tiistai 4. maaliskuuta 2014

Vaahterasiirapin makuiset cupcaket pekaanipähkinöillä

Cupcaket eli kuppikakut ovat hauskoja kehitellä. Niissä voi käyttää mielikuvitusta sekä maun että ulkonäön suhteen niin paljon kun ideoita ja taitoa riittää. Itselläni kuppikakkujen koristelu ei ehkä ole ihan priimaa vielä, mutta pyrinkin keskittymään makuun.

Rakastan vaahterasiirappia. Se on on niin hyvää, mutta Suomessa niiiiiin kallista! Ymmärrän toki, että se on tuontituote Suomeen hyvin segmentoidulta alueelta joten hintakin on suolainen. Ostin kuitenkin pullon vaahterasiirappia marketista kun halusin kokeilla reseptiä jossa tehdään vaahterasiirapin makuisia cupcakeja. Idean keksin itse, mutta kurkin hieman ohjeita  mm. clarecreations-blogista.

Pari sanaa cupcakejen kuorrutteesta. Olen onnistunut joka kerta aivan täydellisesti Rainbown mascarpone-juuston, voin ja tomusokerin kombolla luomaan täydellisen kuorrutteen. Nyt kaupasta oli loppunut Rainbown mascarpone joten oltin Philadelphian 12% tuorejuustoa kokeiluun ja täytyy sanoa, että oli aivan susi. En myöskään onnistunut Violan tuorejuustosta sitä tekemään. Tähän reseptiin teinkin perinteisen amerikkalaisen voikuorrutteen johon ei tule tuorejuustoa ollenkaan.

Tästä ohjeesta saat 12 cupcakea.




Vaahterasiirappi-cupcaket

1 dl appelsiinimehua (tuoretta tai tölkistä)
2 kananmunaa
125g voita/margariinia
2 dl sokeria
5 dl jauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta (esim. Dr Oetkerin pulloissa)
2 rkl (yhteensä 30ml) vaahterasiirappia



  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja kosteat aineet keskenään. Voin lisäsin kosteisiin aineisiin hieman pehmenneenä.
  • Yhdistä aineet ja sekoita hyvin sähkövatkaimella. 
  • Annostele taikina muffinssivuokiin muffinssipellille tasaisesti. Älä täytä juuri puolen välin yli koska taikina kohoaa paljon.

  • Paista cupcakeja 180 asteisessa uunissa n. 10-20 minuuttia riippuen uunistasi. Kiertoilmauunissa tulivat 10 minuutissa melkein valmiiksi.
  • Anna muffinssien jäähtyä hyvin ja valmista kuorrute



Kuorrute:


200g voita (ei margariinia)
2 rkl (30 ml yhteensä) vaahterasiirappia
1 iso paketti tomusokeria
n. 1 dl maitoa


  • Anna voin pehmetä hyvin. Vatkaa se tasaiseksi sähkövatkaimella.
  • Lisää tomusokeria vähän kerrallaan voihin koko ajan vatkaten sähkövatkaimella useita minuutteja.
  • Lisää vaahterasiirappi ja vatkaa hyvin sekaisin.
  • Tarkkaile koostumusta. Tarkoitus on, että massa on tasaista, koostumukseltaan pursotettavaa. Itse lisäsin n. 1 dl maitoa koska mielestäni kuorrute oli muuten liian paksua.
  • Tee pursotuksen haluamallasi tavalla muffinssien päälle.



Vaahterasiirappi-pekaanipähkinät

24 kpl kokonaisia pekaanipähkinöitä
4 rkl vaahterasiirappia


  • Laita pekaanipöhkinät ja vaahterasiirappi paistinpannulle. Kuumenna seosta niin kauan kunnes vaahterasiirappi on kadonnut pannulta kokonaan ja pähkinät ovat kiiltäviä.

  • Levitä pähkinät leivinpaperille ja erottele ne heti toisistaan etteivät jää kiinni toisiinsa.
  • Anna jäähtyä hyvin ja lisää pähkinät kuppikakkujen päälle koristeiksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti