maanantai 19. elokuuta 2013

Grillisalaatti ja valkosipulinen salaatinkastike

Otsikko on varmasti harhaanjohtava koska salaattia ei ole grillattu. Meillä grillattiin eilen ja aina tulee grillattua enemmän mitä oikeasti jaksaa syödä. Askartelin näistä ihanista jämistä ehkä yhden parhaimmista salaateista mitä olen ikinä syönyt, ihan vahingossa! Grillauksen tähteitä ei kannata siis heittää roskiin vaan niistä ehdottomasti pitää rakentaa upea salaatti.

Minun salaattiini päätyi

1 grillattu broilerinfilee (en muista minkä makuinen oli, hyvää oli joka tapauksessa)
grillattua paprikaa
grillattua maissia tähkästä irrotettuna
jäävuorisalaattia
tuoretta tomaattia
Aura-juustoa


Leikkaa kaikki sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita lautaselle.

Tämä salaatti on makujen sinfoniaa. Grillatun kanan ihana savuinen maku sopii niin hyvin yhteen grillatun maissin makeuden ja grillattujen paprikoiden makean mehukkuuden kanssa. Juuston kermaisuus kruunasi tämän kokonaisuuden.





Kastikkeeksi tein valkosipulisen kastikkeen huhmareessa.

½ - 1 kynsi valkosipulia
suolaa
pippuria
2 cm pätkä sinappia
1 tl sitruunan/limenmehua
2 rkl öljyä

Kuori valkosipuli ja laita se melko reilun suolan kanssa huhmareeseen. Hakkaa valkosipuli mössöksi. Suolan kiteet auttavat valkosipulia pehmenemään todella nopeasti. Lisää mustapippuri, sinappi, limenmehu ja öljy huhmareeseen. Sekoita kaikki aineet keskenään. Maisteleja lisää makuja kunnes saat itsellesi sopivan kastikkeen.

Ripottele salaatin päälle kastiketta ja nauti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti