tiistai 25. helmikuuta 2014

Pastasalaatti pepperonista ja cheddarista

Olin unohtanut pastasalaattien olemassa olon kokonaan. En muista koska viimeksi olisin tehnyt tai syönyt pastasalaattia. Olin ostanut aineet suolaiseen piirakkaan, mutta viime metreillä päätinkin tehdä niistä aineista pastasalaatin hyvästä täysjyväpastasta. Todella toimiva ratkaisu. Tuli ehkä parasta pastasalaattia mitä olen ikinä syönyt! Joten unohtakaa ne perinteisen he-ma-pa, omena, kinkku, kermaviili, makaroni salaatti hommelit ja kokeilkaa jotain ihan muuta vaihteeksi! Saatatte jopa yllättyä, ehkä positiivisestikin ;)

Rainbowlle on tullut pepperonia paketissa. Ehkä ei ole uusi, mutta minä en ainakaan ole bongannut kaupassa aikaisemmin. Se oli ihan törkeän hyvää! Maistui tosi paljon chorizolta jota rakastan yli kaiken. Edullinen hinta ja hyvä maku - sopii! Niin ja tämä ei ollut sponsoroitu mainos, ihan halusin jakaa hyvän tuotteen ilosanomaa muillekin :)



Pepperoni-cheddar pastasalaatti


400g täysjyvä fusillipastaa
200g vahvaa pitkään kypsytettyä cheddaria
180g hyvää pepperonimakkaraa
1 ruukku rucolaa
250g kirsikka/miniluumutomaatteja


kastike:
½ dl rypsi/oliiviöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon sinappia
loraus hunajaa
pieni määrä suolaa
ripaus timjamia



  • Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan suolatussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä pasta kun valmista.
  • Leikkaa pepperoni ja juusto pienemmiksi suupaloiksi
  • Puolita kirsikka/luumutomaatit
  • Revi rucola käsin pienemmäksi
  • Laita kaikki aineet isoon kulhoon ja sekoita hyvin keskenään



  • Valmista kastike.
  • Laita kaikki aineet pieneen kannelliseen purkkiin ja ravista kunnes väri vaalenee hieman. 
  • Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa hunajaa tai suolaa.
  • Kaada kastike salattiin ja sekoita toella hyvin.
  • Tarjoile pastasalaatti heti.





2 kommenttia:

  1. Monelleko hengelle resepti on suurinpiirtein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu täysin tarjoatko mitä muuta ja paljonko. Vaikea arvioida muuten.

      Poista