidän perheessä (Kirjoittaja, Äiti: T, Isä: R ja Poika: J) asuu aivan amatöörikokkeja, mutta tässä perheessä RAKASTETAAN ruokaa ja hifistelyä sekä fiilistelyä sen ympärillä. Perheen isän roolina on hoitaa lähinnä kaikki kalaruokiin liittyvät kokkailut ja käydä syksyisin mettällä kaatamassa muutama hirvi. Itse keskityn lähinnä luomu/raakaravinto/karppailu,paleo hippeilyyn, josta ”kärsii” , toivottavasti pitkässä juoksussa hyötyy koko perhe.

Flunssaisen lapsiperheen sateisen lauantai päivän ilostuttajana toimii simppeli, mutta tuju linssikeitto. Kookosmaito, tomaatti ja porkkana makeudellaan takaavat myös sen, että soppaa lusikoi tyytyväisenä myös perheen 1v 8kk vanha taapero. Kylkiäisenä maittaa Ruokasurffausta-blogin taivaallinen pataleipä :)  Inkivääri puolestaan toimii tehokkaana ja edullisena flunssapöpön häätäjänä. ”Mutti-villitys” on ehkä saattanut lähteä lapasesta, mutta niin se vaan on, että perus tomaattimurskat eivät vaan enää maistu miltään tämän rinnalla.

Jälkiruoaksi meidän perheessä vedetään rahka-lettuja, joita on tuunattu terveellisimmiksi korvaamalla perus vehnääjauhot mantelijauholla,jotka makeudellaan toimivat tässä aivan loistavasti. Sokeririippuvaisen elämää helpottaa Agavesiirappi, joka ei ainakaan meikäläisellä nosta verensokereita niin nopeasti ylös kuin esim. valkoinensokeri ja aiheuta turhaa pahaa oloa. Tiedetään, että Agavesiirappi niin kuin moni muukin asia tässä elämässä jakaa kyllä hurjasti mielipiteitä :) Siitä kai kaikki voivat olla samaa mieltä, että kesällä itse kerätyt mustikat ja mansikat eivät voi olla kuin terveellisiä :)




Flunssan kaataja linssi-porkkanakeitto koko perheelle

2 sipulia
2 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
1 tölkki Mutti tomaattimurskaa
n. 6 dl vettä
n. 3 dl punaisia linssejä
1 tölkki luomukookosmaitoa
muutama porkkana
pala inkivääriä
tuoreita yrttejä (esim. timjamia, salviaa, laakerinlehteä, oregano, korianteria)
hieman mustapippuria ja himalajan suolaa

Aikuisten annokseen lisätty

tilkka viinietikkaa
curry/chilitahnaa

Halutessasi voit tarjoilla ruoan smetanan kanssa.



1. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynsi
2. Kuullota sipulit oliiviöljyssä isossa kattilassa ja lisää valkosipuli
3. Lisää hienonnetut yrtit, tomaattimurska, kookosmaito, mustapippuri ja vesi
4. Lisää linssit ja porkkanat keitä niitä noin puoli tuntia, kunnes ne ovat täysin kypsiä
5. (Ota lapselle tarkoitettu osa erilleen toiseen astiaan)
6. Lisää aikuiselle tarkoitettuun keittoon tarkoitetut matskut
7. Lisää annosten päälle lusikallinen smetanaa.



Jälkiruoaksi rahkaletut Agavesiirapilla terästettynä



250g maitorahkaa
3 isoa luomu kananmunaa
1 dl mantelijauhoja, jossa ripaus ruisjauhoja
1 tl vaniliinisokeria (voi jättää poiskin)
ripaus suolaa
voita paistamiseen

Agave siirappia ja marjoja tarjoiluun



1. Sekoita kaikki aineet ja anna tuvota 10 min.
2. Paista letut miedolla lämmöllä molemmin puolin rasvassa pannulla
3. Tarjoile Agavesiirapin ja marjojen kanssa


J syö lettuja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti