torstai 23. lokakuuta 2014

Vietnamilaiset riisipaperirullat pulled porkilla

Olin juuri valmistanut aasialaista pulled porkia ja halusin kokeilla sitä johonkin uuteen. Aasiassa syödään paljon riisipaperirullia. Olin syönyt niitä viime vuoden Aasian matkalla Kuala Lumpurissa eräässä taivaallisessa thaimaalaisessa ravintolassa. Ihania riisipaperirullia joissa täytteenä kasviksia, lihaa, yrttejä ja maukas dippikastike. Taivaallisen hyvää! Nyt halusin tehdä vietnamilaisia rullia joten täytteeseen tuli vielä riisinuudeleita. Rullat ovat todella helppo tehdä. Meitä oli 6 aikuista ja 3 lasta syömässä. Lapsista vanhin 6v tyttö oli aivan innoissaan mukana tekemässä rullia. Ottakaa siis lapset mukaan kokkailuihin. Näin he syövätkin outoja ja eksoottisen näköisiä ruokia paljon mielummin kun ovat itse nähneet mitä niissä on ja ovat itse olleet mukana tekemässä.

Rulliin tarvittavia riisipaperilevyjä voi nykyisin ostaa ihan marketista. Löysin Prismasta niitä. Kaikki kannattaa valmistella etukäteen hyvin koska työvaihe on hyvin nopea tempoinen. Riisipaperit ovat ohuita levyjä jotka pehmennetään kuumassa vedessä pannulla. Sen jälkeen ne asetetaan märälle keittiöpyyhkeelle ja täytetään. Sen jälkeen ne rullataan kiinni. Tuo märkä keittiöpyyhe on muuten aivan must tässä hommassa. Riisipaperipaketissakin on ohjeet tähän ja niitä kannattaa noudattaa. Koostumus on erittäin tarttuva joten kostealla alustalla se pysyy helpommin käsiteltävänä. Meillä meni muutama paperi hukkaan kun laitoimme suoraan ne leikkuulaudalle ja ne jäivät siihen kiinni heti :) Tässä tapauksessa ohjeiden noudattaminen on suotavaa siis vaikka yleensä olenkin sooloilun kannalla :)

Leikkaa kaikki täytteet valmiiksi. Meillä oli kevätsipulia renkaina, jäävuorisalaattia ohuina suikaleina, kurkkua ohuina suikaleina, porkkanaa suikaleina, kypsiä ja jäähdytettyjä riisinuudeleita, murskattuja suolapähkinöitä, tuoretta korianteria ja minttua, aasialaista pulled porkia. Täytteeksi käy melkein mikä vaan. Nämä täytteet olivat oikein toimivat ja voin lämmöllä suositella. Dippikastikkeena oli kalakastiketta jossa oli chilejä ja toisena dippinä hoisin-kastiketta. Teimme sekä liha että kasvisversioita ruoasta.

Kuvissa 6v tyttö tekee rullia.

Käykäähän muuten tykkäämässä Ruokasurffauksesta Facebookissa. Saatte jatkossa kaikki uudet reseptit helposti uutisvirtaanne! Facebook-sivuille pääset tästä





Vietnamilaiset riisipaperirullat

riisipaperia
riisinuudeleita
jäävuorisalaattia
kurkkua
porkkanaa
kevätsipuli
korianteria
minttua
suolapähkinöitä
aasialaista pulled porkia
punainen chili
kalakastiketta
hoisin-kastiketta
riisiviinietikkaa


  • Keitä nuudelit kypsiksi. Älä ylikypsennä. Huuhtele nuudelit todella hyvin kylmän veden alla heti jotta kypsyminen pysähtyy. Anna valua lävikössä.
  • Valmistele kasvikset. Leikkaa eri kippoihin kevätsipuli salaatti, kurkkua ja porkkana ohuiksi suikaleiksi.







  • Hienonna yrtit.
  • Murskaa suolapähkinöitä pienemmiksi joko morttelissa tai yleiskoneessa.
  • Valmista dippikastikkeet. Leikkaa ½ punainen chili renkaiksi pieneen astiaan ja kaada päälle 3/4 dl kalakastiketta. Anna maustua. 
  • Toinen dippikastike valmistuu sekoittamalla 1 dl hoisinkastiketta ja 1 rkl riisiviinietikkaa sekaisin





  • Toimi riisipaperiohjeen mukaisesti. Anna paperin pehmentyä kiehuvassa vedessä n. 30 sekuntia. 
  • Aseta sen jälkeen kostealle keittiöpyyhkeelle. 
  • Aseta keskelle täytteet ja sen jälkeen rullaa kiinni kirjekuorimaisesti. Paketissa on ohjeet tähänkin, mutta tarkoitus on siis kääntää ensin alhaalta täytteen päälle. Sen jälkeen molemmat sivut keskelle ja lopuksi ylhäältä rullata kiinni keskelle.







Aseta valmiit rullat lautaselle. Siitä jokainen voi ottaa omalle lautaselleen ja dippailla kastikkeisiin. Hauskaa ja helppoa ruokaa jota on mukava tehdä yhdessä ja sen jälkeen syödä yhdessä sormin.
Ihania raikkaita makuja!







2 kommenttia:

  1. Ihan pakko kokeilla - heti kun opiskelijatytär tulee seuraavan kerran kotiin, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voinkin kuvitella tämän teille pöytään Tarja :) blogin perusteella meillä on hyvin samanlainen maku. Kerro mitä tykkäsit!

      Poista