sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Moskovanpata

Meillä on pakkasessa aika paljon naudan sisäpaistia edelleenkin jota Sulo Vilen-hetkinäni hamstraan tarjouksista. Ei mutta, lihaa oikeasti kannattaa ostaa silloin kun on hyvät tarjoukset päällä, sen olen oppinut. Meillä muutenkin pakastetaan paljon lihaa ettei tarvitse rampata kaupassa jatkuvasti lihaa, kanaa, jauhelihaa ym ostamassa vaan pakkasessa on aina valmiina jotain. Tämä malli toimii meillä.

Mieleni teki tehdä Moskovanpataa. Olen lueskellut ohjetta muutamaan kertaan ja hylännyt sen aina Aura-juuston vuoksi koska mieheni ei pidä Aurasta (hullu). Nyt kuitenkin mieliteko oli niin kova, että tein sitä vain itselleni. Miehelleni tein toista ruokaa sitten. Ja olenpa niiiiin iloinen, että tein tuota pataa koska se on niin hyvää! En ollut aikaisemmin maistanutkaan tuota, mutta nyt se kyllä tulee meille (minulle) vakituiseksi listalle. Todella ihanaa ja tosi helppo tehdä. Reseptin löysin Kodin Kuvalehden sivuilta jota hieman muokkasin.

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!



Moskovanpata

500g naudanpaistia
1 sipuli
1 iso valkosipulisuolakurkku
1,5 rkl hunajaa
1 tl mustaapippuria rouhittuna
ripaus cayennepippuria
75g Aura-juustoa
125g smetanaa
5dl vettä
suolaa


  • Ota liha tunti aikasemmin huoneenlämpöön.
  • Paloittele liha suupaloiksi.
  • Paista liha kauniin ruskeaksi öljyssä tai voissa. Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
  • Laita paistettu liha pataan.
  • Hienonna sipuli ja paista samalla pannulla kuin liha. Lisää sipuliin hieman suolaa jotta se ruskistuu kauniimmin.
  • Lisää sipulien paiston loppuvaiheessa hunaja ja mustapippuri sipuleihin. Paistele pari minuuttia ja lisää sipulit lihojen joukkoon pataan.
  • Leikkaa suolakurkku kuutioiksi ja laita pataan.
  • Lisää sekaan vesi, Aura-juusto, smetana ja cayenne.
  • Sekoita kaikki hyvin sekaisin ja laita pata 200 asteiseen uuniin hautumaan pariksi tunniksi. 

  • Kurkkaa aina välillä pataan ja tarkkaile veden määrää. Mikäli pata näyttää kuivuvan lisää nestettä sinne.

Tarjoile pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa. Todella ihanaa ja maistuvaa!




7 kommenttia:

  1. Meilläkin on tätä muutamaan otteeseen kokkailtu, ja tästä tuli heti kerta heitolla isännän lemppariruokaa! :)

    VastaaPoista
  2. En yhtään ihmettele, että tuli. On kyllä tosi hyvää! :)

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kyllä ihan superhyvää!

    Mulla oli kanssa jossain vaiheessa tapana hamstrata lihaa pakkaseen, muttan nyt molemmat pakastimet on koko ajan niin täynnä jotain, etten uskalla ostaa mitään lisää. :D Taitaa siellä tosin nytkin olla iso pala kassleria ja pari pakettia heppaa. Muuten on täynnä marjoja. En ymmärrä miksi niitä marjoja täytyy pakastaa aina rasiakaupalla, kun ei kumminkaan tuu kaikkea talven aikana käytettyä :/

    VastaaPoista
  4. Moskovanpata <3 pitäisikin tas tehdä!
    Mulla on jonkun verran marjoja pakkasessa, mutta ei paljoa koska en marjasta itse :) Saan sukulaisilta niitä sen verran mitä tarvitsenkin.

    VastaaPoista
  5. Tää vaikuttaa herkulliselta! Aurajuuston ystävä en ole, joten onko pata vielä herkullinen ilman aurajuustoa? Voitteko suositella aurojuuston tilalle jotain muuta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka et olekaan Auran ystävä voin suositella, että kokeilet kuitenkin Auralla. Se ei maistu vahvasti läpi vaan tuo oman twistinsä ruokaan. Laita vaikka puolet määrästä. Jos kuitenkin tuntuu ihan mahdottomalta ajatukselta niin esim. Mustapekka-tyyliset juustot sopii hyvin tai miksei musta koskenlaskijakin.

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! saattaapi olla, että uskaltaudun kokeilemaan myös tuota auraa. :)

      Poista